Merhabalar bugün sizlere televizyon programlarından da severek takip ettiğim Sevgili Sahrap Soysal'ın yemek sitesinden bir tarif vermek istiyorum..
Sahrap ablanın diğer Nefis kek tariflerinden de denemek isterseniz http://sahrapsoysal.com/kek-tarifleri e bi göz atın derim :)
KEK PERA PALAS
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 4-5 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- 8 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı ılık su
- 7-8 adet fındıklı akide şekeri
YAPILIŞI
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 4-5 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- 8 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı ılık su
- 7-8 adet fındıklı akide şekeri
- Öncelikle keki hazırlamak için, derin bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri koyun. Mikserin yüksek devriyle en az 3-4 dakika çırpın.
- Sonra, sıvıyağ ve ılık sütü ekleyerek 2-3 dakika daha çırpın.
- Diğer taraftan, başka bir derin kapta kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı elinizle iyice harmanlayın.
- Şimdi, bu unlu karışımı yumurtalı harcın içine aktarın ve 2-3 dakika daha çırpmaya devam ederek tüm malzemelerin birbiriyle iyice özleşmesini sağlayın.
- Koyu boza kıvamındaki pürüzsüz kek hamurunu iyice yağladığınız ortası delik bir kek kalıbına aktarın.
- Yaklaşık 5-10 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dakika pişirin.
- Bir taraftan da “glazür” denilen sosu hazırlamak için, pudra şekeri ve ılık suyu iyice çırpın.
- Katı kıvamlı ve aynı zamanda akıcı olan bu sosu fırından çıkardığınız sıcak kekin üzerine gezdirin.
- Fındıklı akide şekerlerini iyice döverek üzerine serpiştirin.
- Ilık ya da soğuk olarak servise sunun.
Afiyet olsun.
Categories: kekler
0 yorum:
Yorum Gönder