20 Nisan 2014 Pazar

 



    MALZEMELER
    1litre süt + 1/2 su bardağı
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı un
    1-1,5 pk. kakao
    1 pk. vanilya
    krema yada kremşanti
    frambuaz
    bebe bisküvisi

YAPILIŞI

  • 1su bardağı un ,1su bardağı şeker,1-1,5pk kakao ve 1litre sütü tencereye alıp karıştırın ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. 
  • Karışımı mikserle düşük ayarda çırpın,yumurta sarısı ve 1/2su bardağı sütü,vanilyayı ekleyrek çırpmaya devam edin
  • 2-3 tane bebe bisküvisini bardakların dibine koyun. 
  • Üzerlerine muhallebiden birer kepçe koyun. 
  • Kremşantiyi bir su bardağından az sütle çırpın yada çiğ kremayı 1-2yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpın. 
  • NOT:Ben krema kullandım.
  • Çırpılmış krema yada krem şantiden de biraz koyun ve 3-4tane frambuaz koyup kalan muhallebiyi de üzerine paylaştırın 
  • Üzerlerini de frambuaz ve toz fıstık ile süsleyip buzdolabında 1saat kadar dinlendirip servis yapın..

Pazar, Nisan 20, 2014 Tuğba Mutfakta
 



    MALZEMELER
    1litre süt + 1/2 su bardağı
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı un
    1-1,5 pk. kakao
    1 pk. vanilya
    krema yada kremşanti
    frambuaz
    bebe bisküvisi

YAPILIŞI

  • 1su bardağı un ,1su bardağı şeker,1-1,5pk kakao ve 1litre sütü tencereye alıp karıştırın ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. 
  • Karışımı mikserle düşük ayarda çırpın,yumurta sarısı ve 1/2su bardağı sütü,vanilyayı ekleyrek çırpmaya devam edin
  • 2-3 tane bebe bisküvisini bardakların dibine koyun. 
  • Üzerlerine muhallebiden birer kepçe koyun. 
  • Kremşantiyi bir su bardağından az sütle çırpın yada çiğ kremayı 1-2yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpın. 
  • NOT:Ben krema kullandım.
  • Çırpılmış krema yada krem şantiden de biraz koyun ve 3-4tane frambuaz koyup kalan muhallebiyi de üzerine paylaştırın 
  • Üzerlerini de frambuaz ve toz fıstık ile süsleyip buzdolabında 1saat kadar dinlendirip servis yapın..