26 Temmuz 2012 Perşembe

Ramazan gelince sofralar şenleniyor, en zorlu yağlar Fairy ile kolayca temizleniyor. Siz de mutlumutfaklar.com’dan lezzetli tarifleri takip edin, bulaşıklarınızı Fairy ile temizleyin!

Mutfaktaki en büyük yardımcınız Fairy'nin hazırladığı mutlumutfaklar.com, ramazanda da işinizi kolaylaştırmaya devam ediyor. Birbirinden lezzetli iftar yemekleri ve sahur önerileri mutlumutfaklar.com’da bir ay boyunca en büyük yardımcınız oluyor. Siz hanımlar için birçok seçeneği bir arada sunan MutluMutfaklar, “İftara ne pişirsem?” sorunuzu cevaplıyor. Size de sadece damak tadınıza göre istediğinizi seçmek kalıyor.

Bu sene ramazan yine sıcak yaz aylarına geldiği için soğuk çorbalar adeta bir kurtarıcı gibi… İşte MutluMutfaklar’dan hem pratik hem de lezzetli bir tarif olan soğuk dırma çorbasının yapılışı:

Soğuk dırma çorbası

1/2 kg yoğurt
2 su bardağı buğday
1/2 demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz

Buğdayı yarım saat haşlayın. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Ardından yoğurdu ayran kıvamından koyuca sulandırıp buğdaya ekleyin. Tuzu katıp birkaç dakika karıştırdıktan sonra üzerini maydanozla süsleyerek servise hazır hale getirin.

Soğuk dırma çorbası ve lezzetli daha birçok tarife mutlumutfaklar.com’dan ulaşmak mümkün. Marifetli hanımlar tarifler sayesinde lezzetli yemekler yapıyor ve kalabalık iftar davetleri düzenleyerek sofraları şenlendiriyor. İş bulaşığa gelince de en zorlu yağlar Fairy ile temizleniyor. Fairy Platinum, özel formülü ve 3 bölmeli sıvı içeriği sayesinde hem bulaşıklardaki hem de makinenizdeki yağları temizleyip bulaşıklarınızı pırıl pırıl yaparken siz sadece sevdiklerinizle birlikte iftar sofranızın keyfini çıkarırsınız.

Ramazana özel sürprizlerinden faydalanmak için siz de Fairy’yi Facebook sayfasından ve mutlumutfaklar.com’dan takip edin, temizlik gücünü daha yakından tanırken aynı zamanda hediyeler kazanın!

Bir bumads advertorial içeriğidir.
Perşembe, Temmuz 26, 2012 Tuğba Mutfakta
Ramazan gelince sofralar şenleniyor, en zorlu yağlar Fairy ile kolayca temizleniyor. Siz de mutlumutfaklar.com’dan lezzetli tarifleri takip edin, bulaşıklarınızı Fairy ile temizleyin!

Mutfaktaki en büyük yardımcınız Fairy'nin hazırladığı mutlumutfaklar.com, ramazanda da işinizi kolaylaştırmaya devam ediyor. Birbirinden lezzetli iftar yemekleri ve sahur önerileri mutlumutfaklar.com’da bir ay boyunca en büyük yardımcınız oluyor. Siz hanımlar için birçok seçeneği bir arada sunan MutluMutfaklar, “İftara ne pişirsem?” sorunuzu cevaplıyor. Size de sadece damak tadınıza göre istediğinizi seçmek kalıyor.

Bu sene ramazan yine sıcak yaz aylarına geldiği için soğuk çorbalar adeta bir kurtarıcı gibi… İşte MutluMutfaklar’dan hem pratik hem de lezzetli bir tarif olan soğuk dırma çorbasının yapılışı:

Soğuk dırma çorbası

1/2 kg yoğurt
2 su bardağı buğday
1/2 demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz

Buğdayı yarım saat haşlayın. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Ardından yoğurdu ayran kıvamından koyuca sulandırıp buğdaya ekleyin. Tuzu katıp birkaç dakika karıştırdıktan sonra üzerini maydanozla süsleyerek servise hazır hale getirin.

Soğuk dırma çorbası ve lezzetli daha birçok tarife mutlumutfaklar.com’dan ulaşmak mümkün. Marifetli hanımlar tarifler sayesinde lezzetli yemekler yapıyor ve kalabalık iftar davetleri düzenleyerek sofraları şenlendiriyor. İş bulaşığa gelince de en zorlu yağlar Fairy ile temizleniyor. Fairy Platinum, özel formülü ve 3 bölmeli sıvı içeriği sayesinde hem bulaşıklardaki hem de makinenizdeki yağları temizleyip bulaşıklarınızı pırıl pırıl yaparken siz sadece sevdiklerinizle birlikte iftar sofranızın keyfini çıkarırsınız.

Ramazana özel sürprizlerinden faydalanmak için siz de Fairy’yi Facebook sayfasından ve mutlumutfaklar.com’dan takip edin, temizlik gücünü daha yakından tanırken aynı zamanda hediyeler kazanın!

Bir bumads advertorial içeriğidir.
Ne zamandır Oktay ustanın "Dondurmalı kadayıf topları" tarifini denemek istiyordum dün yaptım çok da beğendik..İşte;
muhallebili
MALZEMELER
300 gr kadayıf
1 çorba kaşığı tereyağ

KREMASI
2,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı pirinç unu
1çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1yumurta sarısı
damla sakızı(isteğe bağlı)

ŞERBETİ İÇİN
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

ÜZERİ İÇİN
dondurma
çilek(isteğe bağlı)



YAPILIŞI
  • Kadayıfları tezgahın üzerinde lif lif ayırın.
  • Eritilmiş tereyağını üzerine döküp iyice harmanlayın.
  • Kreması için:Tencerede soğuk süt,un,nişasta,pirinç unu,damla sakızı,şeker,yumurta sarısını çırparak pişirin.
  • Krema soğuduktan sonra 2-3 dk.mikserleyebilirsiniz..
  • Krema soğuduktan sonra kadayıftan bir tutam koparıp elinizle diderek çay fincanının içine yerleştirin.
  • Kuş yuvası gibi olan kadayıfın içine bir kaşık krema koyup kenarlarından sarkan kadayıflarla üzerini kapatıp yağlanmış fırın tepsisine ters çevirin..
  • Bütün kadayıflara aynı işlemi uygulayın.
  • Önceden ısınmış 180*fırında kızartın.
  • Şerbeti için:Su ve şekeri tencerede bir taşım kaynatın.
  • Fırında çıkan kadayıfların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti üzerlerine gezdirin.
  • Tatlı tamamen soğuduktan sonra üzerlerine birer top dondurma ve isteğe bağlı çilek dilimleriyle süsleyip servis yapın..
Perşembe, Temmuz 26, 2012 Tuğba Mutfakta
Ne zamandır Oktay ustanın "Dondurmalı kadayıf topları" tarifini denemek istiyordum dün yaptım çok da beğendik..İşte;
muhallebili
MALZEMELER
300 gr kadayıf
1 çorba kaşığı tereyağ

KREMASI
2,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı pirinç unu
1çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1yumurta sarısı
damla sakızı(isteğe bağlı)

ŞERBETİ İÇİN
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

ÜZERİ İÇİN
dondurma
çilek(isteğe bağlı)



YAPILIŞI
  • Kadayıfları tezgahın üzerinde lif lif ayırın.
  • Eritilmiş tereyağını üzerine döküp iyice harmanlayın.
  • Kreması için:Tencerede soğuk süt,un,nişasta,pirinç unu,damla sakızı,şeker,yumurta sarısını çırparak pişirin.
  • Krema soğuduktan sonra 2-3 dk.mikserleyebilirsiniz..
  • Krema soğuduktan sonra kadayıftan bir tutam koparıp elinizle diderek çay fincanının içine yerleştirin.
  • Kuş yuvası gibi olan kadayıfın içine bir kaşık krema koyup kenarlarından sarkan kadayıflarla üzerini kapatıp yağlanmış fırın tepsisine ters çevirin..
  • Bütün kadayıflara aynı işlemi uygulayın.
  • Önceden ısınmış 180*fırında kızartın.
  • Şerbeti için:Su ve şekeri tencerede bir taşım kaynatın.
  • Fırında çıkan kadayıfların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti üzerlerine gezdirin.
  • Tatlı tamamen soğuduktan sonra üzerlerine birer top dondurma ve isteğe bağlı çilek dilimleriyle süsleyip servis yapın..