2 Mart 2012 Cuma


MALZEMELER
1kg ıspanak
1 tane kuru soğan
1/2çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pulbiber
tuz
4 yumurta
kaşar peyniri

BEŞAMEL SOS
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz

YAPILIŞI
  • Ispanakları yıkayıp süzelim.Geniş bir tavayı ısıtıp sıvıyağ ilave edip piyazlık doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım.Ispanakları da ekleyip kavurmaya devam edelim.Tuz ve baharatlarını ekleyip suyunu çekip kavrulunca ocağın altını kapatalım.
  • 4 yumurtayı ıspanakların üzerine kıralım kaşar peyniri rendesiyle birlikte karıştırarak fırın tepsisine yayalım.(tepsi seçiminde ıspanakların çok kalın olmamasına dikkat edin.ince daha lezzetli oluyor.)
  • Beşamel sosu isterseniz unu margarin ile kavurarak yapın isterseniz margarin ve kaşar peyniri  hariç malzemeyi ocakta muhallellebi kıvamına gelinceye kadar pişirin en son margarini ekleyip ocağın altını kapatın..
  • Hazırladığımız beşamel sosu ıspanakların üzerine döküp bol kaşar peyniri rendesi ile birlikte önceden ısınmış 190*fırında üzeri kızarana dek pişirin..


Cuma, Mart 02, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
1kg ıspanak
1 tane kuru soğan
1/2çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pulbiber
tuz
4 yumurta
kaşar peyniri

BEŞAMEL SOS
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz

YAPILIŞI
  • Ispanakları yıkayıp süzelim.Geniş bir tavayı ısıtıp sıvıyağ ilave edip piyazlık doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım.Ispanakları da ekleyip kavurmaya devam edelim.Tuz ve baharatlarını ekleyip suyunu çekip kavrulunca ocağın altını kapatalım.
  • 4 yumurtayı ıspanakların üzerine kıralım kaşar peyniri rendesiyle birlikte karıştırarak fırın tepsisine yayalım.(tepsi seçiminde ıspanakların çok kalın olmamasına dikkat edin.ince daha lezzetli oluyor.)
  • Beşamel sosu isterseniz unu margarin ile kavurarak yapın isterseniz margarin ve kaşar peyniri  hariç malzemeyi ocakta muhallellebi kıvamına gelinceye kadar pişirin en son margarini ekleyip ocağın altını kapatın..
  • Hazırladığımız beşamel sosu ıspanakların üzerine döküp bol kaşar peyniri rendesi ile birlikte önceden ısınmış 190*fırında üzeri kızarana dek pişirin..


Kerevizi hiç sevmeyen birisiyken bundan 10 yıl kadar önce misafirlikte yediğim yoğutlu kereviz salatasıyla birlikte kerevize bakış açım değişti:)Hatta artık yemeğini bile seviyorum.Ağzıma layık olursa tabii..Bir çok yemediğim sebzeyi de çiğ olarak denedim ondan sonra.. Mesela semizotu yemeğini sevmem ama salatasına bayılırım.Beyaz lahana da çok hoş oluyor onları da yaptıkça eklerim inşallah..Asıl paylaşmam gereken bir püf var kereviz salatasıyla ilgili.Kereviz çabuk kararan bir sebze olduğu için limonlu suda bekletin yazdım ama bir yöntem daha var.Kerevizin kabuklarını soyduktan sonra yoğurdun içine rendelemek ve kararmadan karıştırmak.Ben gördüğünüz salatayı öyle yaptım.Kendinize hazırladığınız zaman deneyin derim..Afiyet olsun..

Cuma, Mart 02, 2012 Tuğba Mutfakta
Kerevizi hiç sevmeyen birisiyken bundan 10 yıl kadar önce misafirlikte yediğim yoğutlu kereviz salatasıyla birlikte kerevize bakış açım değişti:)Hatta artık yemeğini bile seviyorum.Ağzıma layık olursa tabii..Bir çok yemediğim sebzeyi de çiğ olarak denedim ondan sonra.. Mesela semizotu yemeğini sevmem ama salatasına bayılırım.Beyaz lahana da çok hoş oluyor onları da yaptıkça eklerim inşallah..Asıl paylaşmam gereken bir püf var kereviz salatasıyla ilgili.Kereviz çabuk kararan bir sebze olduğu için limonlu suda bekletin yazdım ama bir yöntem daha var.Kerevizin kabuklarını soyduktan sonra yoğurdun içine rendelemek ve kararmadan karıştırmak.Ben gördüğünüz salatayı öyle yaptım.Kendinize hazırladığınız zaman deneyin derim..Afiyet olsun..

MENÜ
Kıymalı patlıcanlı gül böreği
Peynirli rulo(mayalı)
peynirli havuçlu muffin
kuskus salatası
tahinli kurabiye
çikolata soslu kedi dili muhallebisi
Cuma, Mart 02, 2012 Tuğba Mutfakta
MENÜ
Kıymalı patlıcanlı gül böreği
Peynirli rulo(mayalı)
peynirli havuçlu muffin
kuskus salatası
tahinli kurabiye
çikolata soslu kedi dili muhallebisi
meze

MALZEMELER
2 tane kereviz
1kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı mayonez
tuz

YAPILIŞI
  • Kerevizlerin kabuklarını soyup limonlu suda bekletin.
  • Bir kasede yoğurt,sarımsak,mayonez ve tuzu karıştırın.
  • Rendenin ince tarafıyla kerevizleri rendeleyin ve karıştırma kabında yoğurtla birleştirin..
Cuma, Mart 02, 2012 Tuğba Mutfakta
meze

MALZEMELER
2 tane kereviz
1kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı mayonez
tuz

YAPILIŞI
  • Kerevizlerin kabuklarını soyup limonlu suda bekletin.
  • Bir kasede yoğurt,sarımsak,mayonez ve tuzu karıştırın.
  • Rendenin ince tarafıyla kerevizleri rendeleyin ve karıştırma kabında yoğurtla birleştirin..