27 Haziran 2012 Çarşamba



MALZEMELER
1/2 kg et
1 tane kurusoğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 -2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
karabiber
1 çimdik kekik
sıvıyağ
tereyağ

AMERİKAN PÜRESİ
2-3 tane patates
krema
karabiber
muskat rendesi
tuz




YAPILIŞI
  • Düdüklü tencerede kuşbaşı doğranmış etleri sıvıyağda çevirin ve tereyağ ekleyip kavurun üzerine salça ekleyip karıştırın.
  • Suyunu,sirke,kekik ve karabiberi de ekleyip kapağını kapatın.
  • Ötmeye başlayınca düdüğünü indirip dana etiyse 45-50 dk.pişirin..Piştikten sonra tuzunu ekleyin
  • Kuzu eti çabuk piştiğinden normal tencerede de yapabilirsiniz.
  • Amerikan püresi için:Patatesleri bir tencereye küp doğrayıp üzerine çıkacak kadar su koyup kaynamaya bırakın..Pişince suyunu süzün.
  • Üzerine krema,karabiber,muskat rendesi,tuz koyup çırpma teliyle yada patates eziciyle 1-2 dk.pişirin.
  • Servis için bir kaseye püreden koyup tabağa ters çevirin.
  • Üzerine et soteden koyun pilav ile beraber servis yapın..
Çarşamba, Haziran 27, 2012 Tuğba Mutfakta


MALZEMELER
1/2 kg et
1 tane kurusoğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 -2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
karabiber
1 çimdik kekik
sıvıyağ
tereyağ

AMERİKAN PÜRESİ
2-3 tane patates
krema
karabiber
muskat rendesi
tuz




YAPILIŞI
  • Düdüklü tencerede kuşbaşı doğranmış etleri sıvıyağda çevirin ve tereyağ ekleyip kavurun üzerine salça ekleyip karıştırın.
  • Suyunu,sirke,kekik ve karabiberi de ekleyip kapağını kapatın.
  • Ötmeye başlayınca düdüğünü indirip dana etiyse 45-50 dk.pişirin..Piştikten sonra tuzunu ekleyin
  • Kuzu eti çabuk piştiğinden normal tencerede de yapabilirsiniz.
  • Amerikan püresi için:Patatesleri bir tencereye küp doğrayıp üzerine çıkacak kadar su koyup kaynamaya bırakın..Pişince suyunu süzün.
  • Üzerine krema,karabiber,muskat rendesi,tuz koyup çırpma teliyle yada patates eziciyle 1-2 dk.pişirin.
  • Servis için bir kaseye püreden koyup tabağa ters çevirin.
  • Üzerine et soteden koyun pilav ile beraber servis yapın..