MALZEMELER
10 adet milföy
3 yufka
1 tane yumurta
1 tane yumurta
1 şişe maden suyu
1 su bardağı sıvıyağ
250 gr kaşar loru yada beyaz peynir
YAPILIŞI
- Maden suyu,yumurta ve sıvıyağı bir kasede karıştırın.
- Fırın tepsimizi yağlayıp 5 milföyü elimizle açtırıp birbirlerine yapıştıralım ve fırın tepsisine yayalım.
- 1,5 yufkayı elimizle gelişi güzel bir şekilde parçalayıp milföylerin üzerine yerleştirelim.
- Peynirimizi yufkaların üzerine ilave ettikten sonra kalan 1,5 yufkayı da aynı şekilde parçalayıp peynirlerin üzerine yerleştirelim.
- 5 milföyü de elimizle açtırıp yufkaların üzerini örtecek şekilde birbirlerine yapıştırarak kapatalım.
- Bıçak yardımıyla kare şeklinde keselim ve o kareleri üçgen olacak şekilde ortadan keselim.
- Hazırlamış olduğumuz karışımı milföylerin üzerine paylaştıralım.
- Önceden ısınmış 180-190**fırında kızarana dek pişirelim.
Categories: Börekler
0 yorum:
Yorum Gönder