- MALZEMELER
- 1litre süt + 1/2 su bardağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1-1,5 pk. kakao
- 1 pk. vanilya
- krema yada kremşanti
- frambuaz
- bebe bisküvisi
YAPILIŞI
- 1su bardağı un ,1su bardağı şeker,1-1,5pk kakao ve 1litre sütü tencereye alıp karıştırın ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Karışımı mikserle düşük ayarda çırpın,yumurta sarısı ve 1/2su bardağı sütü,vanilyayı ekleyrek çırpmaya devam edin
- 2-3 tane bebe bisküvisini bardakların dibine koyun.
- Üzerlerine muhallebiden birer kepçe koyun.
- Kremşantiyi bir su bardağından az sütle çırpın yada çiğ kremayı 1-2yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpın.
- NOT:Ben krema kullandım.
- Çırpılmış krema yada krem şantiden de biraz koyun ve 3-4tane frambuaz koyup kalan muhallebiyi de üzerine paylaştırın
- Üzerlerini de frambuaz ve toz fıstık ile süsleyip buzdolabında 1saat kadar dinlendirip servis yapın..