10 Temmuz 2012 Salı

ev yapımı
MALZEMELER
3 tane limon
1çay kaşığı ucuyla limon tuzu
1 su bardağı tozşeker 
5 su bardağı ılık su
2-3 yaprak taze nane
YAPILIŞI
  • Cam bir kaseye limonun kabuklarını rendenin ince yerinden rendeleyin.
  • İçine limonun suyunu ekleyin.Limonun kabuklarını da koyun.
  • Şekeri de ekleyip ovun.
  • Üzerine sıcağa yakın suyu da katıp,limon tuzu ve nane yaprakları  ilavesiyle karıştırın oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun.
  • 1-2saat dinlendirin ve ince bir süzgeçten bir şişeye geçirin..
Salı, Temmuz 10, 2012 Tuğba Mutfakta
ev yapımı
MALZEMELER
3 tane limon
1çay kaşığı ucuyla limon tuzu
1 su bardağı tozşeker 
5 su bardağı ılık su
2-3 yaprak taze nane
YAPILIŞI
  • Cam bir kaseye limonun kabuklarını rendenin ince yerinden rendeleyin.
  • İçine limonun suyunu ekleyin.Limonun kabuklarını da koyun.
  • Şekeri de ekleyip ovun.
  • Üzerine sıcağa yakın suyu da katıp,limon tuzu ve nane yaprakları  ilavesiyle karıştırın oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun.
  • 1-2saat dinlendirin ve ince bir süzgeçten bir şişeye geçirin..

MALZEMELER
3 patlıcan
2-3 yemek kaşığı yoğurt
mayonez
1diş sarımsak
tuz



YAPILIŞI
  • Patlıcanları ocak üzerinde Közledikten sonra kabuklarını soyun ve bir tahta üstünde bıçakla küçültün.
  • Yoğurdu,mayonez ve sarımsak rendesini tuz ilavesiyle çatalla çırpın..
  • Patlıcanı yoğurdun içine ekleyin ve karıştırın..
Salı, Temmuz 10, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
3 patlıcan
2-3 yemek kaşığı yoğurt
mayonez
1diş sarımsak
tuz



YAPILIŞI
  • Patlıcanları ocak üzerinde Közledikten sonra kabuklarını soyun ve bir tahta üstünde bıçakla küçültün.
  • Yoğurdu,mayonez ve sarımsak rendesini tuz ilavesiyle çatalla çırpın..
  • Patlıcanı yoğurdun içine ekleyin ve karıştırın..
Geçen akşam patatesten ne yapsam diye düşünürken bu tarif çıktı ortaya çok da lezzetli oldu..
GARNİTÜRLÜ
MALZEMELER
2-3 tane orta boy patates(haşlanmış)
2-3 yemek kaşığı yoğurt
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
mayonez
1/2 limon suyu
karabiber
tuz

İÇ MALZEMESİ
1/2 kavanoz garnitür
5-6 tane kornişon turşu
1 diş sarımsak
mısır
dereotu
1-2 yemek kaşığı yoğurt
mayonez
tuz 
karabiber
pulbiber(isteğe bağlı)



ÜSTÜNE
pulbiber



YAPILIŞI
  • Haşlanmış olan patatesleri eziciyle ezin..
  • Ilındıktan sonra içine yoğurt,mayonez,limon suyu,karabiber ve tuz ile beraber yoğurun..
  • Bir tepsiye streç film yayın  ve hazırladığınız patatesi üzerine yayın..
  • Bir kasede suyu süzülmüş garnitür,minik küpler şeklinde kornişon turşu,mısır,ince kıyılmış dereotu,yoğurt,sarımsak rendesi,tuz,karabiber ve pulbiberi karıştırın ve patateslerin üzerine yayın..
  • Geniş olan kenardan başlayıp rulo sarın ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın..
Salı, Temmuz 10, 2012 Tuğba Mutfakta
Geçen akşam patatesten ne yapsam diye düşünürken bu tarif çıktı ortaya çok da lezzetli oldu..
GARNİTÜRLÜ
MALZEMELER
2-3 tane orta boy patates(haşlanmış)
2-3 yemek kaşığı yoğurt
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
mayonez
1/2 limon suyu
karabiber
tuz

İÇ MALZEMESİ
1/2 kavanoz garnitür
5-6 tane kornişon turşu
1 diş sarımsak
mısır
dereotu
1-2 yemek kaşığı yoğurt
mayonez
tuz 
karabiber
pulbiber(isteğe bağlı)



ÜSTÜNE
pulbiber



YAPILIŞI
  • Haşlanmış olan patatesleri eziciyle ezin..
  • Ilındıktan sonra içine yoğurt,mayonez,limon suyu,karabiber ve tuz ile beraber yoğurun..
  • Bir tepsiye streç film yayın  ve hazırladığınız patatesi üzerine yayın..
  • Bir kasede suyu süzülmüş garnitür,minik küpler şeklinde kornişon turşu,mısır,ince kıyılmış dereotu,yoğurt,sarımsak rendesi,tuz,karabiber ve pulbiberi karıştırın ve patateslerin üzerine yayın..
  • Geniş olan kenardan başlayıp rulo sarın ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın..