3 Mayıs 2012 Perşembe


MALZEMELER
5 tane yemeklik kabak
150-200gr kıyma
1tane orta boy kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
karabiber
bir çimdik kekik
sıvıyağ

BEŞAMEL SOSU
1,5 su bardağı süt
1yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
tuz

ÜZERİNE
kaşar peyniri

SOSU
1 yemek kaşığı salça
1sıvıyağ
1-2 su bardağı su






YAPILIŞI
  • Kabakların kabuklarını soyup uzunlamasına ortadan ikiye keselim.İçlerini bıçak yada kaşık ile oyalım.
  • Tavaya sıvıyağ koyup kabakları arkalı önlü kızartalım ve fazla yağı çekmesi için havlu kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • Başka bir tavada ince ince doğranmış kurusoğanı pembeleşene dek kavuralım,bıçakla ezip doğradığımız sarımsakları ekleyelim biraz karıştırıp kıymayı ekleyelim.
  • Kıymayı karıştıra karıştıra kavuralım.Bu arada istersek biraz tereyağ ekleyelim.Salçayı ekleyip 1-2 dk.kavurduktan sonra tuz,karabiber,kekik ekleyip biraz sıcak su ekleyip 1-2 dk.kısık ateşte pişirelim.
  • Pişen kıymalı içi kabakların içine paylaştıralım.
  • Kıymayı kavurduğumuz tencerenin içine salça ve sıvıyağ ekleyip kavuralım ve  1,5-2 su bardağı su,tuz ekleyip sos hazırlayalım.
  • Kaynayınca tepsinin dibine dökelim.
  • Beşamel sosu için:Süt ,un,tuz,karıştıra karıştıra pişirip margarini ekleyelim.
  • Kıymalı harcın üzerine döküp üzerlerine ister dilim kaşar isterseniz de rende kaşar peyniri koyup kabaklar pişene dek 165*fırında pişirelim..


Perşembe, Mayıs 03, 2012 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
5 tane yemeklik kabak
150-200gr kıyma
1tane orta boy kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
karabiber
bir çimdik kekik
sıvıyağ

BEŞAMEL SOSU
1,5 su bardağı süt
1yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
tuz

ÜZERİNE
kaşar peyniri

SOSU
1 yemek kaşığı salça
1sıvıyağ
1-2 su bardağı su






YAPILIŞI
  • Kabakların kabuklarını soyup uzunlamasına ortadan ikiye keselim.İçlerini bıçak yada kaşık ile oyalım.
  • Tavaya sıvıyağ koyup kabakları arkalı önlü kızartalım ve fazla yağı çekmesi için havlu kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • Başka bir tavada ince ince doğranmış kurusoğanı pembeleşene dek kavuralım,bıçakla ezip doğradığımız sarımsakları ekleyelim biraz karıştırıp kıymayı ekleyelim.
  • Kıymayı karıştıra karıştıra kavuralım.Bu arada istersek biraz tereyağ ekleyelim.Salçayı ekleyip 1-2 dk.kavurduktan sonra tuz,karabiber,kekik ekleyip biraz sıcak su ekleyip 1-2 dk.kısık ateşte pişirelim.
  • Pişen kıymalı içi kabakların içine paylaştıralım.
  • Kıymayı kavurduğumuz tencerenin içine salça ve sıvıyağ ekleyip kavuralım ve  1,5-2 su bardağı su,tuz ekleyip sos hazırlayalım.
  • Kaynayınca tepsinin dibine dökelim.
  • Beşamel sosu için:Süt ,un,tuz,karıştıra karıştıra pişirip margarini ekleyelim.
  • Kıymalı harcın üzerine döküp üzerlerine ister dilim kaşar isterseniz de rende kaşar peyniri koyup kabaklar pişene dek 165*fırında pişirelim..