27 Nisan 2012 Cuma

MALZEMELER

KEKİ
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağından 2 parmak fazla un
1 pk.kabartma tozu
vanilya
limon kabuğu rendesi

ŞERBETİ
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su

KREMASI
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta(az tepeleme)
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 su bardağı şeker
50 gr margarin
krem şanti

ARA KAT
400 gr kuru incir
1 çay bardağı ceviz

kremalı ve şerbetli
YAPILIŞI
  • Kek için:Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyip çırpın ve margarin ile yağlanmış tepsiye dökün.Önceden ısınmış 170*fırında pişirin.
  • Şerbeti:Küçük bir tencerede şekeri eritin ve karamel kokusu çıkınca suyunu ilave edin şeker eriyene dek kısık ateşte kaynatın..
  • Kreması:Krema malzemelerini krem şanti hariç tel çırpıcıyla karıştırın ve ocakta karıştırarak pişirim.
  • Krem şantiyi ister toz olarak istersenizde üzerinde yazılan şekilde süt ile çırpıp kremaya ekleyin ve beraber çırpın.
  • Minik doğranmış kuru incirleri şerbete ekleyip 1 dk.kadar kaynatın ve kevgirle incirleri bir tabağa alın.
  • Pişen kekin ilk sıcaklığı çıkınca ılınan şerbeti kekin üzerine gezdirin.
  • Kuru incir ve öğütülmüş cevizi kekin üzerine yayın.
  • Kuru incirlerin üzerine kremasını da yayın ve buzdolabında dinlendirin..
  • NOT:Servis yapacağınız zaman çikolata rendesi veya pasta süsü süsleyebilirsiniz..
Cuma, Nisan 27, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER

KEKİ
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağından 2 parmak fazla un
1 pk.kabartma tozu
vanilya
limon kabuğu rendesi

ŞERBETİ
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su

KREMASI
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta(az tepeleme)
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 su bardağı şeker
50 gr margarin
krem şanti

ARA KAT
400 gr kuru incir
1 çay bardağı ceviz

kremalı ve şerbetli
YAPILIŞI
  • Kek için:Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyip çırpın ve margarin ile yağlanmış tepsiye dökün.Önceden ısınmış 170*fırında pişirin.
  • Şerbeti:Küçük bir tencerede şekeri eritin ve karamel kokusu çıkınca suyunu ilave edin şeker eriyene dek kısık ateşte kaynatın..
  • Kreması:Krema malzemelerini krem şanti hariç tel çırpıcıyla karıştırın ve ocakta karıştırarak pişirim.
  • Krem şantiyi ister toz olarak istersenizde üzerinde yazılan şekilde süt ile çırpıp kremaya ekleyin ve beraber çırpın.
  • Minik doğranmış kuru incirleri şerbete ekleyip 1 dk.kadar kaynatın ve kevgirle incirleri bir tabağa alın.
  • Pişen kekin ilk sıcaklığı çıkınca ılınan şerbeti kekin üzerine gezdirin.
  • Kuru incir ve öğütülmüş cevizi kekin üzerine yayın.
  • Kuru incirlerin üzerine kremasını da yayın ve buzdolabında dinlendirin..
  • NOT:Servis yapacağınız zaman çikolata rendesi veya pasta süsü süsleyebilirsiniz..
kalabalık misafirlere
MALZEMELER
5 yumurta(oda sıcaklığı)
5kahve fincanı şeker
2 fincan su
7 kahve fincanı un(biraz tepeleme)
2 pk.kabartma tozu
vanilya

KREMASI
1/2 pk.margarin
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı tepeleme un
1 pk.kakao
vanilya
çikolatalı krem şanti

ÜZERİNE
1 pk.sade kremşanti yada sade hazır pasta kreması

YAPILIŞI
  • Karıştırma kabında yumurta akını kar haline gelene dek iyice çırpın.
  • Başka bir kapta yumurta sarısı,şekeri çırpıp su ,elenmiş un,kabartma tozu ve vanilyayı çırpın.
  • Tahta bir kaşık yardımıyla yumurta sarılı karışımı ,yumurtanın akına yavaş yavaş ekleyip ağır ağır karıştırın.
  • Margarinle yağlanmış ve un serpilmiş dikdörtgen bir borcama yada kenarı yüksek olan mini fırın tepsisine karışımı dökün..
  • Önceden ısınmış 170* fırında pişirelim.
  • Kreması için:Bir tencerede margarini eritip un ve kakaoyu ilave edip 1-2 dk.kısık ateşte kavurun.
  • Süt ve şekeri ekleyip tel çırpıcıyla karıştıra karıştıra pişirin.
  • Göz göz olunca ocağın altını kapatın.(arada karıştırın ki kaymak tutmasın)
  • Sıcaklığı çıkmış olan kremayı mikser ile aynı yöne doğru orta devirde çırpın.
  • Kakaolu kremşantiyi ister toz olarak isterseniz de üzerinde yazılan tarife göre yapıp kremanın içine ekleyin ve çırpın.
  • Üzerini sıvayacağımız sade kremşanti ya da sade hazır pasta kremasını üzerinde yazan şekilde çırpın.
  • Pişen pasta keki ılınınca tepsiden çıkarın ve uzunlamasına 2 ye bölün!!! 2 ayrı pasta kekimiz olucak.!!
  • İlk önce 1.pasta kekimizi hazırlayalım.
  • 1.pasta kekimizi ortadan 2 ye bölüp ister şekerli su yada şekerli süt ile ıslatalım.
  • Kakaolu kremayı ikiye bölüp yarısını 1.pastamızın arasına sürelim.Üst kısmını üzerine kapatalım ve sütle biraz ıslatalım.
  • Hazırladığımız sade kremşantiyi üzerine sıvayalım.İsterseniz rende çikolata yada istediğiniz şekilde süsleyin.
  • 2.pasta kekini de aynı işlemi yapın.Keserken de rulo pasta keser gibi dilim dilim servis yapın..
Cuma, Nisan 27, 2012 Tuğba Mutfakta
kalabalık misafirlere
MALZEMELER
5 yumurta(oda sıcaklığı)
5kahve fincanı şeker
2 fincan su
7 kahve fincanı un(biraz tepeleme)
2 pk.kabartma tozu
vanilya

KREMASI
1/2 pk.margarin
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı tepeleme un
1 pk.kakao
vanilya
çikolatalı krem şanti

ÜZERİNE
1 pk.sade kremşanti yada sade hazır pasta kreması

YAPILIŞI
  • Karıştırma kabında yumurta akını kar haline gelene dek iyice çırpın.
  • Başka bir kapta yumurta sarısı,şekeri çırpıp su ,elenmiş un,kabartma tozu ve vanilyayı çırpın.
  • Tahta bir kaşık yardımıyla yumurta sarılı karışımı ,yumurtanın akına yavaş yavaş ekleyip ağır ağır karıştırın.
  • Margarinle yağlanmış ve un serpilmiş dikdörtgen bir borcama yada kenarı yüksek olan mini fırın tepsisine karışımı dökün..
  • Önceden ısınmış 170* fırında pişirelim.
  • Kreması için:Bir tencerede margarini eritip un ve kakaoyu ilave edip 1-2 dk.kısık ateşte kavurun.
  • Süt ve şekeri ekleyip tel çırpıcıyla karıştıra karıştıra pişirin.
  • Göz göz olunca ocağın altını kapatın.(arada karıştırın ki kaymak tutmasın)
  • Sıcaklığı çıkmış olan kremayı mikser ile aynı yöne doğru orta devirde çırpın.
  • Kakaolu kremşantiyi ister toz olarak isterseniz de üzerinde yazılan tarife göre yapıp kremanın içine ekleyin ve çırpın.
  • Üzerini sıvayacağımız sade kremşanti ya da sade hazır pasta kremasını üzerinde yazan şekilde çırpın.
  • Pişen pasta keki ılınınca tepsiden çıkarın ve uzunlamasına 2 ye bölün!!! 2 ayrı pasta kekimiz olucak.!!
  • İlk önce 1.pasta kekimizi hazırlayalım.
  • 1.pasta kekimizi ortadan 2 ye bölüp ister şekerli su yada şekerli süt ile ıslatalım.
  • Kakaolu kremayı ikiye bölüp yarısını 1.pastamızın arasına sürelim.Üst kısmını üzerine kapatalım ve sütle biraz ıslatalım.
  • Hazırladığımız sade kremşantiyi üzerine sıvayalım.İsterseniz rende çikolata yada istediğiniz şekilde süsleyin.
  • 2.pasta kekini de aynı işlemi yapın.Keserken de rulo pasta keser gibi dilim dilim servis yapın..