5 Şubat 2014 Çarşamba

   Misafirim gelecek nasıl bir salata yapsam acaba diye düşünüyorsanız bu tarif tam size göre..Ayrıca diğer salata tariflerime de göz atın derim.Salata tariflerimin çoğu bana ait ve lezzeti onaylı ;)
 
  Tariflerimden haberdar olmak isterseniz de facebook sayfamı beğenmeniz yeterli ;)
salatalar


MALZEMELER
 3-4 tane orta boy patates
2 yemek kaşığı yoğurt(susuz)
1 - 2 yemek kaşığı mayonez
1tane havuç
2 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 tane pancar
1-2 diş sarımsak
1/2 limon
tuz
karabiber

ÜZERİNE
1-2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2-3 tane kornişon turşu

YAPILIŞI
  • Patatesleri haşlayın ve 2 ayrı kaba ayırın..
  • Havuç ve pancarı da ayır ayrı haşlayın.
  • Birinci kaba haşlanan havuçları alın ve patatesle birlikte iyice ezin..
  • İçine yoğurt,mayonez,sarımsak,yarım limonun yarısı,tuz,1 tatlı kaşığı sıvıyağ ,karabiber ekleyip iyice karıştırın ve silikon kalıba yayın..
  • Pancarıda diğer kaptaki patatese ekleyip iyice ezin ve içine yoğurt,1 tatlı kaşığı sıvıyağ,mayonez,sarımsak,limon suyunu,tuz ekleyip karıştırın ve kalıba yayın..
  • Buzdolabında yarım saat dinlendirip servis tabağına ters çevirin..
  • Bir kasede yoğurt,mayonez minik doğranmış kornişon turşuyu karıştırıp üzerine gezdirip servis yapın..
Çarşamba, Şubat 05, 2014 Tuğba Mutfakta
   Misafirim gelecek nasıl bir salata yapsam acaba diye düşünüyorsanız bu tarif tam size göre..Ayrıca diğer salata tariflerime de göz atın derim.Salata tariflerimin çoğu bana ait ve lezzeti onaylı ;)
 
  Tariflerimden haberdar olmak isterseniz de facebook sayfamı beğenmeniz yeterli ;)
salatalar


MALZEMELER
 3-4 tane orta boy patates
2 yemek kaşığı yoğurt(susuz)
1 - 2 yemek kaşığı mayonez
1tane havuç
2 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 tane pancar
1-2 diş sarımsak
1/2 limon
tuz
karabiber

ÜZERİNE
1-2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2-3 tane kornişon turşu

YAPILIŞI
  • Patatesleri haşlayın ve 2 ayrı kaba ayırın..
  • Havuç ve pancarı da ayır ayrı haşlayın.
  • Birinci kaba haşlanan havuçları alın ve patatesle birlikte iyice ezin..
  • İçine yoğurt,mayonez,sarımsak,yarım limonun yarısı,tuz,1 tatlı kaşığı sıvıyağ ,karabiber ekleyip iyice karıştırın ve silikon kalıba yayın..
  • Pancarıda diğer kaptaki patatese ekleyip iyice ezin ve içine yoğurt,1 tatlı kaşığı sıvıyağ,mayonez,sarımsak,limon suyunu,tuz ekleyip karıştırın ve kalıba yayın..
  • Buzdolabında yarım saat dinlendirip servis tabağına ters çevirin..
  • Bir kasede yoğurt,mayonez minik doğranmış kornişon turşuyu karıştırıp üzerine gezdirip servis yapın..