29 Mayıs 2014 Perşembe



kahvaltı sofraları
Perşembe, Mayıs 29, 2014 Tuğba Mutfakta


kahvaltı sofraları



2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürülecek)
1çay bardağı sıvıyağ
☕️1çay bardağı süt 
☕️1su bardağı ılık su 
☕️1pk kuru maya 
☕️1tatlı kaşığı mahlep 
☕️1tatlı kaşığı tuz 
☕️4,5-5su bardağı un 

AKATLARI İÇİN ☕️tereyağ ve nişasta

 İÇ HARCI İÇİN ☕️beyaz peynir
YAPILIŞI 
  • Karıştırma kabına sıvıyağ,süt,ılık su,yumurtaları(sarısının birini üzeri için ayır)alıp çırpma teliyle karıştırın 
  • Başka bir kapta un,instant maya,tuz,mahlebi karıştırıp sıvıların üzerine döküp iyice yoğurun.
  • kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin 
  • Hamuru 4-5 dk iyice yoğurun ve 7 bezeye bölün 
  • Her bezeyi tezgah ve hamurun üzerine nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın 🌸sonra aralarına yumuşamış tereyağ sürüp üst üste alın son katın üzerine yağ sürmeyin
  • Hamuru buzdolabında 10dk dinlendirin 
  • tezgaha un serpip hamuru yuvarlak olacak şekilde ve ince açın,açılan hamurdan sigara böreği yapar gibi üçgenler kesip uç kısımlarına beyaz peynir koyup rulo sarın 
  • Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp mayalanması için ılık ortamda 15-20dk bekletip önceden ısınmış 180*fırında pişirin😋😋👌☕️☕️



Perşembe, Mayıs 29, 2014 Tuğba Mutfakta



2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürülecek)
1çay bardağı sıvıyağ
☕️1çay bardağı süt 
☕️1su bardağı ılık su 
☕️1pk kuru maya 
☕️1tatlı kaşığı mahlep 
☕️1tatlı kaşığı tuz 
☕️4,5-5su bardağı un 

AKATLARI İÇİN ☕️tereyağ ve nişasta

 İÇ HARCI İÇİN ☕️beyaz peynir
YAPILIŞI 
  • Karıştırma kabına sıvıyağ,süt,ılık su,yumurtaları(sarısının birini üzeri için ayır)alıp çırpma teliyle karıştırın 
  • Başka bir kapta un,instant maya,tuz,mahlebi karıştırıp sıvıların üzerine döküp iyice yoğurun.
  • kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin 
  • Hamuru 4-5 dk iyice yoğurun ve 7 bezeye bölün 
  • Her bezeyi tezgah ve hamurun üzerine nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın 🌸sonra aralarına yumuşamış tereyağ sürüp üst üste alın son katın üzerine yağ sürmeyin
  • Hamuru buzdolabında 10dk dinlendirin 
  • tezgaha un serpip hamuru yuvarlak olacak şekilde ve ince açın,açılan hamurdan sigara böreği yapar gibi üçgenler kesip uç kısımlarına beyaz peynir koyup rulo sarın 
  • Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp mayalanması için ılık ortamda 15-20dk bekletip önceden ısınmış 180*fırında pişirin😋😋👌☕️☕️



   Ben bu aralar soya sosuna takmış durumdayım.TAynı tarifin tavuklusunu da yapıyorum çok lezzetli oluyor..Tavuklu olanın tarifine de buradan bakabilirsiniz :)

Önceleri  kremalı olarak yapıyordum fakat böyle daha sağlıklı olduğu için bu aralar böyle.Kremalı tavuk tarifime de buradan bakabilirsiniz :)

MALZEMELER
 5OO gr kuzu eti
2 tane kırmızı biber
10-15 tane mantar
1-2 diş sarımsak
tuz
karabiber
kekik
1-2 yemek kaşığı soya sosu
 sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Geniş bir teflon yada seramik tavayı iyice ısıtın. 🍴
  • Tavaya az sıvıyağ koyun. 🍴
  • ince doğranmış mantarı harlı ateşte tavayı sürekli sallayarak kavurun ve ince doğranmış kırmızı biberi ekleyip tavayı sallayarak pişirmeye devam edin
  • kuzu etini de serçe parmak kalınlığında kesip biberlere ekleyin 🍴
  • Et pişene dek harlı ateşte pişirin 2 diş sarımsağı rendeleyip ilave edin. 
  • uz,karabiber,kekik ilave edin 
  • 1-2 yemek kaşığı soya sosu da ekleyip ocağın altını kapatın 
  • NOT:Et kavrulmuş fakat çiğ kalmışsa çok az sıcak su ilave edip kapağını kapatın kısık ateşte et istediğiniz yumuşaklığa gelene dek pişirin :)



Perşembe, Mayıs 29, 2014 Tuğba Mutfakta
   Ben bu aralar soya sosuna takmış durumdayım.TAynı tarifin tavuklusunu da yapıyorum çok lezzetli oluyor..Tavuklu olanın tarifine de buradan bakabilirsiniz :)

Önceleri  kremalı olarak yapıyordum fakat böyle daha sağlıklı olduğu için bu aralar böyle.Kremalı tavuk tarifime de buradan bakabilirsiniz :)

MALZEMELER
 5OO gr kuzu eti
2 tane kırmızı biber
10-15 tane mantar
1-2 diş sarımsak
tuz
karabiber
kekik
1-2 yemek kaşığı soya sosu
 sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Geniş bir teflon yada seramik tavayı iyice ısıtın. 🍴
  • Tavaya az sıvıyağ koyun. 🍴
  • ince doğranmış mantarı harlı ateşte tavayı sürekli sallayarak kavurun ve ince doğranmış kırmızı biberi ekleyip tavayı sallayarak pişirmeye devam edin
  • kuzu etini de serçe parmak kalınlığında kesip biberlere ekleyin 🍴
  • Et pişene dek harlı ateşte pişirin 2 diş sarımsağı rendeleyip ilave edin. 
  • uz,karabiber,kekik ilave edin 
  • 1-2 yemek kaşığı soya sosu da ekleyip ocağın altını kapatın 
  • NOT:Et kavrulmuş fakat çiğ kalmışsa çok az sıcak su ilave edip kapağını kapatın kısık ateşte et istediğiniz yumuşaklığa gelene dek pişirin :)