6 Ocak 2014 Pazartesi


Karnıbaharı daha da lezzetli hale getirmek istiyorsanızbu tarifimi denemenizi tavsiye ederim..
besamelli karnıbahar

MALZEMELER
1 küçük karnıbahar
kıyma
1 tane kurusoğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
tuz
karabiber
toz kırmızı biber
1 çimdik kekik
sıvıyağ

BEŞAMEL SOSU İÇİN
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeleme un
tuz

ÜZERİ İÇİN 
kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI
  • Karnıbaharı küçük parçalara ayırın.
  • Bir tavaya az sıvıyağ koyup 1 diş sarımsak rendesiyle biraz çevirip karnıbaharı tuz,kırmızı tozbiber,kekik koyup kapağını kapatın,Çatalla pişip pişmediğine bakın ve fırın kabına alın.
  • Başka bir tavada soğanı pembeleşene dek kavurduktan sonra kıymayı ekleyin.
  • Kıyma kavrulunca salçayı da ekleyin,tuz,karabiber ve çok az su ekleyip piştikten sonra karnıbaharın üzerine dökün..
  • Bir tencerede beşamel sos malzemelerini pişirip kıymalı harcın üzerine yayın.
  • Üzerine kaşar peyniri rendesiyle önceden ısınmış 190-200* fırında kaşarlar kızarana dek pişirin..


Pazartesi, Ocak 06, 2014 Tuğba Mutfakta

Karnıbaharı daha da lezzetli hale getirmek istiyorsanızbu tarifimi denemenizi tavsiye ederim..
besamelli karnıbahar

MALZEMELER
1 küçük karnıbahar
kıyma
1 tane kurusoğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
tuz
karabiber
toz kırmızı biber
1 çimdik kekik
sıvıyağ

BEŞAMEL SOSU İÇİN
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeleme un
tuz

ÜZERİ İÇİN 
kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI
  • Karnıbaharı küçük parçalara ayırın.
  • Bir tavaya az sıvıyağ koyup 1 diş sarımsak rendesiyle biraz çevirip karnıbaharı tuz,kırmızı tozbiber,kekik koyup kapağını kapatın,Çatalla pişip pişmediğine bakın ve fırın kabına alın.
  • Başka bir tavada soğanı pembeleşene dek kavurduktan sonra kıymayı ekleyin.
  • Kıyma kavrulunca salçayı da ekleyin,tuz,karabiber ve çok az su ekleyip piştikten sonra karnıbaharın üzerine dökün..
  • Bir tencerede beşamel sos malzemelerini pişirip kıymalı harcın üzerine yayın.
  • Üzerine kaşar peyniri rendesiyle önceden ısınmış 190-200* fırında kaşarlar kızarana dek pişirin..