11 Temmuz 2012 Çarşamba

Lezzetli bir zeytinyağlı tazefasülye yemek istiyorsanız başta güzel,kılçıksız bir taze fasülye alın ve sonra aşağıdaki tarifi deneyin :)

MALZEMELER
1/2 kg taze fasülye
1 tane kurusoğan
1 yemek kaşığı saşlça
2 tane sulu domates(büyük boy)
1 tane küp şeker
zeytinyağ
tuz

YAPILIŞI
  • Taze fasülyeleri ayıklayıp yıkayın ve suyunu süzdürün.
  • Genişçe bir tavada kuru soğanı zeytinyağda pembeleşene dek kavurun ve salçayı ekleyin.
  • 1-2 dk.kavurup kabukları soyulup minik küpler şeklinde doğranmış domatesleri de ekleyin.
  • 2-3 dk. arada karıştırarak kavurun.
  • İçine taze fasülyeleri tuz,şekeri ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte arada karıştırarak pişirin.
  • Eğer çok kuruysa pişerken 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyebilirsiniz.
Çarşamba, Temmuz 11, 2012 Tuğba Mutfakta
Lezzetli bir zeytinyağlı tazefasülye yemek istiyorsanız başta güzel,kılçıksız bir taze fasülye alın ve sonra aşağıdaki tarifi deneyin :)

MALZEMELER
1/2 kg taze fasülye
1 tane kurusoğan
1 yemek kaşığı saşlça
2 tane sulu domates(büyük boy)
1 tane küp şeker
zeytinyağ
tuz

YAPILIŞI
  • Taze fasülyeleri ayıklayıp yıkayın ve suyunu süzdürün.
  • Genişçe bir tavada kuru soğanı zeytinyağda pembeleşene dek kavurun ve salçayı ekleyin.
  • 1-2 dk.kavurup kabukları soyulup minik küpler şeklinde doğranmış domatesleri de ekleyin.
  • 2-3 dk. arada karıştırarak kavurun.
  • İçine taze fasülyeleri tuz,şekeri ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte arada karıştırarak pişirin.
  • Eğer çok kuruysa pişerken 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyebilirsiniz.
Kendisi koyuca olan,sulandırılarak sunulan ve yemeklerin yanına soğuk soğuk iyi gelen nefis bir içecektir :)

MALZEMELER
Yarım kg ahududu
2,5 su bardağı tozşeker
1çay kaşığı ucu limon tuzu
3 su bardağı su



YAPILIŞI
  • Ahududuları bir tencereye koyun üzerine şekeri ve suyunu da ilave edip hafif kısık ateşte 20-25 dk.arada karıştırarak iyice pişirin.
  • Ocağı kapatmaya yakın limon tuzunu da ekleyin ve karıştırıp ocağın altını kapatın.
  • Tel bir süzgeç yardımıyla cam bir kaseye yada şişeye süzün..
  • Oda ısısına gelince buzdolabına koyun..
  • Soğuduğu zaman su bardaklarına 1-2 yemek kaşığı kadar koyup üzerine soğuk su ile tamamlayın ve servis yapın..
Çarşamba, Temmuz 11, 2012 Tuğba Mutfakta
Kendisi koyuca olan,sulandırılarak sunulan ve yemeklerin yanına soğuk soğuk iyi gelen nefis bir içecektir :)

MALZEMELER
Yarım kg ahududu
2,5 su bardağı tozşeker
1çay kaşığı ucu limon tuzu
3 su bardağı su



YAPILIŞI
  • Ahududuları bir tencereye koyun üzerine şekeri ve suyunu da ilave edip hafif kısık ateşte 20-25 dk.arada karıştırarak iyice pişirin.
  • Ocağı kapatmaya yakın limon tuzunu da ekleyin ve karıştırıp ocağın altını kapatın.
  • Tel bir süzgeç yardımıyla cam bir kaseye yada şişeye süzün..
  • Oda ısısına gelince buzdolabına koyun..
  • Soğuduğu zaman su bardaklarına 1-2 yemek kaşığı kadar koyup üzerine soğuk su ile tamamlayın ve servis yapın..