12 Temmuz 2012 Perşembe

Ahududu  bir diğer ismiyle frambuaz reçeli çok güzel oluyor..Eşim pazardan 2 kase almış.Bende 1 kasesinden ahududu şurubu diğerinden de reçel yaptım.Plastik dikdörtgen kasede satıldığı için ölçüsünü ahududu kasesiyle hesapladım ve öyle yazıyorum..Bu ölçüyle kaç kavanoz mu çıkıyor '1'  :))
MALZEMELER
1 kase ahududu
1 kase tozşeker
çay kaşığının ucuyla limon tuzu


YAPILIŞI
  • Ahududuları temizleyip bir tencereye koyun.Üzerine şekeri koyun ve kapağını kapatıp 2-3 saat şeker eriyip sulanana dek bir kenarda bekletin.
  • Daha sonra ocağa alıp 15 dk.kadar orta ateşte kaynatın,köpüğünü alın ve kapatmaya yakın limon tuzunu katın..
  • Ocağın altını kapatın ve kavanoza koyun..


Perşembe, Temmuz 12, 2012 Tuğba Mutfakta
Ahududu  bir diğer ismiyle frambuaz reçeli çok güzel oluyor..Eşim pazardan 2 kase almış.Bende 1 kasesinden ahududu şurubu diğerinden de reçel yaptım.Plastik dikdörtgen kasede satıldığı için ölçüsünü ahududu kasesiyle hesapladım ve öyle yazıyorum..Bu ölçüyle kaç kavanoz mu çıkıyor '1'  :))
MALZEMELER
1 kase ahududu
1 kase tozşeker
çay kaşığının ucuyla limon tuzu


YAPILIŞI
  • Ahududuları temizleyip bir tencereye koyun.Üzerine şekeri koyun ve kapağını kapatıp 2-3 saat şeker eriyip sulanana dek bir kenarda bekletin.
  • Daha sonra ocağa alıp 15 dk.kadar orta ateşte kaynatın,köpüğünü alın ve kapatmaya yakın limon tuzunu katın..
  • Ocağın altını kapatın ve kavanoza koyun..


Nefis mi nefis,faydalı mı faydalı bir tarif..
MALZEMELER
2-3 tane kırmızı yağ biberi
2-3 yemek kaşığı yoğurt
mayonez
1-2 diş sarımsak
tuz

YAPILIŞI
  • Kırmızı biberleri ocak üzerinde közleyin.
  • Bir kasede yoğurt,mayonez,sarımsak rendesi,tuzu bir çatalla çırpın.
  • Közlenen biberlerin kabuklarını soyun ve içlerini de temizleyip küçük kare şeklinde kesin ve yoğurdun içine ekleyin.
  • Karıştırıp servis tabağına alın..
Perşembe, Temmuz 12, 2012 Tuğba Mutfakta
Nefis mi nefis,faydalı mı faydalı bir tarif..
MALZEMELER
2-3 tane kırmızı yağ biberi
2-3 yemek kaşığı yoğurt
mayonez
1-2 diş sarımsak
tuz

YAPILIŞI
  • Kırmızı biberleri ocak üzerinde közleyin.
  • Bir kasede yoğurt,mayonez,sarımsak rendesi,tuzu bir çatalla çırpın.
  • Közlenen biberlerin kabuklarını soyun ve içlerini de temizleyip küçük kare şeklinde kesin ve yoğurdun içine ekleyin.
  • Karıştırıp servis tabağına alın..