12 Temmuz 2012 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Temmuz 12, 2012 2 comments
Ahududu  bir diğer ismiyle frambuaz reçeli çok güzel oluyor..Eşim pazardan 2 kase almış.Bende 1 kasesinden ahududu şurubu diğerinden de reçel yaptım.Plastik dikdörtgen kasede satıldığı için ölçüsünü ahududu kasesiyle hesapladım ve öyle yazıyorum..Bu ölçüyle kaç kavanoz mu çıkıyor '1'  :))
MALZEMELER
1 kase ahududu
1 kase tozşeker
çay kaşığının ucuyla limon tuzu


YAPILIŞI
  • Ahududuları temizleyip bir tencereye koyun.Üzerine şekeri koyun ve kapağını kapatıp 2-3 saat şeker eriyip sulanana dek bir kenarda bekletin.
  • Daha sonra ocağa alıp 15 dk.kadar orta ateşte kaynatın,köpüğünü alın ve kapatmaya yakın limon tuzunu katın..
  • Ocağın altını kapatın ve kavanoza koyun..


Categories:

2 yorum:

Sonu garanti tarifler dedi ki...

ellerine sağlık canım...hımm hımm kahvaltıda ekmeği bana bana ye:)))

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Teşekkürler..
Aynen banıp banıp yiyorum ama küçük bi dilimi:))