9 Şubat 2012 Perşembe

Yeşil mercimekli börekleri ben akşamdan hazırlayıp buzdolabına koydum ve ertesi gün misafirlerimin gelmesine yakın üzerine artan sostan sürüp pişirdim eğer sizde böreklerinizi  misafirlerinize taze taze sunmak istiyorsanız böyle yapabilirsiniz.. :)
Perşembe, Şubat 09, 2012 Tuğba Mutfakta
Yeşil mercimekli börekleri ben akşamdan hazırlayıp buzdolabına koydum ve ertesi gün misafirlerimin gelmesine yakın üzerine artan sostan sürüp pişirdim eğer sizde böreklerinizi  misafirlerinize taze taze sunmak istiyorsanız böyle yapabilirsiniz.. :)
tuğba mutfakta

MALZEMELER
1 kg yufka

İÇİ İÇİN 
1,5 su bardağı yeşil mercimek 
100 gr kadar kıyma 
1 büyük soğan
karabiber 
1tatlı kaşığı salça

 SIVI MALZEMESİ
1su bardağı sıvıyağ
2yumurta
1 su bardağı süt
1çay bardağı su
2yemek kaşığı yoğurt

YAPILIŞI
  • Bir tencerede ayıklayıp yıkadığımız yeşil mercimeği 10 -15dk kısık ateşte haşlıyoruz ve süzüyoruz.
  • Genişçe bir tavada sıvıyağ ile beraber ince ince doğradığımız soğanları kavuruyoruz ve kıymayı da koyup kavurmaya devam ediyoruz.Bir tatlı kaşığı salça ekleyip yeşil mercimeği karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.
  • Derin bir kapta sıvı malzemeyi karıştırıyoruz.
  • Yufkayı tezgaha açıp sıvı malzemeden her yerine sürüp üzerine ikinci yufkayı seriyoruz ve sıvı malzemeden sürüp 8'e bölüyoruz.İç harçtan koyup sigara böreği gibi sarıyoruz.Diğer yufkalarıda aynı işlem ile sarıyoruz.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine artan sostan sürüyoruz ve önceden ısıtılmış 190* fırında pişiriyoruz.
Perşembe, Şubat 09, 2012 Tuğba Mutfakta
tuğba mutfakta

MALZEMELER
1 kg yufka

İÇİ İÇİN 
1,5 su bardağı yeşil mercimek 
100 gr kadar kıyma 
1 büyük soğan
karabiber 
1tatlı kaşığı salça

 SIVI MALZEMESİ
1su bardağı sıvıyağ
2yumurta
1 su bardağı süt
1çay bardağı su
2yemek kaşığı yoğurt

YAPILIŞI
  • Bir tencerede ayıklayıp yıkadığımız yeşil mercimeği 10 -15dk kısık ateşte haşlıyoruz ve süzüyoruz.
  • Genişçe bir tavada sıvıyağ ile beraber ince ince doğradığımız soğanları kavuruyoruz ve kıymayı da koyup kavurmaya devam ediyoruz.Bir tatlı kaşığı salça ekleyip yeşil mercimeği karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.
  • Derin bir kapta sıvı malzemeyi karıştırıyoruz.
  • Yufkayı tezgaha açıp sıvı malzemeden her yerine sürüp üzerine ikinci yufkayı seriyoruz ve sıvı malzemeden sürüp 8'e bölüyoruz.İç harçtan koyup sigara böreği gibi sarıyoruz.Diğer yufkalarıda aynı işlem ile sarıyoruz.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine artan sostan sürüyoruz ve önceden ısıtılmış 190* fırında pişiriyoruz.
Teyzemin değişik tarifleri çoktur  Şubat tatilinde Bursa'ya geldiler ve ondan yeni tarifler aldım.
İlk şafak çorbası tarifini verdi ve bu malzemelere bakıp güzel olmayacağını düşünebilirsin ama çok lezzetli oluyor bi dene dedi ve bende denedim.
Hakikaten çok lezzetli oldu bende blogumda paylaşmak istedim..
Afiyet olsun..


Perşembe, Şubat 09, 2012 Tuğba Mutfakta
Teyzemin değişik tarifleri çoktur  Şubat tatilinde Bursa'ya geldiler ve ondan yeni tarifler aldım.
İlk şafak çorbası tarifini verdi ve bu malzemelere bakıp güzel olmayacağını düşünebilirsin ama çok lezzetli oluyor bi dene dedi ve bende denedim.
Hakikaten çok lezzetli oldu bende blogumda paylaşmak istedim..
Afiyet olsun..



MALZEMELER
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı (silme)salça
tereyağ
1lt.su
1adet tavuk bulyon

TERBİYESİ İÇİN
1yumurta sarısı
yarım su bardağı süt

YAPILIŞI
  • Tencereye 1 yemek kaşığı kadar tereyağ ve çok az sıvıyağ koyup unu ekleyelim ve kısık ateşte karıştıralım salçayı da ilave edip 1 dk.kısık ateşte kavurup suyunu ve tavuk bulyonu ekleyip karıştırarak orta ateşte pişirelim.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp 1-2 dk.kaynamaya bırakalım
  •  Yumurta sarısı ve sütü bir kasede karıştıralım.
  • Çorbanın altını kapatıp terbiyesini karıştıra karıştıra ilave edelim.
Perşembe, Şubat 09, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı (silme)salça
tereyağ
1lt.su
1adet tavuk bulyon

TERBİYESİ İÇİN
1yumurta sarısı
yarım su bardağı süt

YAPILIŞI
  • Tencereye 1 yemek kaşığı kadar tereyağ ve çok az sıvıyağ koyup unu ekleyelim ve kısık ateşte karıştıralım salçayı da ilave edip 1 dk.kısık ateşte kavurup suyunu ve tavuk bulyonu ekleyip karıştırarak orta ateşte pişirelim.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp 1-2 dk.kaynamaya bırakalım
  •  Yumurta sarısı ve sütü bir kasede karıştıralım.
  • Çorbanın altını kapatıp terbiyesini karıştıra karıştıra ilave edelim.
MENÜ
şafak çorbası
pirinç pilavı
dana etli güveç
kabak tatlısı
zeytinyağlı portakallı kereviz
kıymalı yeşil mercimek böreği 
mısırlı ve özel soslu mevsim salatası
Perşembe, Şubat 09, 2012 Tuğba Mutfakta
MENÜ
şafak çorbası
pirinç pilavı
dana etli güveç
kabak tatlısı
zeytinyağlı portakallı kereviz
kıymalı yeşil mercimek böreği 
mısırlı ve özel soslu mevsim salatası

Perşembe, Şubat 09, 2012 Tuğba Mutfakta