PANDİSPANYASI:
5yumurta
4türk kahvesi fincanı şeker
3 yemek kaşığı sıcak su
2yemek kaşığı sıvıyağ
3,5 kahve fincanı un
1çay kaşığı kabartma tozu
Vanilya
2yemek kaşığı kakao
İÇ KREMASI
3su bardağı süt
4-5kaşık şeker
2yemek kaşığı tepeleme un
1yemek kaşığı nişasta
2yemek kaşığı süt tozu
ÜST KREMASI
1pk toz çikolata sosu
2su bardağı süt
2 dikdörtgen pk bitter
YAPILIŞI
- Pandispanyası için:Yumurtanın aklarını ve sarısını ayrı kaplara alın.
- Şekerin yarısını aklara yarısını sarılara koyun.
- Aklarını iyice kar haline getirip bir kenara alın.
- Sarısını şeker ile çırpıp sıcak suyuda ekleyin.Sıvıyağı da ekleyip Çırpmaya devam edin.
- Un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kısa süre daha mikserleyip içine akları koyup spatula yardımıyla yavaşça alttan üste doğru güzelce karıştırın.
- Çemberin dibini margarin ile yağlayıp hamuru döküp önceden ısınmış 160*fırında pişirin(ilk 30dk fırın kapağını açmayın)
- Kreması için:süt,un ,nişasta,şekeri pişirip ocaktan alın.
- İyice ılınınca süttozunu katıp mikserleyin.
- Pişen pandispanya ılınınca kalıptan çıkarıp ortadan 2ye yada 3e kesin.
- 1su bardağından iki parmak eksik sütün içine biraz şeker katıp karıştırın ve fırça ile kenarları dahil ıslatıp kremayı döküp diğer katını üzerine kapatın ve kalan süt ile ıslatın.
- Üst kreması için süt ve çikolata sosunu pişirip ocağın altını kapatın ve bitteri ekleyip karıştırın ve sosu pandispanyanın ortasından döküp kenarlarından akmasını sağlayın.
- Buzdolabında 1gece dinlendirip servis yapın.
- Afiyet olsun..
Categories: Pastalar
0 yorum:
Yorum Gönder