6 Temmuz 2012 Cuma

1 tane kemiksiz tavuk göğüs
2 tane kabak
1 tane kuru soğan
2-3 tane domates
1yemek kaşığı salça
1çay kaşığının ucuyla karabiber
1 çay kaşığının ucuyla kekik
tuz
sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN
kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI
  • Isınmış geniş bir tavada küçük küpler şeklinde doğranmış kabakları az sıvıyağda kavurun.
  • İçine küp doğranmış kurusoğanları da ekleyin,biraz kavurup içine salçayı ilave edin.
  • 1-2 dk soteledikten sonra küp şeklinde doğranmış tavuk göğsünü ekleyin baharat ve tuz ilavesiyle kısık ateşte az kavurun.
  • Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri de ekleyip kapağını kapatın  kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Pişen tavukları güveç kaplarına paylaştırın ve üzerlerine kaşar peynir rendesi koyup önceden ısınmış 190* fırında üzeri kızarana dek pişirin..
Cuma, Temmuz 06, 2012 Tuğba Mutfakta
1 tane kemiksiz tavuk göğüs
2 tane kabak
1 tane kuru soğan
2-3 tane domates
1yemek kaşığı salça
1çay kaşığının ucuyla karabiber
1 çay kaşığının ucuyla kekik
tuz
sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN
kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI
  • Isınmış geniş bir tavada küçük küpler şeklinde doğranmış kabakları az sıvıyağda kavurun.
  • İçine küp doğranmış kurusoğanları da ekleyin,biraz kavurup içine salçayı ilave edin.
  • 1-2 dk soteledikten sonra küp şeklinde doğranmış tavuk göğsünü ekleyin baharat ve tuz ilavesiyle kısık ateşte az kavurun.
  • Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri de ekleyip kapağını kapatın  kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Pişen tavukları güveç kaplarına paylaştırın ve üzerlerine kaşar peynir rendesi koyup önceden ısınmış 190* fırında üzeri kızarana dek pişirin..
MALZEMELER
4-5 tane domates
1-2 tane haşlanmış patates
1 haşlanmış havuç
1 kase süzme yoğurt(ben normal yoğurt kullandım)
1-2 yemek kaşığı mayonez
4-5 tane kornişon turşu
dereotu
1 tutam taze nane
tuz karabiber

ÜZERİ İÇİN
pulbiber

YAPILIŞI
  • Domatesleri ortadan ikiye bölüp kaşık ile içlerini boşaltın.
  • Patates ve havuçların kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve haşlayın.
  • Bir kasede yoğurdu mayonez ile çırpın,içine ince kıyılmış dereotu,taze nane,küp doğranmış kornişon turşu,patates ve havucu ekleyip tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırın.
  • Karışımı domateslerin içine kaşık yardımıyla doldurun.
  • Üzerlerine pulbiber serpip servis yapın..


Cuma, Temmuz 06, 2012 Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
4-5 tane domates
1-2 tane haşlanmış patates
1 haşlanmış havuç
1 kase süzme yoğurt(ben normal yoğurt kullandım)
1-2 yemek kaşığı mayonez
4-5 tane kornişon turşu
dereotu
1 tutam taze nane
tuz karabiber

ÜZERİ İÇİN
pulbiber

YAPILIŞI
  • Domatesleri ortadan ikiye bölüp kaşık ile içlerini boşaltın.
  • Patates ve havuçların kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve haşlayın.
  • Bir kasede yoğurdu mayonez ile çırpın,içine ince kıyılmış dereotu,taze nane,küp doğranmış kornişon turşu,patates ve havucu ekleyip tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırın.
  • Karışımı domateslerin içine kaşık yardımıyla doldurun.
  • Üzerlerine pulbiber serpip servis yapın..