27 Ocak 2012 Cuma


MALZEMELER
2-3 parça çorbalık tavuk 
1 çay bardağı tel şehriye


TERBİYESİ İÇİN
1yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı limon

YAPILIŞI
  • Yıkadığımız tavuk kemiklerini tencereye koyup kısık ateşte kavuruyoruz ve üzerine 1 lt kadar su koyuyoruz tuzunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.Tavuk etleri pişince tavuk kemiklerini bir tabağa alıyoruz.Tavuk kemiklerinin üzerinde ki etleri bir tabağa ayırıyoruz.
  • Kaynayan tavuk suyuna şehriyeleri ekliyoruz.Orta harlı ateşte pişiriyoruz.Ayırdığımız tavuk etlerini de içine ekliyoruz.
  • Bir kasede yumurta sarısını çırpıp limonu ekliyoruz.
  • Şehriyeler pişince ocağın altını kapatıyoruz.
  • Kasedeki yumurta ve limonun üzerine bir kepçe çorba suyundan ekliyoruz ve tencereye karıştırarak ilave ediyoruz..
Cuma, Ocak 27, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
2-3 parça çorbalık tavuk 
1 çay bardağı tel şehriye


TERBİYESİ İÇİN
1yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı limon

YAPILIŞI
  • Yıkadığımız tavuk kemiklerini tencereye koyup kısık ateşte kavuruyoruz ve üzerine 1 lt kadar su koyuyoruz tuzunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.Tavuk etleri pişince tavuk kemiklerini bir tabağa alıyoruz.Tavuk kemiklerinin üzerinde ki etleri bir tabağa ayırıyoruz.
  • Kaynayan tavuk suyuna şehriyeleri ekliyoruz.Orta harlı ateşte pişiriyoruz.Ayırdığımız tavuk etlerini de içine ekliyoruz.
  • Bir kasede yumurta sarısını çırpıp limonu ekliyoruz.
  • Şehriyeler pişince ocağın altını kapatıyoruz.
  • Kasedeki yumurta ve limonun üzerine bir kepçe çorba suyundan ekliyoruz ve tencereye karıştırarak ilave ediyoruz..
slaata

MALZEMELER
1 su bardağı arpa şehriye
1 küçük kutu mısır
5-6 adet kornişon turşu
1 küçük havuç
8-9 dal maydanoz
1 çorba kasesi yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1diş sarımsak
tarım çay kaşığı pulbiber
1 çimdik karabiber
tuz

YAPILIŞI


  • Arpa şehriyeleri kaynayan suya atıp biraz sıvıyağ ekleyip yumuşayana kadar haşlıyoruz.Haşlandıktan sonra suyunu süzüp üzerine soğuk su koyup 2-3 dk.suda bekletiyoruz ve suyunu süzüyoruz.Süzdüğümüz arpa şehriyeleri karıştırma kabına alıyoruz.
  • Karıştırma kabına ince ince doğradığımız maydonozları ve rendenin ince tarafından rendelediğimiz havuçları ekliyoruz.Mısırın suyunu süzüp ilave ediyoruz.Kornişon turşuları minik minik doğrayıp ekliyoruz.
  • Kasedeki yoğurdun içine mayonezi,sarımsağı,ve baharatları ekleyip çatalla çırpıp arpa şehriyelerin üzerine döküp karıştırıyoruz..
Cuma, Ocak 27, 2012 Tuğba Mutfakta
slaata

MALZEMELER
1 su bardağı arpa şehriye
1 küçük kutu mısır
5-6 adet kornişon turşu
1 küçük havuç
8-9 dal maydanoz
1 çorba kasesi yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1diş sarımsak
tarım çay kaşığı pulbiber
1 çimdik karabiber
tuz

YAPILIŞI


  • Arpa şehriyeleri kaynayan suya atıp biraz sıvıyağ ekleyip yumuşayana kadar haşlıyoruz.Haşlandıktan sonra suyunu süzüp üzerine soğuk su koyup 2-3 dk.suda bekletiyoruz ve suyunu süzüyoruz.Süzdüğümüz arpa şehriyeleri karıştırma kabına alıyoruz.
  • Karıştırma kabına ince ince doğradığımız maydonozları ve rendenin ince tarafından rendelediğimiz havuçları ekliyoruz.Mısırın suyunu süzüp ilave ediyoruz.Kornişon turşuları minik minik doğrayıp ekliyoruz.
  • Kasedeki yoğurdun içine mayonezi,sarımsağı,ve baharatları ekleyip çatalla çırpıp arpa şehriyelerin üzerine döküp karıştırıyoruz..
tuğba mutfakta

MALZEMELER
5 yufka
500 gr beyaz peynir


Sos malzemesi:
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta

YAPILIŞI










Cuma, Ocak 27, 2012 Tuğba Mutfakta
tuğba mutfakta

MALZEMELER
5 yufka
500 gr beyaz peynir


Sos malzemesi:
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta

YAPILIŞI