18 Ocak 2012 Çarşamba


MALZEMELER
1pk margarin(oda sıcaklığında)
1 kahve fincanı yoğurt
1tatlı kaşığı sirke
1 kahve fincanı pudra şekeri
1,5 çay bardağı sıvıyağ
4,5 su bardağı un
kabartma tozu
vanilya


İÇ MALZEME
4orta boy elma
1su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI


  • Elmaları rendeleyip genişçe bir teflon tavaya koyuyoruz.Üzerine şekerini koyup orta ısıda suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Pişince tarçını da ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Derin bir karıştırma kabına margarini koyup üzerine sırasıyla yoğurt,sıvıyağ,pudra şekeri ve sirkeyi koyup elimizle mıncıklıyoruz.Un,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak olacak şekilde elimizle bastırıp düzleştiriyoruz.içine harcından 1 tatlı kaşığı kadar koyup kapatıyoruz.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıttığımız 180*fırında üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarıp servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri eliyoruz..
Çarşamba, Ocak 18, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
1pk margarin(oda sıcaklığında)
1 kahve fincanı yoğurt
1tatlı kaşığı sirke
1 kahve fincanı pudra şekeri
1,5 çay bardağı sıvıyağ
4,5 su bardağı un
kabartma tozu
vanilya


İÇ MALZEME
4orta boy elma
1su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI


  • Elmaları rendeleyip genişçe bir teflon tavaya koyuyoruz.Üzerine şekerini koyup orta ısıda suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Pişince tarçını da ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Derin bir karıştırma kabına margarini koyup üzerine sırasıyla yoğurt,sıvıyağ,pudra şekeri ve sirkeyi koyup elimizle mıncıklıyoruz.Un,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak olacak şekilde elimizle bastırıp düzleştiriyoruz.içine harcından 1 tatlı kaşığı kadar koyup kapatıyoruz.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıttığımız 180*fırında üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarıp servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri eliyoruz..