22 Kasım 2012 Perşembe


 Oğlumun okulunda kermes vardı bizim sınıfın velilerinden de kek yapmamız istenmişti.Ben yaş pasta yapmak istedim.Nasıl yapıyım diye hayal ederken aklıma böyle bir fikir geldi.Oğlum muzlu olsun anne deyince babamıza muz ve diğer malzemeleri ısmarlayıp pastayı yaptım.Oğluma da akşamdan tembih ettim sende pastadan al diye..Ertesi gün pastayı okula götürdüm.Arkadaşlara da yardımcı olmak için bende görev aldım.Oğlum da diğer taraftan tabağına  birşeyler alıp sınıfına gitmiş bende yoğunluktan ilgilenemedim.Maalesef ki tadamadı:( Dün akşamdan beri ben o pastadan istiyorum deyip tutturdu haliyle:)
Bana da aynı pastayı yapmak düştü:)

MALZEMELER
PANDİSPANYASI
4 yumurta(oda ısısı)
4 kahve fincanı tozşeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincan sıvıyağ
1 kahve fincanı süt
1pk.kabartma tozu
1 pk. vanilya
1 çay kaşığı ucuyla gıda boyası(isteğe bağlı)

İÇ KREMASI
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 su bardağı toz şeker
1 pk.milka beyaz sütlü çikolata
50 gr margarin
vanilya

İÇİNE
muz

 KEKİ ISLATMAK İÇİN
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
1-2 tatlı kaşığı toz şeker yada reçel

ÜST KREMASI
1 Pk. krema
2 pk.milka beyaz sütlü çikolata
 50 gr margarin

YAPILIŞI
  • Pandispanyası için:Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Sıvıyağ ve sütü ekleyip tekrar çırpın.
  • Un,kabartma tozu,vanilyayı eleyip ekleyin.
  • Gıda boyasını da ekleyip mikserle çırpın.
  • Margarin ile yağlanmış kelepçeli kalıp yada yuvarlak tepsiye az un serpin ve malzemeyi içine dökün.
  • Önceden ısınmış 160* fırında pişirin.
  • İç kreması için:Süt,un,toz şekeri muhallebi gibi tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin..
  • Ocağın altını kapattıktan sonra margarin ve beyaz çikolatayı,vanilyayı ekleyin ve karıştırın..
  • Sıcaklığı çıkınca mikserleyin..
  • Üst kreması için:Kremayı küçük bir tencereye alın ve az ısıtıp ocağın altının kapatın.
  • Bir kasede margarin ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritip kremanın içine katın.
  • Buzdolabının derin dondurucu kısmında 1-2 saat kadar bekletin.Soğuyunca mikserle katılaşana dek çırpın.
  • Ilınan pandispanyayı kalıbından çıkarıp ortadan 2'ye bölün.
  • Sütün yarısıyla pandispanyayı ıslatın ve düz bir tabağına alın.
  • Arasına iç kremayı dökün ve üzerine muz dilimleyin.
  • Diğer pandispanya katını da kalan sütle ıslatıp üzerine kapatın.
  • Üst kremayı pastanın heryerine sıvayın ve dilediğiniz gibi süsleyin..
Perşembe, Kasım 22, 2012 Tuğba Mutfakta

 Oğlumun okulunda kermes vardı bizim sınıfın velilerinden de kek yapmamız istenmişti.Ben yaş pasta yapmak istedim.Nasıl yapıyım diye hayal ederken aklıma böyle bir fikir geldi.Oğlum muzlu olsun anne deyince babamıza muz ve diğer malzemeleri ısmarlayıp pastayı yaptım.Oğluma da akşamdan tembih ettim sende pastadan al diye..Ertesi gün pastayı okula götürdüm.Arkadaşlara da yardımcı olmak için bende görev aldım.Oğlum da diğer taraftan tabağına  birşeyler alıp sınıfına gitmiş bende yoğunluktan ilgilenemedim.Maalesef ki tadamadı:( Dün akşamdan beri ben o pastadan istiyorum deyip tutturdu haliyle:)
Bana da aynı pastayı yapmak düştü:)

MALZEMELER
PANDİSPANYASI
4 yumurta(oda ısısı)
4 kahve fincanı tozşeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincan sıvıyağ
1 kahve fincanı süt
1pk.kabartma tozu
1 pk. vanilya
1 çay kaşığı ucuyla gıda boyası(isteğe bağlı)

İÇ KREMASI
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 su bardağı toz şeker
1 pk.milka beyaz sütlü çikolata
50 gr margarin
vanilya

İÇİNE
muz

 KEKİ ISLATMAK İÇİN
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
1-2 tatlı kaşığı toz şeker yada reçel

ÜST KREMASI
1 Pk. krema
2 pk.milka beyaz sütlü çikolata
 50 gr margarin

YAPILIŞI
  • Pandispanyası için:Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Sıvıyağ ve sütü ekleyip tekrar çırpın.
  • Un,kabartma tozu,vanilyayı eleyip ekleyin.
  • Gıda boyasını da ekleyip mikserle çırpın.
  • Margarin ile yağlanmış kelepçeli kalıp yada yuvarlak tepsiye az un serpin ve malzemeyi içine dökün.
  • Önceden ısınmış 160* fırında pişirin.
  • İç kreması için:Süt,un,toz şekeri muhallebi gibi tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin..
  • Ocağın altını kapattıktan sonra margarin ve beyaz çikolatayı,vanilyayı ekleyin ve karıştırın..
  • Sıcaklığı çıkınca mikserleyin..
  • Üst kreması için:Kremayı küçük bir tencereye alın ve az ısıtıp ocağın altının kapatın.
  • Bir kasede margarin ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritip kremanın içine katın.
  • Buzdolabının derin dondurucu kısmında 1-2 saat kadar bekletin.Soğuyunca mikserle katılaşana dek çırpın.
  • Ilınan pandispanyayı kalıbından çıkarıp ortadan 2'ye bölün.
  • Sütün yarısıyla pandispanyayı ıslatın ve düz bir tabağına alın.
  • Arasına iç kremayı dökün ve üzerine muz dilimleyin.
  • Diğer pandispanya katını da kalan sütle ıslatıp üzerine kapatın.
  • Üst kremayı pastanın heryerine sıvayın ve dilediğiniz gibi süsleyin..