MALZEMELER
3 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 limon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı nane
1 /2 çay kaşığı tuzot(isteğe bağlı
1/2 su bardağı lor yada beyaz peynir
aldığı kadar su
KIZARTMAK İÇİN
sıvıyağ
YAPILIŞI
- Karıştırma kabına unu dökün,üzerine baharatları döküp karıştırın ve ortasını açıp,içine yumurtayı,yoğurdu ekleyin.
- Karbonatı una döküp üzerine limon sıkın ve köpürmesini bekleyin.
- En son peyniri koyup alabildiği kadar su ilave edip yoğurun.
- Hamur kıvamı kaşıkla dökülebilecek koyulukta olmalı.(Yaklaşık 1_2 su bardağı kadar su)
- Hamuru kızartacağımız tencereye bol sıvıyağ döküp ısıtın.
- Hamurları orta kızgın yağa kaşık yardımıyla dökün.Çatalla delik açın ki içi çiğ kalmasın..
- Hamurun yapışmaması için arasıra kaşığı soğuk suya batırın,böylece hamuru kolayca yağa dökebilirsiniz.
- Hamur kızarınca servis tabağına alın ve sıcak servis yapın..
- Hamurun hepsini kızartmak istemiyorsanız,kapaklı bir kapta buzdolabına koyup ertesi gün de kızartabilirsiniz
5 yorum:
kahvaltı için ne yapsam dıye bakınırken kızarmış hamurları gördüm :) paylaşım için teşeşkkürler..
merhaba hemen zıyarete geldım...cok tatlı bır blog...sevgıler:)zeynep
Teşekkürler zeynep hanım..sevgiler:)
Sevgili Tuğba hanım öncelikle ellerinize sağlık bir sorum olucak karbonat koymasak olmaz mı ?
Teşekür ederim Hilal hanım..
Karbonat konulmazsa hamur kabarmaz.
Kabartma tozu da koymayın oda kabartmıyor maalesef sadece karbonat koymak gerekli..
Yorum Gönder