14 Mart 2012 Çarşamba


tuğba mutfakta

MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1su bardağı yoğurt(suyundan da)
1 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
1 yemek kaşığı toz şeker
tuz
1 adet pırasa
karabiber
pulbiber yada toz kırmızı biber
1 pk. kabartma tozu

YAPILIŞI
  • Pırasaları küçük küçük doğradıktan sonra iyice yıkayıp süzün.Bir tavada pırasaları sıvıyağda kavurun ve karabiber,pulbiber,tuzunu ayarlayıp tatlandırın.Soğumaya bırakın.
  • Bir çırpma kabında 3 yumurta,sıvıyağ,yoğurdu çırpın.Unu,şekeri,tuzunu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Soğuyan pırasaları hamurun içine karıştırın.(çok koyu bir hamur olmamalı.Eğer koyu olursa yoğurtla kıvamını ayarlayabilirsiniz.)
  • Yağlanmış fırın tepsisine dökelim.
  • Önceden ısınmış 175* fırında pişirelim..
Çarşamba, Mart 14, 2012 Tuğba Mutfakta

tuğba mutfakta

MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1su bardağı yoğurt(suyundan da)
1 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
1 yemek kaşığı toz şeker
tuz
1 adet pırasa
karabiber
pulbiber yada toz kırmızı biber
1 pk. kabartma tozu

YAPILIŞI
  • Pırasaları küçük küçük doğradıktan sonra iyice yıkayıp süzün.Bir tavada pırasaları sıvıyağda kavurun ve karabiber,pulbiber,tuzunu ayarlayıp tatlandırın.Soğumaya bırakın.
  • Bir çırpma kabında 3 yumurta,sıvıyağ,yoğurdu çırpın.Unu,şekeri,tuzunu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Soğuyan pırasaları hamurun içine karıştırın.(çok koyu bir hamur olmamalı.Eğer koyu olursa yoğurtla kıvamını ayarlayabilirsiniz.)
  • Yağlanmış fırın tepsisine dökelim.
  • Önceden ısınmış 175* fırında pişirelim..

tuğba mutfakta

MALZEMELER
5 yufka
1 kase süt
beyaz peynir

KIZARTMAK İÇİN
sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Yufkaları düz bir zemine açıp her birini 6'ya bölün.
  • Bir fırça yardımıyla kestiğimiz üçgen yufkaların her yeri ıslanacak şekilde süt sürün.
  • Beyaz peynir koyup sarın.
  • Önceden ısıtılmış derin bir tavaya sıvıyağ dökün ve bol yağda kızartın.
Çarşamba, Mart 14, 2012 Tuğba Mutfakta

tuğba mutfakta

MALZEMELER
5 yufka
1 kase süt
beyaz peynir

KIZARTMAK İÇİN
sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Yufkaları düz bir zemine açıp her birini 6'ya bölün.
  • Bir fırça yardımıyla kestiğimiz üçgen yufkaların her yeri ıslanacak şekilde süt sürün.
  • Beyaz peynir koyup sarın.
  • Önceden ısıtılmış derin bir tavaya sıvıyağ dökün ve bol yağda kızartın.