13 Mart 2012 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Mart 13, 2012 No comments
dolma



MALZEMELER
20 adet kuru patlıcan
2tane kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı pirinç
zeytinyağ
nane
yeni bahar
karabiber
sumak
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
1limon

YAPILIŞI
  • Patlıcanları 2-3 kez temiz suyla haşlıyoruz ve suyunu her defasında değiştiriyoruz.
  • Pirinçleri iyice yıkayıp süzdürüyoruz.
  • Isınmış teflon tencereye biraz zeytinyağ ekleyip küp küp doğradığımız soğanları ve sarımsakları kavuruyoruz.
  • Pirinçleri de ekleyip kavuruyoruz.Salçasını ekleyip kavurduktan sonra tuzunu,karabiber,sumak,yenibahar,nanesini ekleyip karıştırıyoruz.Üzerine 1bardak kaynar su koyup kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz ve altını kapatıp demlendiriyoruz.Soğuyunca nar ekşisini ilave ediyoruz.
  • Dolmayı yapacağımız tencerenin dibine maydonoz sapı diziyoruz.
  • Patlıcanların içini hazırladığımız iç pilavla 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurup ağzını birbirine yapıştırıp tencereye yatık şekilde diziyoruz.
  • Üzerine tuzunu serpip zeytinyağ gezdirip bir tabak kapatıyoruz.
  • 1-2 su bardağı kaynar su koyup kısık ateşte pişiriyoruz.Pişmesine yakın üzerine limon suyu gezdiriyoruz.
  • Soğuyunca servis yapıyoruz..



Categories: ,

0 yorum: