14 Aralık 2013 Cumartesi


MALZEMELER
1 kg süt
9 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1 pk. vanilya
limon kabuğu rendesi

ÜZERİ İÇİN 
1pk. hazır çikolata sosu

SÜSLEMEK İÇİN
hindistan cevizi

YAPILIŞI
  • Tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriniz..
  • Küçük cam kaseleri suyla çalkalayıp muhallebiyi paylaştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın.. 
  • Servis yapacağınız zaman ters çevirip üzerine çikolata sosu dökün ve hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın..

Cumartesi, Aralık 14, 2013 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
1 kg süt
9 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1 pk. vanilya
limon kabuğu rendesi

ÜZERİ İÇİN 
1pk. hazır çikolata sosu

SÜSLEMEK İÇİN
hindistan cevizi

YAPILIŞI
  • Tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriniz..
  • Küçük cam kaseleri suyla çalkalayıp muhallebiyi paylaştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın.. 
  • Servis yapacağınız zaman ters çevirip üzerine çikolata sosu dökün ve hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın..

Cumartesi, Aralık 14, 2013 Tuğba Mutfakta
 Annemin yaptığı bu lezzetli keki tamda portakal mevsimindeyken sevdiklerinize yapmanızı tavsiye ederim ;)

KEK MALZEMELERİ
2 yumurta 
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1/2 su bradağı sıvıyağ 
1/2 su bardağı su
limon ve portakal kabuğu rendesi
1 pk. vanilya
1pk. kabartma tozu

PORTAKAL SOSU İÇİN
1 su bardağı fanta(gazlı içecek) yada portakal suyu
1 yemek kaşığı nişasta
2yemek kaşığı şeker
portakal kabuğu rendesi

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
portakal dilimleri

YAPILIŞI
  • Keki için:Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Sıvıyağ ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin..
  • Un,kabartma tozu,vanilya,portakal ve limon kabuğu rendesi ekleyip mikserin düşük ayarında az daha çırpın ve küçük kağıt yada silikon kalıplara paylaştırıp önceden ısınmış 170* fırında pişirin..
  • Portakal sosu için:Tüm malzemeleri küçük bir tencerede sürekli karıştırarak pişiriniz..
  • Fırından çıkan kek oda ısısına gelince üzerine portakal sosundan dökün ve portakal dilimleri ile süsleyip servis yapın..


Cumartesi, Aralık 14, 2013 Tuğba Mutfakta
 Annemin yaptığı bu lezzetli keki tamda portakal mevsimindeyken sevdiklerinize yapmanızı tavsiye ederim ;)

KEK MALZEMELERİ
2 yumurta 
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1/2 su bradağı sıvıyağ 
1/2 su bardağı su
limon ve portakal kabuğu rendesi
1 pk. vanilya
1pk. kabartma tozu

PORTAKAL SOSU İÇİN
1 su bardağı fanta(gazlı içecek) yada portakal suyu
1 yemek kaşığı nişasta
2yemek kaşığı şeker
portakal kabuğu rendesi

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
portakal dilimleri

YAPILIŞI
  • Keki için:Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Sıvıyağ ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin..
  • Un,kabartma tozu,vanilya,portakal ve limon kabuğu rendesi ekleyip mikserin düşük ayarında az daha çırpın ve küçük kağıt yada silikon kalıplara paylaştırıp önceden ısınmış 170* fırında pişirin..
  • Portakal sosu için:Tüm malzemeleri küçük bir tencerede sürekli karıştırarak pişiriniz..
  • Fırından çıkan kek oda ısısına gelince üzerine portakal sosundan dökün ve portakal dilimleri ile süsleyip servis yapın..


  Tamda lahana mevsimiyken annemin yaptığı bu lezzetlimi lezzetli salatayı mutlaka denemenizi tavsiye ederim..



MALZEMELER
orta boy yarım lahana
1küçük kase yoğurt
2-3 yemek kaşığı mayonez
2-3 diş sarımsak
1 tane küçük havuç
1 kutu mısır
tuz

YAPILIŞI
  • İnce ince kesilmiş lahanayı yarım limon suyu ile ovup bir gece buzdolabında bekletiniz..
  • NOT:Lahanayı yoğurtla karıştırınca fazla bekletirseniz sulandığı için yemenize yakın yoğurtla karıştırmanızı tavsiye ederim.
  • Ertesi gün misafire ikram etmeye yakın içine rendenin ince kısmıyla rendelenmiş havucu ve diğer malzemeleri ekleyip harmanlayınız servis tabağına alıp dilediğiniz gibi süsleyip servis yapınız..


Cumartesi, Aralık 14, 2013 Tuğba Mutfakta
  Tamda lahana mevsimiyken annemin yaptığı bu lezzetlimi lezzetli salatayı mutlaka denemenizi tavsiye ederim..



MALZEMELER
orta boy yarım lahana
1küçük kase yoğurt
2-3 yemek kaşığı mayonez
2-3 diş sarımsak
1 tane küçük havuç
1 kutu mısır
tuz

YAPILIŞI
  • İnce ince kesilmiş lahanayı yarım limon suyu ile ovup bir gece buzdolabında bekletiniz..
  • NOT:Lahanayı yoğurtla karıştırınca fazla bekletirseniz sulandığı için yemenize yakın yoğurtla karıştırmanızı tavsiye ederim.
  • Ertesi gün misafire ikram etmeye yakın içine rendenin ince kısmıyla rendelenmiş havucu ve diğer malzemeleri ekleyip harmanlayınız servis tabağına alıp dilediğiniz gibi süsleyip servis yapınız..