8 Mart 2015 Pazar
3yumurta
1su bardağı şeker
1su bardağından 1parmak eksik süt
1su bardağından 1parmak eksik sıvıyağ
2su bardağı un
1pk kabartma tozu
1pk vanilya
2yemek kaşığı kakao
3yemek kaşığı nutella tarzı bi kremçikolata
2,5su bardağı süt,Yarım su bardağı şeker,2 yemek kaşığı az tepeleme un ile pişirilir ve ocaktan alınınca arada karıştırılıp ılınması sağlanır.
➖1yemek kaşığı oda ısısındaki tereyağ eklenip mikserlenir ve azar azar toz kremşanti eklenip istediğiniz koyulukta olana dek krem şanti eklenip iyice mikserlenir ve kekin üzerine yayılır
Pazar, Mart 08, 2015
Tuğba Mutfakta
3yumurta
1su bardağı şeker
1su bardağından 1parmak eksik süt
1su bardağından 1parmak eksik sıvıyağ
2su bardağı un
1pk kabartma tozu
1pk vanilya
2yemek kaşığı kakao
3yemek kaşığı nutella tarzı bi kremçikolata
2,5su bardağı süt,Yarım su bardağı şeker,2 yemek kaşığı az tepeleme un ile pişirilir ve ocaktan alınınca arada karıştırılıp ılınması sağlanır.
➖1yemek kaşığı oda ısısındaki tereyağ eklenip mikserlenir ve azar azar toz kremşanti eklenip istediğiniz koyulukta olana dek krem şanti eklenip iyice mikserlenir ve kekin üzerine yayılır
Eveet nefiss Supanglemizin tarifi..
➖7 su bardağı süt
➖1,5su bardağı şeker
➖2yemek kaşığı tepeleme un
➖2yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
➖2yumurta sarısı
➖100gr tereyağ yada margarin(oda ısısnda)
➖1küçük pk kakao
➖1pk vanilya
➖1 yada 1,5pk sütlü çikolata
➖Süt,şeker,nişasta,un,yumurta sarısı,kakaoyu güzElce karıştırıp ocağa alın.
➖Ocağın altını açıp karıştıra karıştıra pişirin.
➖Göz göz olunca ocağın altını kapatıp çikolatayı ekleyip çikolata eriyene dek karıştırın ve bir kenara alın.
➖Arada karıştırıp ılınmasını sağlayın.
➖Oda ısısındaki tereyağ ve vanilyayı ekleyip aynı yöne doğru 6-7dk mikserleyin.
➖Kaselere paylaştırıp buzdolabında en az 1saat dinlendirin..
Pazar, Mart 08, 2015
Tuğba Mutfakta
Eveet nefiss Supanglemizin tarifi..
➖7 su bardağı süt
➖1,5su bardağı şeker
➖2yemek kaşığı tepeleme un
➖2yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
➖2yumurta sarısı
➖100gr tereyağ yada margarin(oda ısısnda)
➖1küçük pk kakao
➖1pk vanilya
➖1 yada 1,5pk sütlü çikolata
➖Süt,şeker,nişasta,un,yumurta sarısı,kakaoyu güzElce karıştırıp ocağa alın.
➖Ocağın altını açıp karıştıra karıştıra pişirin.
➖Göz göz olunca ocağın altını kapatıp çikolatayı ekleyip çikolata eriyene dek karıştırın ve bir kenara alın.
➖Arada karıştırıp ılınmasını sağlayın.
➖Oda ısısındaki tereyağ ve vanilyayı ekleyip aynı yöne doğru 6-7dk mikserleyin.
➖Kaselere paylaştırıp buzdolabında en az 1saat dinlendirin..
Patlıcanları ince halkalar şeklinde doğrayıp kızartın ve havlu kağıt üzerine alın.
Fazla yağını alıp fırın tepsisine yayın.
Üzerine tavuk dönerleri(ben bimden aldım)dizin.
Bir tencerede tereyağını az salça ile kavurup üzerine az sıcak su ve tuz koyup karıştırın ve tepsiye dökün
Önceden ısınmış 170*fırında 10-15dk. Pişirin.
Pazar, Mart 08, 2015
Tuğba Mutfakta
Patlıcanları ince halkalar şeklinde doğrayıp kızartın ve havlu kağıt üzerine alın.
Fazla yağını alıp fırın tepsisine yayın.
Üzerine tavuk dönerleri(ben bimden aldım)dizin.
Bir tencerede tereyağını az salça ile kavurup üzerine az sıcak su ve tuz koyup karıştırın ve tepsiye dökün
Önceden ısınmış 170*fırında 10-15dk. Pişirin.
O kadar çeşitli yemekler arasında kuru fasülye herzaman ilk sıralardadır😍Tabiki olmazsa olmazı pilav ve turşu eşliğinde👍 Bu kez güveçte ve ağıır ağıır pişti lezzeti tabiki nefiss👌👌
Akşamdan ıslattığınız kurufasülyeyi kaynayan suda biraz kaynatıp kevgirle bir kaseye alın.
Güveç tenceresini ısıtıp tereyağ ekleyin ve küp dopranmış kurusoğanı ekleyin.
Pembeleşince salçasını ekleyip kokusu çıkana dek kavurun.
Kurufasülyeleri de koyup varsa bir kaç tane kurutulmuş domatesi küp kesip ekleyin ve kurutulmuş acı biber ekleyin
Üzerine az çıkacak kadar sıcaksu ve tuz ilave edip kapağını kapatın.
Un ve su karışımından küçük bir hamur yapıp güvecin kapağının kenarlarını kapatıp kısık ateşte 4-5 saat pişirin.
➖Not:Arada suyunu çekip çekmediğini kontrol edin,pişmediyse az sıcak su ilavesi yapın..
Pazar, Mart 08, 2015
Tuğba Mutfakta
O kadar çeşitli yemekler arasında kuru fasülye herzaman ilk sıralardadır😍Tabiki olmazsa olmazı pilav ve turşu eşliğinde👍 Bu kez güveçte ve ağıır ağıır pişti lezzeti tabiki nefiss👌👌
Akşamdan ıslattığınız kurufasülyeyi kaynayan suda biraz kaynatıp kevgirle bir kaseye alın.
Güveç tenceresini ısıtıp tereyağ ekleyin ve küp dopranmış kurusoğanı ekleyin.
Pembeleşince salçasını ekleyip kokusu çıkana dek kavurun.
Kurufasülyeleri de koyup varsa bir kaç tane kurutulmuş domatesi küp kesip ekleyin ve kurutulmuş acı biber ekleyin
Üzerine az çıkacak kadar sıcaksu ve tuz ilave edip kapağını kapatın.
Un ve su karışımından küçük bir hamur yapıp güvecin kapağının kenarlarını kapatıp kısık ateşte 4-5 saat pişirin.
➖Not:Arada suyunu çekip çekmediğini kontrol edin,pişmediyse az sıcak su ilavesi yapın..
- 2-3 tane orta boy patatesi soyup küp küp doğrayın ve çok az diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzüp fırın tepsisine alın.
Üzerine tuz,karabiber,toz kırmızı biber ve istediğiniz baharatlardan gezdirip bir kutu kremayı da üzerine gezdirip önceden ısınmış 170*fırında patatesler yumuşayana dek pişirin ➖üzerine kaşar rendesi ekleyip 200*ye getirdiğiniz fırında kaşarlar pembeleşene dek pişirip servis yapın..
Pazar, Mart 08, 2015
Tuğba Mutfakta
- 2-3 tane orta boy patatesi soyup küp küp doğrayın ve çok az diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzüp fırın tepsisine alın.
Üzerine tuz,karabiber,toz kırmızı biber ve istediğiniz baharatlardan gezdirip bir kutu kremayı da üzerine gezdirip önceden ısınmış 170*fırında patatesler yumuşayana dek pişirin ➖üzerine kaşar rendesi ekleyip 200*ye getirdiğiniz fırında kaşarlar pembeleşene dek pişirip servis yapın..
Pirinç salatasını garnitür yerine börülceyle denedim nefiss oldu
Sıvıyağ yada zeytinyağlı sade bir pilav yapın.
➖Soğuyunca bir kaseye alın.
➖İçine haşlanmış börülce,minik küpler şeklinde haşlanmış havuç,mısır,ince doğranmış dereotu,limon suyu,az zeytinyağı,karabiber,toz kırmızı biber ekleyip harmanlayın ve servis tabağına alın..
Pazar, Mart 08, 2015
Tuğba Mutfakta
Pirinç salatasını garnitür yerine börülceyle denedim nefiss oldu
Sıvıyağ yada zeytinyağlı sade bir pilav yapın.
➖Soğuyunca bir kaseye alın.
➖İçine haşlanmış börülce,minik küpler şeklinde haşlanmış havuç,mısır,ince doğranmış dereotu,limon suyu,az zeytinyağı,karabiber,toz kırmızı biber ekleyip harmanlayın ve servis tabağına alın..
Keki için
2yumurta
1su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı süt(klasik uzun bardak)
Yarım su bardağı sıvıyağ
1,5su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1pk vanilya
Yarım pk kabartma tozu KREMASI İÇİN
2,5su bardağı süt
1su bardağından 2parmak eksik şeker
6yemek kaşığı irmik
1su bardağı hindistan cevizi
1yemek kaşığı tereyağ
1pk vanilya
KEKİ ISLATMAK İÇİN
Süt
ÜZERİ İÇİN
2pk bitter yada sütlü çikolata
Yarım su bardağı kadar süt ➖Yumurtanın akı ve sarısını ayrı kaplara ayırın. ➖Aklarını kar haline getirin.
➖ Sarılarını tozşeker ile iyice mikserleyin.
➖Süt ve sıvıyağı ekleyin.
➖Un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kısa süre mikserleyin
➖En son yumurta aklarını ekleyip spatula ile alttan üste doğru yavaşca karıştırın ve margarin ile yağlanmış tart kalıbına yada kelepçeli kalıba karışımı döküp önceden ısınmış 160*fırında pişirin. ➖Muhallebi için
Süt,şeker ve irmiği karıştırarak pişirin.
➖Ocağın altını kapatıp biraz sıcaklığının çıkmasını sağlayın ve hindistan ceviziyle vanilyayı ekleyip mikserleyin.
➖Pişen kekin her yerini sütle nemlendirin ve kremayı üzerine yayın.
➖Küçük bir tencerede sütü ılıtın(kaynatmayın)ve ocağın altını kapatın.
➖Çikolataları içine kırıp eriyene kadar karıştırın(eğer çok Koyu kıvamlı olursa az ılık süt ekleyin)
➖Sosuda soğuyan muhallebinin üzerine döküp bir gece buzdolabında dinlendirip servis yapın.
Pazar, Mart 08, 2015
Tuğba Mutfakta
Keki için
2yumurta
1su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı süt(klasik uzun bardak)
Yarım su bardağı sıvıyağ
1,5su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1pk vanilya
Yarım pk kabartma tozu KREMASI İÇİN
2,5su bardağı süt
1su bardağından 2parmak eksik şeker
6yemek kaşığı irmik
1su bardağı hindistan cevizi
1yemek kaşığı tereyağ
1pk vanilya
KEKİ ISLATMAK İÇİN
Süt
ÜZERİ İÇİN
2pk bitter yada sütlü çikolata
Yarım su bardağı kadar süt ➖Yumurtanın akı ve sarısını ayrı kaplara ayırın. ➖Aklarını kar haline getirin.
➖ Sarılarını tozşeker ile iyice mikserleyin.
➖Süt ve sıvıyağı ekleyin.
➖Un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kısa süre mikserleyin
➖En son yumurta aklarını ekleyip spatula ile alttan üste doğru yavaşca karıştırın ve margarin ile yağlanmış tart kalıbına yada kelepçeli kalıba karışımı döküp önceden ısınmış 160*fırında pişirin. ➖Muhallebi için
Süt,şeker ve irmiği karıştırarak pişirin.
➖Ocağın altını kapatıp biraz sıcaklığının çıkmasını sağlayın ve hindistan ceviziyle vanilyayı ekleyip mikserleyin.
➖Pişen kekin her yerini sütle nemlendirin ve kremayı üzerine yayın.
➖Küçük bir tencerede sütü ılıtın(kaynatmayın)ve ocağın altını kapatın.
➖Çikolataları içine kırıp eriyene kadar karıştırın(eğer çok Koyu kıvamlı olursa az ılık süt ekleyin)
➖Sosuda soğuyan muhallebinin üzerine döküp bir gece buzdolabında dinlendirip servis yapın.
Külah şeklindeki tartlarımla hepinize hayırlı günler dileriz🌺Misafirleriminden de lezzet testinden geçtiğine göre tarifini sizlerle paylaşabilirim
➖125gr tereyağ(oda ısısında)
➖1yumurta
➖1/2su bardağı pudra şekeri
➖2yemek kaşığı nişasta
➖1pk vanilya
➖1,5 -2su baardağı kadar un
KREMASI
➖2 su bardağı süt
➖2yemek kaşığı un(az tepeleme)
➖2-3yemek kaşığı şeker
➖toz kremşanti
➖1tatlı kaşığı tereyağ
➖1pk vanilya ➖Hamur malzemelerini güzelce yoğurup buzdolabı poşetine koyup buzdolabında 15-20dk dinlendirin ve merdaneyle ince açıp 1parmak genişliğinde şeritler kesin
➖Düzgün olan şeritleri demir külah kalıbının uc kısmından başlayarak sarın
➖(Demir külahınız yoksa google amcaya külah yapımını sorun😁)
➖Yada küçük tart kalıplarına yerleştirip üzerine çatalla delikler açın.
➖Önceden ısınmış 180*fırında pembeleşene dek pişirin ve soğutun.
Krema için süt,un,şekeri pişirin.
➖Aşırı koyu olursa sütle çok az kıvamını açın.
➖Ocaktan alıp arada karıştırıp ılınmasını sağlayın.
➖Yumuşak tereyağını ekleyip mikserlemeye başlayın.
➖Toz kremşantiyi ve vanilyayı azar azar döküp iyice mikserleyin.
➖Krema torbasıyla sıkılacak kıvamda olana dek krem şanti ekleyin.
➖Sıkma torbasına koyup külah yada tartın içini doldurun...
Pazar, Mart 08, 2015
Tuğba Mutfakta
Külah şeklindeki tartlarımla hepinize hayırlı günler dileriz🌺Misafirleriminden de lezzet testinden geçtiğine göre tarifini sizlerle paylaşabilirim
➖125gr tereyağ(oda ısısında)
➖1yumurta
➖1/2su bardağı pudra şekeri
➖2yemek kaşığı nişasta
➖1pk vanilya
➖1,5 -2su baardağı kadar un
KREMASI
➖2 su bardağı süt
➖2yemek kaşığı un(az tepeleme)
➖2-3yemek kaşığı şeker
➖toz kremşanti
➖1tatlı kaşığı tereyağ
➖1pk vanilya ➖Hamur malzemelerini güzelce yoğurup buzdolabı poşetine koyup buzdolabında 15-20dk dinlendirin ve merdaneyle ince açıp 1parmak genişliğinde şeritler kesin
➖Düzgün olan şeritleri demir külah kalıbının uc kısmından başlayarak sarın
➖(Demir külahınız yoksa google amcaya külah yapımını sorun😁)
➖Yada küçük tart kalıplarına yerleştirip üzerine çatalla delikler açın.
➖Önceden ısınmış 180*fırında pembeleşene dek pişirin ve soğutun.
Krema için süt,un,şekeri pişirin.
➖Aşırı koyu olursa sütle çok az kıvamını açın.
➖Ocaktan alıp arada karıştırıp ılınmasını sağlayın.
➖Yumuşak tereyağını ekleyip mikserlemeye başlayın.
➖Toz kremşantiyi ve vanilyayı azar azar döküp iyice mikserleyin.
➖Krema torbasıyla sıkılacak kıvamda olana dek krem şanti ekleyin.
➖Sıkma torbasına koyup külah yada tartın içini doldurun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)