28 Kasım 2012 Çarşamba

Dün blog güncellemelerine bakınırken bu blogda lezzetli bir tarif gördüm "çıtır patates"kızartması..Tarifi de pratik olduğu için hemen denedim ama küçük bir değişiklikle..Gerçekten de çıtır çıtır..Kesinlikle deneyin derim..

MALZEMELER
1 patates
1 tatlı kaşığı un
1tatlı kaşığı nişasta
tuz

KIZARTMAK İÇİN 
sıvıyağ

  • Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve kurulayın.
  • Patatesleri incecik incecik doğrayın ve ıslaklık varsa kağıt havluyla kurulayın..
  • Un,nişasta ve tatlandıracak kadar tuz ekleyip karıştırın.
  • Kızartma yapacağınız tencereye bol sıvıyağ koyun.
  • Yağ kızınca patateslerin bir miktarını koyduktan sonra arada yapışmaması için tahta bir spatula ile karıştırın.
  • Kızarınca kağıt havluya alın.
  • NOT:Çıtır patatesler beklediğinde sulanacağı için yenecek kadar hazırlanmalı,hazırlanan patateslerin hepsi kızartılmalı ve sıcak servis yapılmalı..


Çarşamba, Kasım 28, 2012 Tuğba Mutfakta
Dün blog güncellemelerine bakınırken bu blogda lezzetli bir tarif gördüm "çıtır patates"kızartması..Tarifi de pratik olduğu için hemen denedim ama küçük bir değişiklikle..Gerçekten de çıtır çıtır..Kesinlikle deneyin derim..

MALZEMELER
1 patates
1 tatlı kaşığı un
1tatlı kaşığı nişasta
tuz

KIZARTMAK İÇİN 
sıvıyağ

  • Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve kurulayın.
  • Patatesleri incecik incecik doğrayın ve ıslaklık varsa kağıt havluyla kurulayın..
  • Un,nişasta ve tatlandıracak kadar tuz ekleyip karıştırın.
  • Kızartma yapacağınız tencereye bol sıvıyağ koyun.
  • Yağ kızınca patateslerin bir miktarını koyduktan sonra arada yapışmaması için tahta bir spatula ile karıştırın.
  • Kızarınca kağıt havluya alın.
  • NOT:Çıtır patatesler beklediğinde sulanacağı için yenecek kadar hazırlanmalı,hazırlanan patateslerin hepsi kızartılmalı ve sıcak servis yapılmalı..