MALZEMELER
20 adet kuru patlıcan
2tane kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı pirinç
zeytinyağ
nane
yeni bahar
karabiber
sumak
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
1limon
YAPILIŞI
- Patlıcanları 2-3 kez temiz suyla haşlıyoruz ve suyunu her defasında değiştiriyoruz.
- Pirinçleri iyice yıkayıp süzdürüyoruz.
- Isınmış teflon tencereye biraz zeytinyağ ekleyip küp küp doğradığımız soğanları ve sarımsakları kavuruyoruz.
- Pirinçleri de ekleyip kavuruyoruz.Salçasını ekleyip kavurduktan sonra tuzunu,karabiber,sumak,yenibahar,nanesini ekleyip karıştırıyoruz.Üzerine 1bardak kaynar su koyup kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz ve altını kapatıp demlendiriyoruz.Soğuyunca nar ekşisini ilave ediyoruz.
- Dolmayı yapacağımız tencerenin dibine maydonoz sapı diziyoruz.
- Patlıcanların içini hazırladığımız iç pilavla 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurup ağzını birbirine yapıştırıp tencereye yatık şekilde diziyoruz.
- Üzerine tuzunu serpip zeytinyağ gezdirip bir tabak kapatıyoruz.
- 1-2 su bardağı kaynar su koyup kısık ateşte pişiriyoruz.Pişmesine yakın üzerine limon suyu gezdiriyoruz.
- Soğuyunca servis yapıyoruz..
Categories: Pilavlar, zeytinyağlılar
0 yorum:
Yorum Gönder