25 Eylül 2013 Çarşamba




MALZEMELER
KREMA MALZEMESİ
2 pk. kedi dili bisküvi
2,5 su bardağı süt
1 küçük su bardağı toz şeker
1 yumurta
3 yemek kaşığı un (az tepeleme)
vanilya
1/2 kutu krema
1 pk. hazır  pasta kreması

ISLATMAK İÇİN
süt(ben hazır karamel sosda ekledim)

YAPILIŞI
  • Bir tencerede süt,un,şeker,yumurtayı karıştırarak pişirin.Piştikten sonra ocağın altını kapatıp vanilya ve kremayı ekleyip mikserleyin.
  • Kedi dillerini kelepçeli kalıbın kenarında düzgün durması için 1-2 parmak uç kısmından kesin.
  • Kedi dillerinin şekersiz olan tek tarafını süte batırıp kalıbın kenarına bitişik olacak şekilde dizin.Alt tabanına da kestiğiniz kedi dillerini süte batırıp tabanı kaplayın.
  • Üzerine krema sürün,bir kat daha kedi dili koyup kremanın tamamını yayın.Kestane çerezini yayın.
  • Kedi dilinden kestanelerin üzerine de dizin.
  • Hazır pasta kremasını üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp kat aralarına sürün.kedi dilleri bitene kadar kat yapın ,en son üzerine hazır pasta kremasından sürün ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyin..
Çarşamba, Eylül 25, 2013 Tuğba Mutfakta



MALZEMELER
KREMA MALZEMESİ
2 pk. kedi dili bisküvi
2,5 su bardağı süt
1 küçük su bardağı toz şeker
1 yumurta
3 yemek kaşığı un (az tepeleme)
vanilya
1/2 kutu krema
1 pk. hazır  pasta kreması

ISLATMAK İÇİN
süt(ben hazır karamel sosda ekledim)

YAPILIŞI
  • Bir tencerede süt,un,şeker,yumurtayı karıştırarak pişirin.Piştikten sonra ocağın altını kapatıp vanilya ve kremayı ekleyip mikserleyin.
  • Kedi dillerini kelepçeli kalıbın kenarında düzgün durması için 1-2 parmak uç kısmından kesin.
  • Kedi dillerinin şekersiz olan tek tarafını süte batırıp kalıbın kenarına bitişik olacak şekilde dizin.Alt tabanına da kestiğiniz kedi dillerini süte batırıp tabanı kaplayın.
  • Üzerine krema sürün,bir kat daha kedi dili koyup kremanın tamamını yayın.Kestane çerezini yayın.
  • Kedi dilinden kestanelerin üzerine de dizin.
  • Hazır pasta kremasını üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp kat aralarına sürün.kedi dilleri bitene kadar kat yapın ,en son üzerine hazır pasta kremasından sürün ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyin..
Daha önce gül böreği tarzında yapmıştım birde böyle denedim hem daha az el oyaladı hemde  lezzeti harika :)

MALZEMELER
5 tane yufka
3 tane tavuk but
su

ÜST SOSU
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak

ÜZERİNE DÖKMEK İÇİN
Tereyağ
tozkırmızı biber

YAPILIŞI
  • Tavukları 1,5 lt kadar su ile tuz ilave edip haşlayın.
  • Tavukları bir tabağa didin,karabiber ile tatlandırın..
  • Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın.
  • Bir yufkayı tepsiden taşacak şekilde yayın.
  • Diğer yufkaları elinizle herbirini 4 e bölüp düz bir şekilde tepsiye yayın ama her katına tavuk etinden paylaştırın..
  • Tüm yufkalar bitince kenardan taşan yufkaları kapatın..
  • Önceden ısınmış 190* fırında üzeri kızarana dek pişirin.
  • Fırından çıkarıp tavuğun suyundan yufkalar ıslanana kadar gezdirin.
  • Kapalı olan sıcak fırında 10 dk. kadar bekletin(Çıkardığınızda çok kuru kalmışsa az tavuk suyu daha gezdirin)
  • Servis tabağına alın.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli tereyağ gezdirin..
Çarşamba, Eylül 25, 2013 Tuğba Mutfakta
Daha önce gül böreği tarzında yapmıştım birde böyle denedim hem daha az el oyaladı hemde  lezzeti harika :)

MALZEMELER
5 tane yufka
3 tane tavuk but
su

ÜST SOSU
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak

ÜZERİNE DÖKMEK İÇİN
Tereyağ
tozkırmızı biber

YAPILIŞI
  • Tavukları 1,5 lt kadar su ile tuz ilave edip haşlayın.
  • Tavukları bir tabağa didin,karabiber ile tatlandırın..
  • Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın.
  • Bir yufkayı tepsiden taşacak şekilde yayın.
  • Diğer yufkaları elinizle herbirini 4 e bölüp düz bir şekilde tepsiye yayın ama her katına tavuk etinden paylaştırın..
  • Tüm yufkalar bitince kenardan taşan yufkaları kapatın..
  • Önceden ısınmış 190* fırında üzeri kızarana dek pişirin.
  • Fırından çıkarıp tavuğun suyundan yufkalar ıslanana kadar gezdirin.
  • Kapalı olan sıcak fırında 10 dk. kadar bekletin(Çıkardığınızda çok kuru kalmışsa az tavuk suyu daha gezdirin)
  • Servis tabağına alın.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli tereyağ gezdirin..




Çarşamba, Eylül 25, 2013 Tuğba Mutfakta





  Bu lezzetli tarifte annemin tarifi..Arkadaşlarımın geliceğini söyleyince neler yapacaksından konu açıldı ve bana yeşil bir salata yap dedi ve bu fikri verdi.Gerçektende çok beğenildi :)
MALZEMELER
PİLAVI İÇİN
2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı safran
sıvıyağ
tuz

İÇ MALZEMESİ
9-10 tane kornişon turşu
1-2 dal taze soğan(yeşil kısmı)
1 küçül kavanoz bezelye
1 tane orta boy limon
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
dereotu
tuz
karabiber

YAPILIŞI
  • Sıvıyağ ile safranlı sade bir pilav yapın.
  • Bir kaseye oda ısısına gelen pilavı alın.Üzerine minik doğranmış turşu,ince kıyılmış dereotu,minik doğranmış taze soğan yaprakları,bezelye,limon suyu,sıvıyağ,karabiber ve az tuz ekleyip karıştırın ve servis yapacağınız kaseye alın..


Çarşamba, Eylül 25, 2013 Tuğba Mutfakta

  Bu lezzetli tarifte annemin tarifi..Arkadaşlarımın geliceğini söyleyince neler yapacaksından konu açıldı ve bana yeşil bir salata yap dedi ve bu fikri verdi.Gerçektende çok beğenildi :)
MALZEMELER
PİLAVI İÇİN
2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı safran
sıvıyağ
tuz

İÇ MALZEMESİ
9-10 tane kornişon turşu
1-2 dal taze soğan(yeşil kısmı)
1 küçül kavanoz bezelye
1 tane orta boy limon
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
dereotu
tuz
karabiber

YAPILIŞI
  • Sıvıyağ ile safranlı sade bir pilav yapın.
  • Bir kaseye oda ısısına gelen pilavı alın.Üzerine minik doğranmış turşu,ince kıyılmış dereotu,minik doğranmış taze soğan yaprakları,bezelye,limon suyu,sıvıyağ,karabiber ve az tuz ekleyip karıştırın ve servis yapacağınız kaseye alın..


 Akraba günü sırası bendeydi bu ay.Ne yapsam diye düşünürken tavuklu etimek yapmak istedim ve yeni bir tarif daha oluşturmuş oldum bir tane daha..Bazılarımız riske girmek istemezler misafir ağırlıyacakları zaman denedikleri tarifleri yaparlar bende çoğu kez tabiri caizce kendim uydururum tarifleri ve misafirlerimin damak tadına sunarım.Onay aldığnda ise sizlerle paylaşıyorum zaten.Sizde lezzeti onay alan bu tarifi gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.İşte hiç bir yerde görmediğiniz ve çok lezzetli bir salata tarifi için buyrun;

MALZEMELER
1 pk. etimek
2 tane tavuk but
1 küçük kutu mısır
8-10 tane kornişon turşu
1/2 çay kaşığı karabiber
tuz
pulbiber
dereotu
1/2 limon
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

ETİMEKLERİN ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
3-4 yemek kaşığı yoğurt
1-2diş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
YAPILIŞI
  • Tavuğu tuz ilave edip haşlayın.
  • Etimekleri dikdörtgen borcama dizin ve üzerine haşlanmış tavuğun suyundan gezdirin.(etimeklerin her yeri ıslanacak kadar)
  • Bir kasede yoğurt,sarımsak rendesi az tuz ve mayonezi çırpın ve karışımı tavuk suyunu çeken etimeklerin üzerine yayın..
  • Bir kasede tavuk etlerini didin ve bıçakla biraz küçültün.
  • İçine mısır,minik doğranmış kornişon turşu,ince kıyılmış dereotu,tuz,karabiber,pulbiber,limon suyu,sıvıyağı karıştırıp etimeklerin üzerine yayın..
Çarşamba, Eylül 25, 2013 Tuğba Mutfakta
 Akraba günü sırası bendeydi bu ay.Ne yapsam diye düşünürken tavuklu etimek yapmak istedim ve yeni bir tarif daha oluşturmuş oldum bir tane daha..Bazılarımız riske girmek istemezler misafir ağırlıyacakları zaman denedikleri tarifleri yaparlar bende çoğu kez tabiri caizce kendim uydururum tarifleri ve misafirlerimin damak tadına sunarım.Onay aldığnda ise sizlerle paylaşıyorum zaten.Sizde lezzeti onay alan bu tarifi gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.İşte hiç bir yerde görmediğiniz ve çok lezzetli bir salata tarifi için buyrun;

MALZEMELER
1 pk. etimek
2 tane tavuk but
1 küçük kutu mısır
8-10 tane kornişon turşu
1/2 çay kaşığı karabiber
tuz
pulbiber
dereotu
1/2 limon
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

ETİMEKLERİN ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
3-4 yemek kaşığı yoğurt
1-2diş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
YAPILIŞI
  • Tavuğu tuz ilave edip haşlayın.
  • Etimekleri dikdörtgen borcama dizin ve üzerine haşlanmış tavuğun suyundan gezdirin.(etimeklerin her yeri ıslanacak kadar)
  • Bir kasede yoğurt,sarımsak rendesi az tuz ve mayonezi çırpın ve karışımı tavuk suyunu çeken etimeklerin üzerine yayın..
  • Bir kasede tavuk etlerini didin ve bıçakla biraz küçültün.
  • İçine mısır,minik doğranmış kornişon turşu,ince kıyılmış dereotu,tuz,karabiber,pulbiber,limon suyu,sıvıyağı karıştırıp etimeklerin üzerine yayın..

MALZEMELER
 1 kg süt
9 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı toz şeker
1 pk. vanilya
karamel aroması(isteğe bağlı)

ÜZERİ İÇİN

YAPILIŞI
  • Tencerede süt,irmik,şekeri tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin.Ocağın altını kapatınca vanilya ve karamel aromasını ekleyin.
  • Silikon kek kalıbını suyla çalkalayıp suyunu süzün ve irmikli muhallebiyi kalıba dökün.
  • Oda ısısına gelince buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  • Servis tabağına ters çevirin.
  • Meyveli sosu üzerinde yazan tarife göre yapın ve soğuyunca irmikli muhallebinin üzerine gezdirin..
Çarşamba, Eylül 25, 2013 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
 1 kg süt
9 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı toz şeker
1 pk. vanilya
karamel aroması(isteğe bağlı)

ÜZERİ İÇİN

YAPILIŞI
  • Tencerede süt,irmik,şekeri tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin.Ocağın altını kapatınca vanilya ve karamel aromasını ekleyin.
  • Silikon kek kalıbını suyla çalkalayıp suyunu süzün ve irmikli muhallebiyi kalıba dökün.
  • Oda ısısına gelince buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  • Servis tabağına ters çevirin.
  • Meyveli sosu üzerinde yazan tarife göre yapın ve soğuyunca irmikli muhallebinin üzerine gezdirin..
Melikeciğimden aldığım bu lezzetli tarifi mutlaka deneyin çok pratik ama çok da lezzetli :)
MALZEMELER
1 pk. sade pastaban
tart
2 yumurta
1 su bardağından 2 parmak az sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
ceviz (az çekilmiş)


YAPILIŞI
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Hindistan cevizini ekleyin.Sıvıyağı ekleyip biraz daha çırpın.
  • Pastabanı tepsiye ayrı ayrı koyun.
  • Üzerlerine bu karışımı paylaştırın.
  • Üzerini kaplayacak kadar çekilmiş ceviz kaplayın.
  • Önceden ısınmış 185* fırında 15 dk. kadar pişirin..
  • NOT:Eğer pastabanın yarısını yapmak istiyorsanız bu malzemeleri yarım ölçü yapın..
Çarşamba, Eylül 25, 2013 Tuğba Mutfakta
Melikeciğimden aldığım bu lezzetli tarifi mutlaka deneyin çok pratik ama çok da lezzetli :)
MALZEMELER
1 pk. sade pastaban
tart
2 yumurta
1 su bardağından 2 parmak az sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
ceviz (az çekilmiş)


YAPILIŞI
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Hindistan cevizini ekleyin.Sıvıyağı ekleyip biraz daha çırpın.
  • Pastabanı tepsiye ayrı ayrı koyun.
  • Üzerlerine bu karışımı paylaştırın.
  • Üzerini kaplayacak kadar çekilmiş ceviz kaplayın.
  • Önceden ısınmış 185* fırında 15 dk. kadar pişirin..
  • NOT:Eğer pastabanın yarısını yapmak istiyorsanız bu malzemeleri yarım ölçü yapın..