23 Eylül 2014 Salı

 Merhabalar bugün sizlere televizyon programlarından da severek takip ettiğim Sevgili Sahrap Soysal'ın yemek sitesinden bir tarif vermek istiyorum..

 Sahrap ablanın diğer Nefis kek tariflerinden de denemek isterseniz http://sahrapsoysal.com/kek-tarifleri e bi göz atın derim :) 

KEK PERA PALAS 
sahrap sosyal kek tarifleri

  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4-5 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • 8 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı ılık su
  • 7-8 adet fındıklı akide şekeri
 YAPILIŞI
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4-5 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • 8 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı ılık su
  • 7-8 adet fındıklı akide şekeri

  • Öncelikle  keki hazırlamak için, derin bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri koyun. Mikserin yüksek devriyle en az 3-4 dakika çırpın.
  • Sonra, sıvıyağ ve ılık sütü ekleyerek 2-3 dakika daha çırpın.
  • Diğer taraftan, başka bir derin kapta kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı elinizle iyice harmanlayın.
  • Şimdi, bu unlu karışımı yumurtalı harcın içine aktarın ve 2-3 dakika daha çırpmaya devam ederek tüm malzemelerin birbiriyle iyice özleşmesini sağlayın.
  • Koyu boza kıvamındaki pürüzsüz kek hamurunu iyice yağladığınız ortası delik bir kek kalıbına aktarın.
  • Yaklaşık 5-10 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Bir taraftan da “glazür” denilen sosu hazırlamak için, pudra şekeri ve ılık suyu iyice çırpın.
  • Katı kıvamlı ve aynı zamanda akıcı olan bu sosu  fırından çıkardığınız sıcak kekin üzerine gezdirin.
  • Fındıklı akide şekerlerini iyice döverek üzerine serpiştirin.
  • Ilık ya da soğuk olarak servise sunun.      
Afiyet olsun.

Salı, Eylül 23, 2014 Tuğba Mutfakta
 Merhabalar bugün sizlere televizyon programlarından da severek takip ettiğim Sevgili Sahrap Soysal'ın yemek sitesinden bir tarif vermek istiyorum..

 Sahrap ablanın diğer Nefis kek tariflerinden de denemek isterseniz http://sahrapsoysal.com/kek-tarifleri e bi göz atın derim :) 

KEK PERA PALAS 
sahrap sosyal kek tarifleri

  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4-5 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • 8 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı ılık su
  • 7-8 adet fındıklı akide şekeri
 YAPILIŞI
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4-5 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • 8 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı ılık su
  • 7-8 adet fındıklı akide şekeri

  • Öncelikle  keki hazırlamak için, derin bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri koyun. Mikserin yüksek devriyle en az 3-4 dakika çırpın.
  • Sonra, sıvıyağ ve ılık sütü ekleyerek 2-3 dakika daha çırpın.
  • Diğer taraftan, başka bir derin kapta kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı elinizle iyice harmanlayın.
  • Şimdi, bu unlu karışımı yumurtalı harcın içine aktarın ve 2-3 dakika daha çırpmaya devam ederek tüm malzemelerin birbiriyle iyice özleşmesini sağlayın.
  • Koyu boza kıvamındaki pürüzsüz kek hamurunu iyice yağladığınız ortası delik bir kek kalıbına aktarın.
  • Yaklaşık 5-10 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Bir taraftan da “glazür” denilen sosu hazırlamak için, pudra şekeri ve ılık suyu iyice çırpın.
  • Katı kıvamlı ve aynı zamanda akıcı olan bu sosu  fırından çıkardığınız sıcak kekin üzerine gezdirin.
  • Fındıklı akide şekerlerini iyice döverek üzerine serpiştirin.
  • Ilık ya da soğuk olarak servise sunun.      
Afiyet olsun.