🍒1lt süt
🍒1su bardağı şeker
🍒1su bardağı un
🍒2pk vanilya
🍒3-4parça damla sakızı 🍒100gr margarin yada tereyağ 🍒VİŞNE SOSU
🍒1su bardağı vişne (çekirdeksiz)
🍒1yemek kaşığı silme mısır nişasta
🍒2-3yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
🍒Süt,şeker,unu bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin.
🍒kaynamaya başlamaya yakın damla sakızlarını ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın ve ocağın altını kapatın
🍒muhallebiyi 5dk kadar arada karıştırarak ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayın
🍒Tereyağ ve vanilyaları ekleyip 6-7dk aynı yöne doğru mikserleyip kelepçeli kalıba dökün
🍒Vişneli sos için:Vİşne,şeker ve nişastayı küçük bir tencereye alıp 20-25dk bekletin
🍒Sulanmaya başlayınca ocağın altını açıp sürekli karıştırarak pişirin ve ilk sıcaklığı çıkınca muhallebinin üzerine yayın ve buzdolabında birkaç saat dinlendirip servis yapın
‼️Vişne yerine frambuaz da olabilir 😉
Categories: sütlü tatlılar, TATLILAR
5 yorum:
Canım enfes görünüyor. Vişne de ayrı bir yakışmış ellerine sağlık ;)
ellerine sağlık canım yaptım bende çok lezzetli oldu :)
@mutfak hazinem çok sağoluuun:)
@hotbiber deneyip beğenmenize çok sevindim:) Fotoğrafını instagram Tuğba Mutfakta hesabıma yollarsanız sayfamdan da paylaşırım :)
Nefis görünüyor,ellerinize sağlık.
Sevgiler
http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/
çok teşekkürler Şenay hanım:)) Sevgiler..
Yorum Gönder