MALZEMELER
5 bardak et suyu
3 yemek kaşığı un
1-2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1 avuç erişte
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
tuz
su
ÜZERİNE
tereyağ
toz kırmızıbiber
YAPILIŞI
- Derin bir kasede yumurta sarısı,un,yoğurt,sarımsak rende,sirkeyi çatalla iyice çırpın..
- Et suyunun içine ekleyip tel çırpıcıyla iyice karıştırıp ve ocağa alın.
- Karıştıra karıştıra pişirin.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp erişteyi ve tuzunu ekleyin..
- NOT:Çok koyu olursa kıvamını sıcak suyla ayarlayın..
- Erişteler yumuşayınca ocağın altını kapatın..
- Üzerine tereyağ ve toz kırmızıbiber kızdırıp dökün..