27 Ekim 2014 Pazartesi

  Bu lezzetli mi lezzetli yaş pastayı geçen gün mutfağa girip denedim ve sonuç gerçekten istediğim gibi harika oldu..Tarifi başka yerde olmayan bu lezzetli yaş pastayı mutlaka deneyin..İnstagramdan #tugbamutfakta etiketiyle paylaşırsanız bende sayfalarımda yayınlarım olur mu :))


yaş pasta tarifi


pandispanya tarifi


PANDİSPANYASI:
5yumurta 
4türk kahvesi fincanı şeker 
3 yemek kaşığı sıcak su 
2yemek kaşığı sıvıyağ 
3,5 kahve fincanı un
 1çay kaşığı kabartma tozu 
Vanilya 
2yemek kaşığı kakao
 İÇ KREMASI
 3su bardağı süt 
4-5kaşık şeker
 2yemek kaşığı tepeleme un 
1yemek kaşığı nişasta 
2yemek kaşığı süt tozu 

ÜST KREMASI 
1pk toz çikolata sosu 
2su bardağı süt 
2 dikdörtgen pk bitter
 YAPILIŞI
  • Pandispanyası için:Yumurtanın aklarını ve sarısını ayrı kaplara alın. 
  • Şekerin yarısını aklara yarısını sarılara koyun.
  • Aklarını iyice kar haline getirip bir kenara alın. 
  • Sarısını şeker ile çırpıp sıcak suyuda ekleyin.Sıvıyağı da ekleyip Çırpmaya devam edin.
  • Un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kısa süre daha mikserleyip içine akları koyup spatula yardımıyla yavaşça alttan üste doğru güzelce karıştırın.
  • Çemberin dibini margarin ile yağlayıp hamuru döküp önceden ısınmış 160*fırında pişirin(ilk 30dk fırın kapağını açmayın) 
  • Kreması için:süt,un ,nişasta,şekeri pişirip ocaktan alın.
  • İyice ılınınca süttozunu katıp mikserleyin. 
  • Pişen pandispanya ılınınca kalıptan çıkarıp ortadan 2ye yada 3e kesin.
  • 1su bardağından iki parmak eksik sütün içine biraz şeker katıp karıştırın ve fırça ile kenarları dahil ıslatıp kremayı döküp diğer katını üzerine kapatın ve kalan süt ile ıslatın.
  • Üst kreması için süt ve çikolata sosunu pişirip ocağın altını kapatın ve bitteri ekleyip karıştırın ve sosu pandispanyanın ortasından döküp kenarlarından akmasını sağlayın.
  • Buzdolabında 1gece dinlendirip servis yapın.
  • Afiyet olsun..
Pazartesi, Ekim 27, 2014 Tuğba Mutfakta
  Bu lezzetli mi lezzetli yaş pastayı geçen gün mutfağa girip denedim ve sonuç gerçekten istediğim gibi harika oldu..Tarifi başka yerde olmayan bu lezzetli yaş pastayı mutlaka deneyin..İnstagramdan #tugbamutfakta etiketiyle paylaşırsanız bende sayfalarımda yayınlarım olur mu :))


yaş pasta tarifi


pandispanya tarifi


PANDİSPANYASI:
5yumurta 
4türk kahvesi fincanı şeker 
3 yemek kaşığı sıcak su 
2yemek kaşığı sıvıyağ 
3,5 kahve fincanı un
 1çay kaşığı kabartma tozu 
Vanilya 
2yemek kaşığı kakao
 İÇ KREMASI
 3su bardağı süt 
4-5kaşık şeker
 2yemek kaşığı tepeleme un 
1yemek kaşığı nişasta 
2yemek kaşığı süt tozu 

ÜST KREMASI 
1pk toz çikolata sosu 
2su bardağı süt 
2 dikdörtgen pk bitter
 YAPILIŞI
  • Pandispanyası için:Yumurtanın aklarını ve sarısını ayrı kaplara alın. 
  • Şekerin yarısını aklara yarısını sarılara koyun.
  • Aklarını iyice kar haline getirip bir kenara alın. 
  • Sarısını şeker ile çırpıp sıcak suyuda ekleyin.Sıvıyağı da ekleyip Çırpmaya devam edin.
  • Un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kısa süre daha mikserleyip içine akları koyup spatula yardımıyla yavaşça alttan üste doğru güzelce karıştırın.
  • Çemberin dibini margarin ile yağlayıp hamuru döküp önceden ısınmış 160*fırında pişirin(ilk 30dk fırın kapağını açmayın) 
  • Kreması için:süt,un ,nişasta,şekeri pişirip ocaktan alın.
  • İyice ılınınca süttozunu katıp mikserleyin. 
  • Pişen pandispanya ılınınca kalıptan çıkarıp ortadan 2ye yada 3e kesin.
  • 1su bardağından iki parmak eksik sütün içine biraz şeker katıp karıştırın ve fırça ile kenarları dahil ıslatıp kremayı döküp diğer katını üzerine kapatın ve kalan süt ile ıslatın.
  • Üst kreması için süt ve çikolata sosunu pişirip ocağın altını kapatın ve bitteri ekleyip karıştırın ve sosu pandispanyanın ortasından döküp kenarlarından akmasını sağlayın.
  • Buzdolabında 1gece dinlendirip servis yapın.
  • Afiyet olsun..



sunum fikirleri


sunum fikirleri

kahvaltı sofrası

kahvaltı sofrası
Pazartesi, Ekim 27, 2014 Tuğba Mutfakta



sunum fikirleri


sunum fikirleri

kahvaltı sofrası

kahvaltı sofrası