27 Ağustos 2013 Salı

 Geçtiğimiz gün akşama ne yemek yapsam diye düşünürken birden böyle bir tarif çıktı ortaya ve lezzetini onayladıktan sonra sizlerle paylaşıyorum.Gerçekten çok farklı bir sunumla börek değil ana yemek servis etmek çok keyifli bence..Yemesi çok lezzetli,yeni bir tarif oluşturmanın verdiği mutluluksa paha biçilemez :))
anayemek

MALZEMELER
10 tane milföy 



İÇ MALZEMESİ
1 tane kuru soğan
1 pk. kemiksiz tavuk pirzola
1/2 kg mantar
1 kutu krema
tuz
karabiber
sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Bir tavada yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleşene dek kavurun.
  • Küp doğranmış mantarları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Minik küp doğranmış tavukları da ekleyin tuzunu ve karabiberini ayarlayıp tavuklar pişene dek arada karıştırarak kavurun..
  • Kremayı da ekleyin ve 1-2 dk. daha pişirip ocağın altını kapatın..
  • Milföyleri karşılıklı uçlarını birleştirip sandal şekli verin.
  • Orta kısım kabarmaması için bir kaç yere çatal batırın.
  • Milföylerin içlerine tavuklu harçtan paylaştırıp önceden ısınmış 170* fırında pişirin..
Salı, Ağustos 27, 2013 Tuğba Mutfakta
 Geçtiğimiz gün akşama ne yemek yapsam diye düşünürken birden böyle bir tarif çıktı ortaya ve lezzetini onayladıktan sonra sizlerle paylaşıyorum.Gerçekten çok farklı bir sunumla börek değil ana yemek servis etmek çok keyifli bence..Yemesi çok lezzetli,yeni bir tarif oluşturmanın verdiği mutluluksa paha biçilemez :))
anayemek

MALZEMELER
10 tane milföy 



İÇ MALZEMESİ
1 tane kuru soğan
1 pk. kemiksiz tavuk pirzola
1/2 kg mantar
1 kutu krema
tuz
karabiber
sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Bir tavada yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleşene dek kavurun.
  • Küp doğranmış mantarları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Minik küp doğranmış tavukları da ekleyin tuzunu ve karabiberini ayarlayıp tavuklar pişene dek arada karıştırarak kavurun..
  • Kremayı da ekleyin ve 1-2 dk. daha pişirip ocağın altını kapatın..
  • Milföyleri karşılıklı uçlarını birleştirip sandal şekli verin.
  • Orta kısım kabarmaması için bir kaç yere çatal batırın.
  • Milföylerin içlerine tavuklu harçtan paylaştırıp önceden ısınmış 170* fırında pişirin..
  Bu lezzetli tarifi buradan aldım ufak değişiklikle yaptım ve gerçekten çok lezzetli oldu..Sizde yoğun çikolata tadı istediğiniz bir tarif arıyorsanız tam size göre mutlaka deneyin :)


MALZEMELER
TABANI İÇİN
1 pk kakaolu petibör bisküvi
100 gr margarin
1 yemek kaşığı kakao

KREMASI
3 pk. kare bitter çikolata
100 gr margarin
2 yumıurta
3 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 pk. vanilya

YAPILIŞI
  • Bisküvileri ister robotta çekin istersenizde elinizde iyice ufalayın ve bir kaba alın.
  • İçine erimiş margarin ve kakaoyu ekleyip yoğurun.
  • Kelepçeli kalıbı margarinle yağladıktan sonra bu harcı tepsiye güzelce yaydırın.
  • Önceden ısınmış 170* fırında 15 dk.pişirin.
  • Geniş bir tava yada tencerenin içine  benmari usulü hazırlamak için biraz su doldurun ve başka bir cam kaseyi içine oturtun..
  • Cam kasenin içine margarin,bitter çikolata ve sütü koyup kısık ateşte karıştırarak erimesini sağlayın..
  • Başka bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.Kakao ve vanilyayı da ekleyin.
  • Bu karışımın içine benmari usulü erittiğimiz çikolata sosunu ekleyin ve mikserleyin.
  • Bu tabanı ılık olan tabanın üzerine dökün ve önceden ısınmış 170* fırında 20 dk. pişirin..
  • Pişen tart oda ısısına gelince üzerine kakao serpin ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin..
Salı, Ağustos 27, 2013 Tuğba Mutfakta
  Bu lezzetli tarifi buradan aldım ufak değişiklikle yaptım ve gerçekten çok lezzetli oldu..Sizde yoğun çikolata tadı istediğiniz bir tarif arıyorsanız tam size göre mutlaka deneyin :)


MALZEMELER
TABANI İÇİN
1 pk kakaolu petibör bisküvi
100 gr margarin
1 yemek kaşığı kakao

KREMASI
3 pk. kare bitter çikolata
100 gr margarin
2 yumıurta
3 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 pk. vanilya

YAPILIŞI
  • Bisküvileri ister robotta çekin istersenizde elinizde iyice ufalayın ve bir kaba alın.
  • İçine erimiş margarin ve kakaoyu ekleyip yoğurun.
  • Kelepçeli kalıbı margarinle yağladıktan sonra bu harcı tepsiye güzelce yaydırın.
  • Önceden ısınmış 170* fırında 15 dk.pişirin.
  • Geniş bir tava yada tencerenin içine  benmari usulü hazırlamak için biraz su doldurun ve başka bir cam kaseyi içine oturtun..
  • Cam kasenin içine margarin,bitter çikolata ve sütü koyup kısık ateşte karıştırarak erimesini sağlayın..
  • Başka bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.Kakao ve vanilyayı da ekleyin.
  • Bu karışımın içine benmari usulü erittiğimiz çikolata sosunu ekleyin ve mikserleyin.
  • Bu tabanı ılık olan tabanın üzerine dökün ve önceden ısınmış 170* fırında 20 dk. pişirin..
  • Pişen tart oda ısısına gelince üzerine kakao serpin ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin..