11 Temmuz 2014 Cuma

 Lezzeti onaylı bir tarif ile daha sizlerleyim..Davet sofralarınıza çok yakışacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz..Annemin tarifiyle buyrun ;

köfte

MALZEMELER
:Yarım kg kıyma 
Yarım kg hazır inegöl köfte(ben bimden aldım)
 2-3 yemek kaşığı galeta unu
  1 tane kuru soğan(rende)
 karabiber
 tuz
 İÇİNE
3 tane yumurta(katı 
 1-2 tane havuç (haşlanmış) 

AMERİKAN PÜRESİ 
3-4 tane patates 
krema
 tu

SOSU
 1 yemek kaşığı domates salçası  
tereyağ
 1,5 -2 su bardağı su 
tuz 

YAPILIŞI
  • Rosto malzemesini güzelce yoğurup yağlı kağıt üzerine dikdörtgen olacak şekilde ince bir şekilde yaydırın 
  • uzun olan kısmın uc tarafına bir tane haşlanmış yumurta ,yanına haşlanmış ve 3 parmak genişliğinde kesilmiş havuç ve tekrar yumurta ve havuç şeklinde sıralayın
  • yavaşça rulo şeklinde sarıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin 👌
  • Dinlenen rostoyu yağlı kağıdını üzerinden alıp fırın tepsisine koyup önceden ısınmış 200*fırında 7-8 dk pişirip dereceyi 150*ye indirip rosto pişene dek pişirin
  • Bİr tencerede tereyağ ve salçayı az kavurup suyu ekleyin ve kaynayınca rostoyu fırından çıkarıp üzerine sosu gezdirin kaşar peyniri rendesi ile 5-6dk daha pişirin
  •  AMERİKAN PÜRESİ İÇİN :Patatesi haşlayıp ezin,biraz tuz ekleyip kremayı azar azar ekleyin (istediğiniz koyulukta olana dek krema dökün)karıştırın. 
  • Rostoyla birlikte servis yapın 👌👌👍
Cuma, Temmuz 11, 2014 Tuğba Mutfakta
 Lezzeti onaylı bir tarif ile daha sizlerleyim..Davet sofralarınıza çok yakışacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz..Annemin tarifiyle buyrun ;

köfte

MALZEMELER
:Yarım kg kıyma 
Yarım kg hazır inegöl köfte(ben bimden aldım)
 2-3 yemek kaşığı galeta unu
  1 tane kuru soğan(rende)
 karabiber
 tuz
 İÇİNE
3 tane yumurta(katı 
 1-2 tane havuç (haşlanmış) 

AMERİKAN PÜRESİ 
3-4 tane patates 
krema
 tu

SOSU
 1 yemek kaşığı domates salçası  
tereyağ
 1,5 -2 su bardağı su 
tuz 

YAPILIŞI
  • Rosto malzemesini güzelce yoğurup yağlı kağıt üzerine dikdörtgen olacak şekilde ince bir şekilde yaydırın 
  • uzun olan kısmın uc tarafına bir tane haşlanmış yumurta ,yanına haşlanmış ve 3 parmak genişliğinde kesilmiş havuç ve tekrar yumurta ve havuç şeklinde sıralayın
  • yavaşça rulo şeklinde sarıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin 👌
  • Dinlenen rostoyu yağlı kağıdını üzerinden alıp fırın tepsisine koyup önceden ısınmış 200*fırında 7-8 dk pişirip dereceyi 150*ye indirip rosto pişene dek pişirin
  • Bİr tencerede tereyağ ve salçayı az kavurup suyu ekleyin ve kaynayınca rostoyu fırından çıkarıp üzerine sosu gezdirin kaşar peyniri rendesi ile 5-6dk daha pişirin
  •  AMERİKAN PÜRESİ İÇİN :Patatesi haşlayıp ezin,biraz tuz ekleyip kremayı azar azar ekleyin (istediğiniz koyulukta olana dek krema dökün)karıştırın. 
  • Rostoyla birlikte servis yapın 👌👌👍
Nefis bir zeytinyağlı tarifi ;
enginar

YAPILIŞI
  • Geniş bir tencereye biraz zeytinyağı koyun ve minik küp doğranmış 1 tane kuru soğanı ekleyin
  • Biraz kavurup bezelyeleri ekleyin 
  • 1tatlı kaşığı kadar un koyun çeyrek limonu da sıkın (ne kadar ekşi olsun isterseniz ayarlayın) limonla ovulmuş enginarları kapalı şekilde yerleştirin
  • Tuzunu da ekleyip enginarların üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup bir kere yavaşca karıştırıp kapağını kapatın ve pişmeye bırakın 
  • Pişen enginarları tabağa alıp içlerine bezelyeleri paylaştırın 
  • Üzerine közlenmiş kırmızıbiber paylaştırıp azıcıkta suyundan gezdirin 
  • Dövülmüş ceviz ile süsleyip servis yapın 
Cuma, Temmuz 11, 2014 Tuğba Mutfakta
Nefis bir zeytinyağlı tarifi ;
enginar

YAPILIŞI
  • Geniş bir tencereye biraz zeytinyağı koyun ve minik küp doğranmış 1 tane kuru soğanı ekleyin
  • Biraz kavurup bezelyeleri ekleyin 
  • 1tatlı kaşığı kadar un koyun çeyrek limonu da sıkın (ne kadar ekşi olsun isterseniz ayarlayın) limonla ovulmuş enginarları kapalı şekilde yerleştirin
  • Tuzunu da ekleyip enginarların üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup bir kere yavaşca karıştırıp kapağını kapatın ve pişmeye bırakın 
  • Pişen enginarları tabağa alıp içlerine bezelyeleri paylaştırın 
  • Üzerine közlenmiş kırmızıbiber paylaştırıp azıcıkta suyundan gezdirin 
  • Dövülmüş ceviz ile süsleyip servis yapın 

muhallebi

MALZEMELER
1 kg süt
1 su bardağı tozşeker
1,5 çay bardağı un
1 pk. vanilya
100 gr margarin

SOSU
1pk dr outker vişnearomalı jel
 7-8 tane çilek
2 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI
  • Bİr tencerede 1kg süt,1su bardağı şeker,1,5çay bardağı unu sürekli karıştırak pişirin.
  • Ocağın altını kapatıp arada karıştırarak 5dakika kadar sıcaklığının çıkmasını sağlayınız 🍒
  • 100 gr margarin ve 1pk vanilya ekleyip aynı yöne doğru düşük devirde 5 dk kadar mikserleyiniz 
  • 15-20 tane bebe bisküvisini iyice ufalayınız ve 4-5tane dövülmüş ceviz ile karıştırıp kupların dibine paylaştırın
  • Üzerine muhallebiden paylaştırıp buzdolabına koyun 🍒
  • Sosu için:7-8 tane çileği 2yemek kaşığı pudra şekeri ile blendardan geçirin 
  • Dr outker vişne aromalı jeli üzerinde yazan tarife göre yapıp ezilmiş çikeklerle karıştırıp muhallebilerin üzerine paylaştırın 
  • Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın
Cuma, Temmuz 11, 2014 Tuğba Mutfakta

muhallebi

MALZEMELER
1 kg süt
1 su bardağı tozşeker
1,5 çay bardağı un
1 pk. vanilya
100 gr margarin

SOSU
1pk dr outker vişnearomalı jel
 7-8 tane çilek
2 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI
  • Bİr tencerede 1kg süt,1su bardağı şeker,1,5çay bardağı unu sürekli karıştırak pişirin.
  • Ocağın altını kapatıp arada karıştırarak 5dakika kadar sıcaklığının çıkmasını sağlayınız 🍒
  • 100 gr margarin ve 1pk vanilya ekleyip aynı yöne doğru düşük devirde 5 dk kadar mikserleyiniz 
  • 15-20 tane bebe bisküvisini iyice ufalayınız ve 4-5tane dövülmüş ceviz ile karıştırıp kupların dibine paylaştırın
  • Üzerine muhallebiden paylaştırıp buzdolabına koyun 🍒
  • Sosu için:7-8 tane çileği 2yemek kaşığı pudra şekeri ile blendardan geçirin 
  • Dr outker vişne aromalı jeli üzerinde yazan tarife göre yapıp ezilmiş çikeklerle karıştırıp muhallebilerin üzerine paylaştırın 
  • Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın