18 Mart 2012 Pazar




MALZEMELER
1 kg mantar
1orta boy kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
tereyağ
kekik
karabiber
tuz
kaşar peyniri

YAPILIŞI
  • Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletiyoruz ve süzüyoruz.Daha sonra küp küp doğruyoruz.
  • Tencereyi ısıtıp küp doğranmış soğanları  ve sarımsakları tereyağ da kavuruyoruz.
  • Salçayı ekleyip 1-2 dk daha kavurduktan sonra mantarları da ekleyip karıştırıyoruz ve kekik ve tuzunu ekleyip sıcak su koyuyoruz.(1-2 su bardağı)
  • Mantarlar pişince güveç kaplarına paylaştırıp üzerlerine kaşar peyniri rendesi ekleyip önceden ısınmış 190* fırında kaşarlar eriyip üzeri pembeleşene dek pişiriyoruz..


Pazar, Mart 18, 2012 Tuğba Mutfakta



MALZEMELER
1 kg mantar
1orta boy kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
tereyağ
kekik
karabiber
tuz
kaşar peyniri

YAPILIŞI
  • Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletiyoruz ve süzüyoruz.Daha sonra küp küp doğruyoruz.
  • Tencereyi ısıtıp küp doğranmış soğanları  ve sarımsakları tereyağ da kavuruyoruz.
  • Salçayı ekleyip 1-2 dk daha kavurduktan sonra mantarları da ekleyip karıştırıyoruz ve kekik ve tuzunu ekleyip sıcak su koyuyoruz.(1-2 su bardağı)
  • Mantarlar pişince güveç kaplarına paylaştırıp üzerlerine kaşar peyniri rendesi ekleyip önceden ısınmış 190* fırında kaşarlar eriyip üzeri pembeleşene dek pişiriyoruz..