13 Şubat 2014 Perşembe


   Eşimin memleketi Balıkesirde güveç evde hazırlanıp pişmeye mahalle fırınlarına gönderilir ve tadına doyum olmaz bir yemek ortaya çıkar.Bizler büyük şehirlerde böyle yapamadığımız için evdeki fırınlara talim ediyoruz haliyle ama bu akşam yaptığım bu güveçte oldukça lezzetliydi diyebilirim :)
İşte ev üsülü güvecimizin tarifi ;


MALZEMELER
1 kg kadar kemikli kuzu eti
3 tane kırmızı yağ biberi
8-9 tane arpacık soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1yemek kaşığı salça
kekik
tane karabiber
tuz
sıvıyağ
2 tane domates





YAPILIŞI
  • Güveç tenceresine kare kesilmiş kırmızı biberleri üzerine kabukları soyulmuş arpacık soğanları koyun.
  • Etleri de üzerine dizip sarımsakları parçalara ayırıp etin üzerine koyun.
  • Tane karabiber,kekik koyup az sıvıyağ gezdirin.
  • Bir yemek kaşığı salçayı bir tavada tereyağ ile az kavurup üzerine 1 su bardağı kadar su ekleyip bu sosu etin üzerine gezdirin..
  • Domatesleri de ince halkalar şeklinde doğrayıp etlerin üzerine kapatın.Tuzunu ekleyin..
  • Üzerine folyo ile kapatıp ocakta yarım saat kadar pişirin.
  • Fırını 200-230* ayarlayıp iyice ısınmış fırında bi yarım saat daha pişirin.(son 10 dk.kala folyoyu çıkartın)
  • NOT:Malzemeler damak tadınıza göre arttırılıp eksiltilebilir..
Perşembe, Şubat 13, 2014 Tuğba Mutfakta

   Eşimin memleketi Balıkesirde güveç evde hazırlanıp pişmeye mahalle fırınlarına gönderilir ve tadına doyum olmaz bir yemek ortaya çıkar.Bizler büyük şehirlerde böyle yapamadığımız için evdeki fırınlara talim ediyoruz haliyle ama bu akşam yaptığım bu güveçte oldukça lezzetliydi diyebilirim :)
İşte ev üsülü güvecimizin tarifi ;


MALZEMELER
1 kg kadar kemikli kuzu eti
3 tane kırmızı yağ biberi
8-9 tane arpacık soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1yemek kaşığı salça
kekik
tane karabiber
tuz
sıvıyağ
2 tane domates





YAPILIŞI
  • Güveç tenceresine kare kesilmiş kırmızı biberleri üzerine kabukları soyulmuş arpacık soğanları koyun.
  • Etleri de üzerine dizip sarımsakları parçalara ayırıp etin üzerine koyun.
  • Tane karabiber,kekik koyup az sıvıyağ gezdirin.
  • Bir yemek kaşığı salçayı bir tavada tereyağ ile az kavurup üzerine 1 su bardağı kadar su ekleyip bu sosu etin üzerine gezdirin..
  • Domatesleri de ince halkalar şeklinde doğrayıp etlerin üzerine kapatın.Tuzunu ekleyin..
  • Üzerine folyo ile kapatıp ocakta yarım saat kadar pişirin.
  • Fırını 200-230* ayarlayıp iyice ısınmış fırında bi yarım saat daha pişirin.(son 10 dk.kala folyoyu çıkartın)
  • NOT:Malzemeler damak tadınıza göre arttırılıp eksiltilebilir..