27 Ağustos 2013 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Ağustos 27, 2013 No comments
 Geçtiğimiz gün akşama ne yemek yapsam diye düşünürken birden böyle bir tarif çıktı ortaya ve lezzetini onayladıktan sonra sizlerle paylaşıyorum.Gerçekten çok farklı bir sunumla börek değil ana yemek servis etmek çok keyifli bence..Yemesi çok lezzetli,yeni bir tarif oluşturmanın verdiği mutluluksa paha biçilemez :))
anayemek

MALZEMELER
10 tane milföy 



İÇ MALZEMESİ
1 tane kuru soğan
1 pk. kemiksiz tavuk pirzola
1/2 kg mantar
1 kutu krema
tuz
karabiber
sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Bir tavada yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleşene dek kavurun.
  • Küp doğranmış mantarları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Minik küp doğranmış tavukları da ekleyin tuzunu ve karabiberini ayarlayıp tavuklar pişene dek arada karıştırarak kavurun..
  • Kremayı da ekleyin ve 1-2 dk. daha pişirip ocağın altını kapatın..
  • Milföyleri karşılıklı uçlarını birleştirip sandal şekli verin.
  • Orta kısım kabarmaması için bir kaç yere çatal batırın.
  • Milföylerin içlerine tavuklu harçtan paylaştırıp önceden ısınmış 170* fırında pişirin..
Categories:

0 yorum: