19 Şubat 2013 Salı

Normalde pasta kremasını pastaların içine süreriz,çikolata sosunu da üzerine dökeriz ama bu tarif biraz ters bakın bakalım sizde sevecek misiniz?Lezzeti onaylı ;)
MALZEMELER
1pk. eti kakaolu bisküvi
1pk.burçak bisküvi
1pk. dr outker çikolatalı sos
1pk.sade pasta kreması(hazır)
süt

YAPILIŞI
  • Çikolatalı sosu üzerinde yazan tarife göre süt ile pişirin.
  • Pişen sosun içine kakaolu bisküviden ve burçak bisküviden kırın(iki biskividen de bir kaç tane artabilir)
  • Kare bir borcama karışımı yayın.
  • Sade pasta kremasını üzerinde yazan tarife göre süt ile çırpın ve oda sıcaklığına gelen bisküvilerin üzerine sıvayın.
  • Buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra hazır çikolata sosuyla süsleyip servis yapın..
Salı, Şubat 19, 2013 Tuğba Mutfakta
Normalde pasta kremasını pastaların içine süreriz,çikolata sosunu da üzerine dökeriz ama bu tarif biraz ters bakın bakalım sizde sevecek misiniz?Lezzeti onaylı ;)
MALZEMELER
1pk. eti kakaolu bisküvi
1pk.burçak bisküvi
1pk. dr outker çikolatalı sos
1pk.sade pasta kreması(hazır)
süt

YAPILIŞI
  • Çikolatalı sosu üzerinde yazan tarife göre süt ile pişirin.
  • Pişen sosun içine kakaolu bisküviden ve burçak bisküviden kırın(iki biskividen de bir kaç tane artabilir)
  • Kare bir borcama karışımı yayın.
  • Sade pasta kremasını üzerinde yazan tarife göre süt ile çırpın ve oda sıcaklığına gelen bisküvilerin üzerine sıvayın.
  • Buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra hazır çikolata sosuyla süsleyip servis yapın..
Nefis bir bulgur pilavı tarifi,mantarda çok yakıştı doğrusu..

MALZEMELER
1 su bardağı pilavlık bulgur
10-15 tane kültür mantarı
1 tane kuru soğan
sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
karabiber
tuz

YAPILIŞI

  • Bulgurları isteğe bağlı soğuk suda diğer malzemeler pişene dek bekletin.
  • Mantarları yıkadıktan sonra suyunu iyice süzdürün ve küp küp doğrayın.
  • Teflon yada seramik bir tencereyi ısıtın.İçine 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyup yağ kızınca mantarları ekleyin ve karıştırarak az pembeleşene dek kavurun.Suyunu salarsa çektirin.
  • Kuru soğanı küp doğrayıp az pembeleşen mantarlara ekleyin tereyağ da ilave edip soğanlar da pembeleşene dek kavurun.
  • Salçayı ekleyip kokusu çıkana dek kısık ateşte kavurmaya devam edin..
  • Suyunu süzdüğünüz bulgurları ekleyin,tuz ve karabiberini ayarladıktan sonra,bulgurların üzerine çıkacak kadar normal su ekleyin.
  • Kapağını kapatın ve kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın.
  • Suyunu çekince ocağın altını kapatın ve demlenmeye bırakın..


Salı, Şubat 19, 2013 Tuğba Mutfakta
Nefis bir bulgur pilavı tarifi,mantarda çok yakıştı doğrusu..

MALZEMELER
1 su bardağı pilavlık bulgur
10-15 tane kültür mantarı
1 tane kuru soğan
sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
karabiber
tuz

YAPILIŞI

  • Bulgurları isteğe bağlı soğuk suda diğer malzemeler pişene dek bekletin.
  • Mantarları yıkadıktan sonra suyunu iyice süzdürün ve küp küp doğrayın.
  • Teflon yada seramik bir tencereyi ısıtın.İçine 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyup yağ kızınca mantarları ekleyin ve karıştırarak az pembeleşene dek kavurun.Suyunu salarsa çektirin.
  • Kuru soğanı küp doğrayıp az pembeleşen mantarlara ekleyin tereyağ da ilave edip soğanlar da pembeleşene dek kavurun.
  • Salçayı ekleyip kokusu çıkana dek kısık ateşte kavurmaya devam edin..
  • Suyunu süzdüğünüz bulgurları ekleyin,tuz ve karabiberini ayarladıktan sonra,bulgurların üzerine çıkacak kadar normal su ekleyin.
  • Kapağını kapatın ve kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın.
  • Suyunu çekince ocağın altını kapatın ve demlenmeye bırakın..












Salı, Şubat 19, 2013 Tuğba Mutfakta