25 Mart 2014 Salı




MALZEMELER
2 yumurta
125 gr margarin yada tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1pk. kabartma tozu
limon kabuğu rendesi
1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
gıda boyası(isteğe bağlı)

GANAJI İÇİN
2 pk kare bitter 
1 küçük kutu krema

YAPILIŞI
  • Yumurta ve şekeri mikserleyin.
  • Sütü ve gıda boyasını ekleyin.
  • Erimiş ılık tereyağını ekleyin. 
  • Elenmiş un,kabartma tozunu ekleyip karıştırın ve cupcake kağıtlarına üzerlerinde boşluk kalacak şekilde paylaştırın. 
  • Önceden ısınmış 160*fırında pişirin. 
  • GANAJI İÇİN:Kremayı küçük bir tencerede bir taşım kaynatıp ocaktan alın ve içine bitteri atıp karıştırın ve buzdolabında 1 saat kadar soğutup mikserleyin. 
  • Cupcakein içini biraz oyup ganaj doldurun. 
  • Krema sıkma poşetinin içine ganaj doldurup cupcakleri kremayla kaplayın.
  • İsteğe bağlı şeker hamurundan şekiller yapıp cupcakeki süsleyebilirsiniz
Salı, Mart 25, 2014 Tuğba Mutfakta



MALZEMELER
2 yumurta
125 gr margarin yada tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1pk. kabartma tozu
limon kabuğu rendesi
1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
gıda boyası(isteğe bağlı)

GANAJI İÇİN
2 pk kare bitter 
1 küçük kutu krema

YAPILIŞI
  • Yumurta ve şekeri mikserleyin.
  • Sütü ve gıda boyasını ekleyin.
  • Erimiş ılık tereyağını ekleyin. 
  • Elenmiş un,kabartma tozunu ekleyip karıştırın ve cupcake kağıtlarına üzerlerinde boşluk kalacak şekilde paylaştırın. 
  • Önceden ısınmış 160*fırında pişirin. 
  • GANAJI İÇİN:Kremayı küçük bir tencerede bir taşım kaynatıp ocaktan alın ve içine bitteri atıp karıştırın ve buzdolabında 1 saat kadar soğutup mikserleyin. 
  • Cupcakein içini biraz oyup ganaj doldurun. 
  • Krema sıkma poşetinin içine ganaj doldurup cupcakleri kremayla kaplayın.
  • İsteğe bağlı şeker hamurundan şekiller yapıp cupcakeki süsleyebilirsiniz





MALZEMELER
1/2 kg ıspanak
4 yumurta
5 kahve fincanı un
6 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 pk. kabartma tozu
tuz
İÇ HARCI 
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 küçük kutu pınar beyaz
kornişon turşu
közlenmiş kırmızı biber
mısır
salam 
dereotu
karabiber
tuz

YAPILIŞI
  • Ispanağı teflon tavada yumuşayana kadar pişirip blendardan geçirin.
  • Ymurta sarısı,ıspanak,sıvıyağı çırpın.Un,tuz,kabartmatozu ekleyip karıştırın. 
  • Yumurtanın beyazlarını az tuz ile kar haline gelene dek mikserleyin.
  • Ispanaklı karışımı akların içine döküp akları söndürmeden güzelce karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
  • Önceden ısınmış 160*fırında pişirin. 
  • İç malzemeleri de bir kasede karıştırın. 
  • Pişen keki eşit büyüklükte küçük dikdörtgenler kesip arasına iç harç sürüp üzerine diğer keki kapatın.
  • Üzerlerine de yoğurtlu harçtan sürüp hepsini aynı şekilde hazırlayın.1-2saat dinlendirip servis yapın


Salı, Mart 25, 2014 Tuğba Mutfakta





MALZEMELER
1/2 kg ıspanak
4 yumurta
5 kahve fincanı un
6 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 pk. kabartma tozu
tuz
İÇ HARCI 
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 küçük kutu pınar beyaz
kornişon turşu
közlenmiş kırmızı biber
mısır
salam 
dereotu
karabiber
tuz

YAPILIŞI
  • Ispanağı teflon tavada yumuşayana kadar pişirip blendardan geçirin.
  • Ymurta sarısı,ıspanak,sıvıyağı çırpın.Un,tuz,kabartmatozu ekleyip karıştırın. 
  • Yumurtanın beyazlarını az tuz ile kar haline gelene dek mikserleyin.
  • Ispanaklı karışımı akların içine döküp akları söndürmeden güzelce karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
  • Önceden ısınmış 160*fırında pişirin. 
  • İç malzemeleri de bir kasede karıştırın. 
  • Pişen keki eşit büyüklükte küçük dikdörtgenler kesip arasına iç harç sürüp üzerine diğer keki kapatın.
  • Üzerlerine de yoğurtlu harçtan sürüp hepsini aynı şekilde hazırlayın.1-2saat dinlendirip servis yapın