19 Mart 2012 Pazartesi




MALZEMELER

KÖFTESİ İÇİN
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1yumurta
1 çay kaşığı kimyon
karabiber
tuz
1çay kaşığı karbonat

PÜRESİ
1-2 tane patates
1-2 yemek kaşığı margarin
1-1,5 çay bardağı süt

SOSU
1-2 yemek kaşığı salça
tereyağ
su


YAPILIŞI
  • Köfte malzemelerini iyice yoğurup çanak şekli verin.İçlerine az sıvıyağ sürüp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Patates püresi için patatesleri haşlayıp tencerede ezin ve yağ,süt,tuz ilave edip karıştırın kısık ateşte kıvamını ayarlayın.
  • Önceden ısınmış 180*fırında köfteleri kızartın.
  • Bir tavada tereyağında salçayı kavurup az sıcak su ve tuz ekleyip sos yapın.
  • Kızarınca patates püresini içlerine ister krema sıkacağı ile ister kaşık ile doldurun.
  • Üzerine dilim kaşar peyniri koyun.
  • Sosu da tepsinin dibine döküp fırında 10 dk kadar pişirin.
Pazartesi, Mart 19, 2012 Tuğba Mutfakta



MALZEMELER

KÖFTESİ İÇİN
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1yumurta
1 çay kaşığı kimyon
karabiber
tuz
1çay kaşığı karbonat

PÜRESİ
1-2 tane patates
1-2 yemek kaşığı margarin
1-1,5 çay bardağı süt

SOSU
1-2 yemek kaşığı salça
tereyağ
su


YAPILIŞI
  • Köfte malzemelerini iyice yoğurup çanak şekli verin.İçlerine az sıvıyağ sürüp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Patates püresi için patatesleri haşlayıp tencerede ezin ve yağ,süt,tuz ilave edip karıştırın kısık ateşte kıvamını ayarlayın.
  • Önceden ısınmış 180*fırında köfteleri kızartın.
  • Bir tavada tereyağında salçayı kavurup az sıcak su ve tuz ekleyip sos yapın.
  • Kızarınca patates püresini içlerine ister krema sıkacağı ile ister kaşık ile doldurun.
  • Üzerine dilim kaşar peyniri koyun.
  • Sosu da tepsinin dibine döküp fırında 10 dk kadar pişirin.