1litre süt ➖1su bardağı şeker
➖1su bardağı un(klasik uzun bardak)
➖1tatlı kaşığı ahududu aroması yada vanilya
➖100gr tereyağ yada margarin
SOSU İÇİN
➖1 su bardağı dondurulmuş frambuaz
➖1yemek kaşığı silme mısır nişastası
➖2-3yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
➖Frambuazları tencereye alın şekerini ekleyip buzu çözülene kadar bekleyin.
➖Buzu çözülünce çatalla ezin,nişastasınıda ekleyin,karıştırarak pişirin.
➖Suyla çalkalanmış silikon kalıba Sosu yaydırın.
➖Bir tencerede Süt,şeker ve unu sürekli karıştırarak pişirin.
➖Göz göz olunca ocaktan alıp ara ara karıştırıp ılınmasını sağlayın.
➖Yumuşak tereyağ veya margarini, aromasını yada vanilya ekleyip aynı yöne doğru 7-8dk mikserleyin.
➖Frambuaz sosunun üzerine döküp buzdolabında 1-2saat bekletip bir tabağa ters çevirin.
➖Dilimleyip servis yapın
➖1su bardağı un(klasik uzun bardak)
➖1tatlı kaşığı ahududu aroması yada vanilya
➖100gr tereyağ yada margarin
SOSU İÇİN
➖1 su bardağı dondurulmuş frambuaz
➖1yemek kaşığı silme mısır nişastası
➖2-3yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
➖Frambuazları tencereye alın şekerini ekleyip buzu çözülene kadar bekleyin.
➖Buzu çözülünce çatalla ezin,nişastasınıda ekleyin,karıştırarak pişirin.
➖Suyla çalkalanmış silikon kalıba Sosu yaydırın.
➖Bir tencerede Süt,şeker ve unu sürekli karıştırarak pişirin.
➖Göz göz olunca ocaktan alıp ara ara karıştırıp ılınmasını sağlayın.
➖Yumuşak tereyağ veya margarini, aromasını yada vanilya ekleyip aynı yöne doğru 7-8dk mikserleyin.
➖Frambuaz sosunun üzerine döküp buzdolabında 1-2saat bekletip bir tabağa ters çevirin.
➖Dilimleyip servis yapın
Categories: sütlü tatlılar, TATLILAR
0 yorum:
Yorum Gönder