13 Aralık 2011 Salı

İlk şeker hamurlu pasta denemem :)
MALZEMELER
PANDİSPANYASI
4Yumurta
4 kahve fincanı şeker
4kahve fincanı un
1 kahve f. sıvıyağ
1kahve f. süt
kabartma tozu,vanilya
KREMASI
3 Su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
kremşanti
1 sb süt
ÜZERİNİ KAPLAMAK İÇİN
beyaz şeker hamuru
YAPILIŞI 
şeker hamurlu

  1. Pandispanyasını hazırlamak için yumurta ve şekeri çırpıyoruz.sıvıyağ ve sütüde ekliyoruz.Elenmiş Un,kabartma tozu.vanilyayı da katıp çırpıyoruz.Margarinle yağlayıp un serptiğimiz çok geniş olmayan bir tepsiye karışımı döküyoruz.Önceden 10 dk.kadar ısıttığımız 170*fırında pişiriyoruz.
  2. Kreması için de süt,un ve şekeri tel çırpıcı yardımıyla devamlı karıştırıp muhallebi kıvamında pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Bir su bardağı süt ile kremşantiyi çırpıyoruz.Soğuyan muhallebiyi mikserle 1-2dk.çırpıyoruz.Kremşantiden pandispanyanın üstünü sıvamak için az ayırıyoruz ve kalanını muhallebiye ekleyip düşük devirde çırpıyoruz.
  3. . Soğuyan pandispanyayı tepsiden çıkarıp ortadan ikiye bölüyoruz.Şekerli sütle pandispanyanın alt kısmını nemlendiriyoruz.Hazırlamış olduğumuz kremayı pandispanyanın alt kısmına döküyoruz.üzerlerine çikolata parçaları serpiştiriyoruz.Ve üstüne diğer keki kapatıyoruz.
  4. Ayırmış olduğumuz kremşantiyle pandispanyayı sıvıyoruz.Şeker hamurunu tezgaha nişasta serpip merdane yardımıyla pastanın üstünü kaplayacak şekilde ince açıyoruz.Ve pastayı şeker hamuruyla kaplıyoruz.
  5. Ben kalan şeker hamurlarından küçük güller yapıp balla orta kısma yapıştırdım ve dekoratif şekerlerle süsledim(onlarıda balla yapıştırdım)


Salı, Aralık 13, 2011 Tuğba Mutfakta
İlk şeker hamurlu pasta denemem :)
MALZEMELER
PANDİSPANYASI
4Yumurta
4 kahve fincanı şeker
4kahve fincanı un
1 kahve f. sıvıyağ
1kahve f. süt
kabartma tozu,vanilya
KREMASI
3 Su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
kremşanti
1 sb süt
ÜZERİNİ KAPLAMAK İÇİN
beyaz şeker hamuru
YAPILIŞI 
şeker hamurlu

  1. Pandispanyasını hazırlamak için yumurta ve şekeri çırpıyoruz.sıvıyağ ve sütüde ekliyoruz.Elenmiş Un,kabartma tozu.vanilyayı da katıp çırpıyoruz.Margarinle yağlayıp un serptiğimiz çok geniş olmayan bir tepsiye karışımı döküyoruz.Önceden 10 dk.kadar ısıttığımız 170*fırında pişiriyoruz.
  2. Kreması için de süt,un ve şekeri tel çırpıcı yardımıyla devamlı karıştırıp muhallebi kıvamında pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Bir su bardağı süt ile kremşantiyi çırpıyoruz.Soğuyan muhallebiyi mikserle 1-2dk.çırpıyoruz.Kremşantiden pandispanyanın üstünü sıvamak için az ayırıyoruz ve kalanını muhallebiye ekleyip düşük devirde çırpıyoruz.
  3. . Soğuyan pandispanyayı tepsiden çıkarıp ortadan ikiye bölüyoruz.Şekerli sütle pandispanyanın alt kısmını nemlendiriyoruz.Hazırlamış olduğumuz kremayı pandispanyanın alt kısmına döküyoruz.üzerlerine çikolata parçaları serpiştiriyoruz.Ve üstüne diğer keki kapatıyoruz.
  4. Ayırmış olduğumuz kremşantiyle pandispanyayı sıvıyoruz.Şeker hamurunu tezgaha nişasta serpip merdane yardımıyla pastanın üstünü kaplayacak şekilde ince açıyoruz.Ve pastayı şeker hamuruyla kaplıyoruz.
  5. Ben kalan şeker hamurlarından küçük güller yapıp balla orta kısma yapıştırdım ve dekoratif şekerlerle süsledim(onlarıda balla yapıştırdım)



MALZEMELER
2 Su bardağı pirinç
250 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet orta boy kuru soğan
1/2 mantar
karabiber,tuz


YAPILIŞI
  1. Pirinçleri kaynamış ve tuzlu suda 15-20 dk.bekletelim.Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini bir tenceye koyalım.üzerine soğuk su koyup ocağa koyalım.Kaynamaya başladığı an, üstünde köpükler oluştuğunda süzgeçe dökelim.Ve bir miktar temiz kaynar suyu üzerinde gezdirelim.ve süzülmeye bırakalım.Tercihen teflon bir tenceyi ısıtalım ve 1 yemek.k.kadar sıvıyağ ekleyelim.yağ kızınca süzülmüş olan kuzu etlerini tencereye koyup ve 1 yemek k.kadar tereyağ ilavesi ile beraber kavuralım.ve yemeklik şekilde doğradığımız soğanları da ekleyip kavuralım.Kavrulunca üzerine 1 çy.bardağı kadar sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirelim.
  2. Yıkamış olduğumuz mantarları küçük küp şeklinde doğruyoruz.Isıttığımız tercihen teflon tencereye 1yemek.k.sıvıyağ ve 1 t.k.kadar tereyağ koyuyoruz.Ocağın altını harlıya getirip mantarları ekliyoruz.Ve devamlı karıştırarak kavururyoruz.kavrulan mantarları temiz bir tabağa alıyoruz.
  3. ıslatmış olduğumuz pirinçleri 2-3 kez yıkıyoruz ve suyunu süzdürüyoruz.Mantarları kavurduğumuz tencereye 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyup pirinçleri tel tel ayrılana kadar kısık ateşte kavuruyoruz.Üstüne kavurduğumuz mantar ve kuzu etlerini ekliyoruz.karabiber ve tuz ekleyip bi karıştıyoruz.ocağı harlıya çevirip pirinçlerin üzerini bir parmak geçecek şekilde su koyuyoruz(ben bardak ölçüsü kullanmıyorum).NOT: Kaşığı dik bir şekilde tencerenin kenarından başlayıp ortasına doğru itin pirinçlerin üstüne çıkacak kadar su yeterli olacaktır.Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını kısıyoruz.Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.VE afiyetle yiyiyoruz.
Salı, Aralık 13, 2011 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
2 Su bardağı pirinç
250 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet orta boy kuru soğan
1/2 mantar
karabiber,tuz


YAPILIŞI
  1. Pirinçleri kaynamış ve tuzlu suda 15-20 dk.bekletelim.Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini bir tenceye koyalım.üzerine soğuk su koyup ocağa koyalım.Kaynamaya başladığı an, üstünde köpükler oluştuğunda süzgeçe dökelim.Ve bir miktar temiz kaynar suyu üzerinde gezdirelim.ve süzülmeye bırakalım.Tercihen teflon bir tenceyi ısıtalım ve 1 yemek.k.kadar sıvıyağ ekleyelim.yağ kızınca süzülmüş olan kuzu etlerini tencereye koyup ve 1 yemek k.kadar tereyağ ilavesi ile beraber kavuralım.ve yemeklik şekilde doğradığımız soğanları da ekleyip kavuralım.Kavrulunca üzerine 1 çy.bardağı kadar sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirelim.
  2. Yıkamış olduğumuz mantarları küçük küp şeklinde doğruyoruz.Isıttığımız tercihen teflon tencereye 1yemek.k.sıvıyağ ve 1 t.k.kadar tereyağ koyuyoruz.Ocağın altını harlıya getirip mantarları ekliyoruz.Ve devamlı karıştırarak kavururyoruz.kavrulan mantarları temiz bir tabağa alıyoruz.
  3. ıslatmış olduğumuz pirinçleri 2-3 kez yıkıyoruz ve suyunu süzdürüyoruz.Mantarları kavurduğumuz tencereye 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyup pirinçleri tel tel ayrılana kadar kısık ateşte kavuruyoruz.Üstüne kavurduğumuz mantar ve kuzu etlerini ekliyoruz.karabiber ve tuz ekleyip bi karıştıyoruz.ocağı harlıya çevirip pirinçlerin üzerini bir parmak geçecek şekilde su koyuyoruz(ben bardak ölçüsü kullanmıyorum).NOT: Kaşığı dik bir şekilde tencerenin kenarından başlayıp ortasına doğru itin pirinçlerin üstüne çıkacak kadar su yeterli olacaktır.Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını kısıyoruz.Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.VE afiyetle yiyiyoruz.



MALZEMELER 
2yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
maydanoz
peynir
tuz
1/2 pk.kabatma tozu

YAPILIŞI



  • Sırasıyla yumurta,yoğurt,sıvıyağı tel bir çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Un ve kabartma tozunu ekleyip peynir ve ince doğranmış maydanozlarla beraber karıştırıyoruz.
  • Ben küçük kağıt kalıplarda yapmayı tercih ettim.(Ve bu malzemeyle yaklaşık 10 tane peynirli kek çıktı.)
  • İsterseniz de küçük bir tepsiyi margarinle yağlayarak da pişirebilirsiniz.
  • Önceden ısınmış 170*fırında 15-20 dk.
Salı, Aralık 13, 2011 Tuğba Mutfakta



MALZEMELER 
2yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
maydanoz
peynir
tuz
1/2 pk.kabatma tozu

YAPILIŞI



  • Sırasıyla yumurta,yoğurt,sıvıyağı tel bir çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Un ve kabartma tozunu ekleyip peynir ve ince doğranmış maydanozlarla beraber karıştırıyoruz.
  • Ben küçük kağıt kalıplarda yapmayı tercih ettim.(Ve bu malzemeyle yaklaşık 10 tane peynirli kek çıktı.)
  • İsterseniz de küçük bir tepsiyi margarinle yağlayarak da pişirebilirsiniz.
  • Önceden ısınmış 170*fırında 15-20 dk.
Bana birşeyler oluyor kahve sevmeyen ben kendime kahve yaptım ve afiyetle içitim.Yanındada Dursunbey lokumu iyi geldi.Bunu arasıra yapsam fena olmaz herhalde;)
Salı, Aralık 13, 2011 Tuğba Mutfakta
Bana birşeyler oluyor kahve sevmeyen ben kendime kahve yaptım ve afiyetle içitim.Yanındada Dursunbey lokumu iyi geldi.Bunu arasıra yapsam fena olmaz herhalde;)