MALZEMELER
5 yufka
500 gr beyaz peynir
Sos malzemesi:
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta
500 gr beyaz peynir
Sos malzemesi:
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta
YAPILIŞI
- Yufka düz bir zemine serilir,üzerine karıştırdığımız sos sürülür.yufkanın bir kanadı içe doğru katlanır...Daha sonra diğer kanadı da içe doğru katlanır...
- Katlanan yerlere de sos sürülür.daha sonra diğer kanatlarda katlanır kare haline getirilir sos sürülür ve yufka dörde kesilir...
- içine beyaz beynir eklenerek bohça gibi katlanır...katlanan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizilir...diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır...kalan sos böreklerin üzerine sürülür üzerine arzu edilirse çörek otu serpiştirilir
- 180* fırında üzeri kızarana kadar pişirilir...
Categories: Börekler
0 yorum:
Yorum Gönder