13 Mart 2012 Salı

Güzel bir pazar günü kitap fuarındayız.Fuarın olduğu salona girdik ve kitaplara dalmış bakınırken tanıdık bir ses geldi kulağıma kafamı kaldırıp baktığımda karşımızda şu meşhuur yemekleri olan Oktay ustanın standındaymışız haberim yok:)Bende yemek kitabı almak için bakınıyordum denk geldi ve hemen sıraya girdik Allah'tan ki sıra azdı ve kitabımızı aldık ve de imzalattık.Oktay Usta olayı aşmış bi oraya bi buraya poz veriyor e yanımda da fotoğraf makinem vardı bi poz da biz aldık:)
Salı, Mart 13, 2012 Tuğba Mutfakta
Güzel bir pazar günü kitap fuarındayız.Fuarın olduğu salona girdik ve kitaplara dalmış bakınırken tanıdık bir ses geldi kulağıma kafamı kaldırıp baktığımda karşımızda şu meşhuur yemekleri olan Oktay ustanın standındaymışız haberim yok:)Bende yemek kitabı almak için bakınıyordum denk geldi ve hemen sıraya girdik Allah'tan ki sıra azdı ve kitabımızı aldık ve de imzalattık.Oktay Usta olayı aşmış bi oraya bi buraya poz veriyor e yanımda da fotoğraf makinem vardı bi poz da biz aldık:)
dolma



MALZEMELER
20 adet kuru patlıcan
2tane kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı pirinç
zeytinyağ
nane
yeni bahar
karabiber
sumak
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
1limon

YAPILIŞI
  • Patlıcanları 2-3 kez temiz suyla haşlıyoruz ve suyunu her defasında değiştiriyoruz.
  • Pirinçleri iyice yıkayıp süzdürüyoruz.
  • Isınmış teflon tencereye biraz zeytinyağ ekleyip küp küp doğradığımız soğanları ve sarımsakları kavuruyoruz.
  • Pirinçleri de ekleyip kavuruyoruz.Salçasını ekleyip kavurduktan sonra tuzunu,karabiber,sumak,yenibahar,nanesini ekleyip karıştırıyoruz.Üzerine 1bardak kaynar su koyup kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz ve altını kapatıp demlendiriyoruz.Soğuyunca nar ekşisini ilave ediyoruz.
  • Dolmayı yapacağımız tencerenin dibine maydonoz sapı diziyoruz.
  • Patlıcanların içini hazırladığımız iç pilavla 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurup ağzını birbirine yapıştırıp tencereye yatık şekilde diziyoruz.
  • Üzerine tuzunu serpip zeytinyağ gezdirip bir tabak kapatıyoruz.
  • 1-2 su bardağı kaynar su koyup kısık ateşte pişiriyoruz.Pişmesine yakın üzerine limon suyu gezdiriyoruz.
  • Soğuyunca servis yapıyoruz..



Salı, Mart 13, 2012 Tuğba Mutfakta
dolma



MALZEMELER
20 adet kuru patlıcan
2tane kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı pirinç
zeytinyağ
nane
yeni bahar
karabiber
sumak
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
1limon

YAPILIŞI
  • Patlıcanları 2-3 kez temiz suyla haşlıyoruz ve suyunu her defasında değiştiriyoruz.
  • Pirinçleri iyice yıkayıp süzdürüyoruz.
  • Isınmış teflon tencereye biraz zeytinyağ ekleyip küp küp doğradığımız soğanları ve sarımsakları kavuruyoruz.
  • Pirinçleri de ekleyip kavuruyoruz.Salçasını ekleyip kavurduktan sonra tuzunu,karabiber,sumak,yenibahar,nanesini ekleyip karıştırıyoruz.Üzerine 1bardak kaynar su koyup kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz ve altını kapatıp demlendiriyoruz.Soğuyunca nar ekşisini ilave ediyoruz.
  • Dolmayı yapacağımız tencerenin dibine maydonoz sapı diziyoruz.
  • Patlıcanların içini hazırladığımız iç pilavla 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurup ağzını birbirine yapıştırıp tencereye yatık şekilde diziyoruz.
  • Üzerine tuzunu serpip zeytinyağ gezdirip bir tabak kapatıyoruz.
  • 1-2 su bardağı kaynar su koyup kısık ateşte pişiriyoruz.Pişmesine yakın üzerine limon suyu gezdiriyoruz.
  • Soğuyunca servis yapıyoruz..




MALZEMELER
3-4 tane patates
marul
taze nane
taze reyhan
1 küçük havuç
1 küçük kuru soğan
1 tatlı kaşığı sumak
karabiber
1,5-2 limon
sıvıyağ
tuz
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi

YAPILIŞI
  • Patatesleri kabuklarıyla beraber haşlayın ve soğuyunca küp küp doğrayın.
  • Patateslerin üzerine sıvıyağ,limon,nar ekşisi,tuz,sumak,karabiberi ekleyip ezmeden karıştırın.
  • Yıkayıp süzdürdüğümüz yeşillikleri ince ince doğrayın ve patateslere ekleyin.
  • Havuçu ince tarafından rendeleyin,kuru soğanı da minik minik doğrayıp hepsini ezmeden karıştırın.


Salı, Mart 13, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
3-4 tane patates
marul
taze nane
taze reyhan
1 küçük havuç
1 küçük kuru soğan
1 tatlı kaşığı sumak
karabiber
1,5-2 limon
sıvıyağ
tuz
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi

YAPILIŞI
  • Patatesleri kabuklarıyla beraber haşlayın ve soğuyunca küp küp doğrayın.
  • Patateslerin üzerine sıvıyağ,limon,nar ekşisi,tuz,sumak,karabiberi ekleyip ezmeden karıştırın.
  • Yıkayıp süzdürdüğümüz yeşillikleri ince ince doğrayın ve patateslere ekleyin.
  • Havuçu ince tarafından rendeleyin,kuru soğanı da minik minik doğrayıp hepsini ezmeden karıştırın.


meze
MALZEMELER
2 -3 tane havuç
1 küçük kase yoğurt
1-2 yemek kaşığı mayonez
1-2 diş sarımsak
YAPILIŞI
  • Havuçları rendenin iri yerinden rendeleyin.
  • Teflon tavayı ısıtıp tereyağ ve sıvıyağ ekleyip havuçları tuz ekleyip soteleyin.
  • Bir kasede yoğurt,mayonez,sarımsak çırpın ve soğuyan havuç ile karıştırın..
Salı, Mart 13, 2012 Tuğba Mutfakta
meze
MALZEMELER
2 -3 tane havuç
1 küçük kase yoğurt
1-2 yemek kaşığı mayonez
1-2 diş sarımsak
YAPILIŞI
  • Havuçları rendenin iri yerinden rendeleyin.
  • Teflon tavayı ısıtıp tereyağ ve sıvıyağ ekleyip havuçları tuz ekleyip soteleyin.
  • Bir kasede yoğurt,mayonez,sarımsak çırpın ve soğuyan havuç ile karıştırın..

MALZEMELER
4 su bardağı tavuk suyu
1 kahve fincanı irmik
1 su bardağı süt

ÜZERİ İÇİN
tereyağ
toz kırmızı biber
nane

YAPILIŞI
  • Tavuğu haşlayıp etini  bir tabağa minik minik didin.
  • İrmiği ilave edip 5-6 dk pişirin.
  • Tuzunu ekleyip sütü ilave edin.
  • Ayırdığınız tavuk etlerini ekleyin ve ocağın altını kapatın.
  • Üzerine  kızdırılmış tereyağ,kırmızı biber ve nane dökün.
Salı, Mart 13, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
4 su bardağı tavuk suyu
1 kahve fincanı irmik
1 su bardağı süt

ÜZERİ İÇİN
tereyağ
toz kırmızı biber
nane

YAPILIŞI
  • Tavuğu haşlayıp etini  bir tabağa minik minik didin.
  • İrmiği ilave edip 5-6 dk pişirin.
  • Tuzunu ekleyip sütü ilave edin.
  • Ayırdığınız tavuk etlerini ekleyin ve ocağın altını kapatın.
  • Üzerine  kızdırılmış tereyağ,kırmızı biber ve nane dökün.
tuğba mutfakta

MALZEMELER
4 yumurta(oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı fanta
1 su bardağı sıvıyağ
3su bardağı un(elenmiş)
1 pk.kabartma tozu
vanilya

ÇİKOLATA SOSU
2 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı kakao
bitter çikolata
2 çorba kaşığı margarin

ÜZERİ İÇİN
hindistan cevizi

YAPILIŞI
  • Karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice mikserleyelim.Fanta ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Un,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip az çırpıp margarin ile yağlanmış ve un serpilmiş ortası delik kek kalıbına dökelim ve düz bir zeminde 1-2 kez çevirelim(her yerine eşit karışım gelsin)
  • Önceden ısınmış 170* fırında pişirelim.(İlk 20-25 dk fırın kapağını açmayın ki kek sönmesin)
  • ÇİKOLATA SOSU:Soğuk sütü tencereye koyun.Üzerine nişasta,kakoyu koyup karıştırın.Ocağın altını yakıp çırpma teliyle karıştırın.Kaynayınca şekeri ilave edin.Bir taşım kaynayınca ocağın atını kapatıp margarini  ve bitter çikolatayı ilave edin.
  • Kek pişince enlemesine ortadan ikiye kesin ve çikolata sosundan kekin arasına sürün.Kekin diğer yarısını üzerine kapatın az sütle ıslatın ve kalan çilolata sosunu kekin üzerine sıvayın.
  • Üzerine hindistan cevizi serpin..
  • NOT:Fotoğraftaki kekte dapne marka hazır çikolata sosu var.


Salı, Mart 13, 2012 Tuğba Mutfakta
tuğba mutfakta

MALZEMELER
4 yumurta(oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı fanta
1 su bardağı sıvıyağ
3su bardağı un(elenmiş)
1 pk.kabartma tozu
vanilya

ÇİKOLATA SOSU
2 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı kakao
bitter çikolata
2 çorba kaşığı margarin

ÜZERİ İÇİN
hindistan cevizi

YAPILIŞI
  • Karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice mikserleyelim.Fanta ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Un,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip az çırpıp margarin ile yağlanmış ve un serpilmiş ortası delik kek kalıbına dökelim ve düz bir zeminde 1-2 kez çevirelim(her yerine eşit karışım gelsin)
  • Önceden ısınmış 170* fırında pişirelim.(İlk 20-25 dk fırın kapağını açmayın ki kek sönmesin)
  • ÇİKOLATA SOSU:Soğuk sütü tencereye koyun.Üzerine nişasta,kakoyu koyup karıştırın.Ocağın altını yakıp çırpma teliyle karıştırın.Kaynayınca şekeri ilave edin.Bir taşım kaynayınca ocağın atını kapatıp margarini  ve bitter çikolatayı ilave edin.
  • Kek pişince enlemesine ortadan ikiye kesin ve çikolata sosundan kekin arasına sürün.Kekin diğer yarısını üzerine kapatın az sütle ıslatın ve kalan çilolata sosunu kekin üzerine sıvayın.
  • Üzerine hindistan cevizi serpin..
  • NOT:Fotoğraftaki kekte dapne marka hazır çikolata sosu var.