31 Temmuz 2013 Çarşamba


MALZEMELER
yufka
sucuk
kaşar peynir rendesi
1 yemek kaşığı margarin yada tereyağ

KIZARTMAK İÇİN
sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Yufkayı düz zemine yayın ister ikiye isterseniz dörde bölün.
  • Sucukları küçük küçük doğrayın
  • Kestiğiniz yufkaların her birine sucuk,kaşar rendesi,minik minik tereyağ parçaları koyun ve kenarlarından kapatın,kapattığınız kısımların yapışması için yufkayı az suyla ıslatın.
  • Tavayı ısıtın ve az sıvıyağ ile gözlemeleri arkalı önlü kızartın..
Çarşamba, Temmuz 31, 2013 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
yufka
sucuk
kaşar peynir rendesi
1 yemek kaşığı margarin yada tereyağ

KIZARTMAK İÇİN
sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Yufkayı düz zemine yayın ister ikiye isterseniz dörde bölün.
  • Sucukları küçük küçük doğrayın
  • Kestiğiniz yufkaların her birine sucuk,kaşar rendesi,minik minik tereyağ parçaları koyun ve kenarlarından kapatın,kapattığınız kısımların yapışması için yufkayı az suyla ıslatın.
  • Tavayı ısıtın ve az sıvıyağ ile gözlemeleri arkalı önlü kızartın..
kıymalı dolma

MALZEMELER
5-6 tane orta boy dolmalık biber

İÇİ İÇİN
1/2 su bardağı pirinç
1 tane orta oy kuru soğan(küp doğranmış)
1 tane domates rendesi
100 gr kıyma
1 yemek kaşığı margarin
karabiber
tuz
dereotu(ince kıyılmış),(isteğe bağlı)
maydanoz(ince kıyılmış),(isteğe bağlı)
1/2 çay bardağı su
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Dolmalık biberlerin içini temizleyip yıkayıp suyunu süzdürün.
  • Derin bir kasede iç malzemeleri iyice karıştırın ve dolmaların içini çok fazla sıkıştırmadan doldurun ağız kısmına domates kapatın ve düz olarak tencereye dizin.
  • Üzerine yarım su bardağı su koyun biraz sıvıyağ ve tuz gezdirin tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin..
  • Not:Pişmez ve suyunu çekerse az daha sıcak su ekleyip pişirmeye devam edebilirsiniz..
Çarşamba, Temmuz 31, 2013 Tuğba Mutfakta
kıymalı dolma

MALZEMELER
5-6 tane orta boy dolmalık biber

İÇİ İÇİN
1/2 su bardağı pirinç
1 tane orta oy kuru soğan(küp doğranmış)
1 tane domates rendesi
100 gr kıyma
1 yemek kaşığı margarin
karabiber
tuz
dereotu(ince kıyılmış),(isteğe bağlı)
maydanoz(ince kıyılmış),(isteğe bağlı)
1/2 çay bardağı su
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Dolmalık biberlerin içini temizleyip yıkayıp suyunu süzdürün.
  • Derin bir kasede iç malzemeleri iyice karıştırın ve dolmaların içini çok fazla sıkıştırmadan doldurun ağız kısmına domates kapatın ve düz olarak tencereye dizin.
  • Üzerine yarım su bardağı su koyun biraz sıvıyağ ve tuz gezdirin tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin..
  • Not:Pişmez ve suyunu çekerse az daha sıcak su ekleyip pişirmeye devam edebilirsiniz..