3 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı (silme)salça
tereyağ
tereyağ
1lt.su
1adet tavuk bulyon
TERBİYESİ İÇİN
1yumurta sarısı
yarım su bardağı süt
YAPILIŞI
- Tencereye 1 yemek kaşığı kadar tereyağ ve çok az sıvıyağ koyup unu ekleyelim ve kısık ateşte karıştıralım salçayı da ilave edip 1 dk.kısık ateşte kavurup suyunu ve tavuk bulyonu ekleyip karıştırarak orta ateşte pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 1-2 dk.kaynamaya bırakalım
- Yumurta sarısı ve sütü bir kasede karıştıralım.
- Çorbanın altını kapatıp terbiyesini karıştıra karıştıra ilave edelim.
Categories: Çorbalar
0 yorum:
Yorum Gönder