12 Mayıs 2012 Cumartesi





MALZEMELER
3 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 limon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı nane
1 /2 çay kaşığı tuzot(isteğe bağlı
1/2 su bardağı lor yada beyaz peynir
aldığı kadar su

KIZARTMAK İÇİN
sıvıyağ

BAHARATLI
YAPILIŞI
  • Karıştırma kabına unu dökün,üzerine baharatları döküp karıştırın ve ortasını açıp,içine yumurtayı,yoğurdu ekleyin.
  • Karbonatı una döküp üzerine limon sıkın ve köpürmesini bekleyin.
  • En son peyniri koyup alabildiği kadar su ilave edip yoğurun.
  • Hamur kıvamı kaşıkla dökülebilecek koyulukta olmalı.(Yaklaşık 1_2 su bardağı kadar su)
  • Hamuru kızartacağımız tencereye bol sıvıyağ döküp ısıtın.
  • Hamurları orta kızgın yağa kaşık yardımıyla dökün.Çatalla delik açın ki içi çiğ kalmasın..
  • Hamurun yapışmaması için arasıra kaşığı soğuk suya batırın,böylece hamuru kolayca yağa dökebilirsiniz.
  • Hamur kızarınca servis tabağına alın ve sıcak servis yapın..
  • Hamurun hepsini kızartmak istemiyorsanız,kapaklı bir kapta buzdolabına koyup ertesi gün de kızartabilirsiniz

Cumartesi, Mayıs 12, 2012 Tuğba Mutfakta




MALZEMELER
3 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 limon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı nane
1 /2 çay kaşığı tuzot(isteğe bağlı
1/2 su bardağı lor yada beyaz peynir
aldığı kadar su

KIZARTMAK İÇİN
sıvıyağ

BAHARATLI
YAPILIŞI
  • Karıştırma kabına unu dökün,üzerine baharatları döküp karıştırın ve ortasını açıp,içine yumurtayı,yoğurdu ekleyin.
  • Karbonatı una döküp üzerine limon sıkın ve köpürmesini bekleyin.
  • En son peyniri koyup alabildiği kadar su ilave edip yoğurun.
  • Hamur kıvamı kaşıkla dökülebilecek koyulukta olmalı.(Yaklaşık 1_2 su bardağı kadar su)
  • Hamuru kızartacağımız tencereye bol sıvıyağ döküp ısıtın.
  • Hamurları orta kızgın yağa kaşık yardımıyla dökün.Çatalla delik açın ki içi çiğ kalmasın..
  • Hamurun yapışmaması için arasıra kaşığı soğuk suya batırın,böylece hamuru kolayca yağa dökebilirsiniz.
  • Hamur kızarınca servis tabağına alın ve sıcak servis yapın..
  • Hamurun hepsini kızartmak istemiyorsanız,kapaklı bir kapta buzdolabına koyup ertesi gün de kızartabilirsiniz