6 Mart 2014 Perşembe

  Bu lezzetli tarifi komşuannemi ziyarete gittiğimizde yemiştik ve puf puf kabarık  bir börek görünce şaşırmıştık..Tam da ani gelen misafir için buzluğunuzda bulunması gereken bir tarif :)

MALZEMELER
5 yufka
3 yumurta
2,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ

İÇİ İÇİN
3-4 tane kırmızı yağ biberi
beyaz peynir(ben süzme peynir kullandım)

ÜZERİNE
çörekotu

YAPILIŞI
  • İçi için:Yağ biberlerini minik küpler şeklinde doğrayıp az sıvıyağda kavurun ve soğuyunca beyaz peynirle karıştırın..
  • Bir kasede yumurta,yoğurt,sıvıyağı çatalla çırpın..
  • Yufkayı 4'e bölün.Üçgen parçayı soslayın ve uç kısmını akordiyon gibi geriye katlayın ve aralarını da soslayın.
  • Uç kısmına iç malzemeden koyup zarf şeklinde katlayın..
  • Tüm yufkaları aynı işlemle sarıp bir tepsiyle buzluğa kaldırın.
  • Donan börekleri buzluktan çıkarıp çözdürmeden üzerine sostan sürün ve çörek otu serpip direk önceden ısınmış 190* fırında pişirin..






Perşembe, Mart 06, 2014 Tuğba Mutfakta
  Bu lezzetli tarifi komşuannemi ziyarete gittiğimizde yemiştik ve puf puf kabarık  bir börek görünce şaşırmıştık..Tam da ani gelen misafir için buzluğunuzda bulunması gereken bir tarif :)

MALZEMELER
5 yufka
3 yumurta
2,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ

İÇİ İÇİN
3-4 tane kırmızı yağ biberi
beyaz peynir(ben süzme peynir kullandım)

ÜZERİNE
çörekotu

YAPILIŞI
  • İçi için:Yağ biberlerini minik küpler şeklinde doğrayıp az sıvıyağda kavurun ve soğuyunca beyaz peynirle karıştırın..
  • Bir kasede yumurta,yoğurt,sıvıyağı çatalla çırpın..
  • Yufkayı 4'e bölün.Üçgen parçayı soslayın ve uç kısmını akordiyon gibi geriye katlayın ve aralarını da soslayın.
  • Uç kısmına iç malzemeden koyup zarf şeklinde katlayın..
  • Tüm yufkaları aynı işlemle sarıp bir tepsiyle buzluğa kaldırın.
  • Donan börekleri buzluktan çıkarıp çözdürmeden üzerine sostan sürün ve çörek otu serpip direk önceden ısınmış 190* fırında pişirin..







çikolata

MALZEMELER
1 pk. kakaol pastaban

KREMASI İÇİN
2,5 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1,5 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta
1pk. kaymak tadında krem şanti
1 su bardağı süt(kaymak tadındayı çırpmak için)
1 pk. vanilya

ISLATMAK İÇİN
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
1 tatlı kaşığı reçel

ÜZERİNE 
çikolata rendesi

YAPILIŞI
  • Kreması için:Süt,yumurta,nişasta,un ve şekeri bir tencerede tel çırpıcıyla iyice karıştırın..
  • Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak pişirin..Göz göz olunca ocağın altını kapatıp arada karıştırarak soğumaya bırakın..
  • Bir kapta kaymak tadında kremşanti ve sütü tarifine göre hazırlayın ve soğuyan muhallebiyle karıştırın,vanilyayı da ekleyip mikserleyin..
  • Pastabanın bir katını servis tabağına alın.Reçelli sütün yarısıyla ıslatın..
  • Kremanın yarısından biraz fazlasını arasına sürün..
  • İsteğe bağlı içine meyve yada çikolata parçaları (ben çikolata parçası koydum)koyun.
  • Pastabanın diğer yarısının iç kısmını da sütle ıslatıp üzerine kapatın ve kalan kremayla sıvayın.
  • Üzerine rendelenmiş çilolatayla kaplayın ve bir gece buzdolabında dinlendirip servis yapın..
Perşembe, Mart 06, 2014 Tuğba Mutfakta

çikolata

MALZEMELER
1 pk. kakaol pastaban

KREMASI İÇİN
2,5 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1,5 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta
1pk. kaymak tadında krem şanti
1 su bardağı süt(kaymak tadındayı çırpmak için)
1 pk. vanilya

ISLATMAK İÇİN
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
1 tatlı kaşığı reçel

ÜZERİNE 
çikolata rendesi

YAPILIŞI
  • Kreması için:Süt,yumurta,nişasta,un ve şekeri bir tencerede tel çırpıcıyla iyice karıştırın..
  • Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak pişirin..Göz göz olunca ocağın altını kapatıp arada karıştırarak soğumaya bırakın..
  • Bir kapta kaymak tadında kremşanti ve sütü tarifine göre hazırlayın ve soğuyan muhallebiyle karıştırın,vanilyayı da ekleyip mikserleyin..
  • Pastabanın bir katını servis tabağına alın.Reçelli sütün yarısıyla ıslatın..
  • Kremanın yarısından biraz fazlasını arasına sürün..
  • İsteğe bağlı içine meyve yada çikolata parçaları (ben çikolata parçası koydum)koyun.
  • Pastabanın diğer yarısının iç kısmını da sütle ıslatıp üzerine kapatın ve kalan kremayla sıvayın.
  • Üzerine rendelenmiş çilolatayla kaplayın ve bir gece buzdolabında dinlendirip servis yapın..