7 Haziran 2012 Perşembe

Sıyırmanın hikayesi şöyleymiş..Önceleri Balıkesir Dursunbeyde tarladan fasülyeleri toplarlar bütün olarak haşlayıp sosuyla beraber karıştırırlarmış.Büyük lahana yapraklarının (tas gibidir ya).içine koyup tarlada yerlermiş.Ama ismini yeme şeklinden almış.Taze fasülyeyi bütün olarak ağızlarına alıp fasülyesini  sıyırırlarmış.İpli kısım ellerinde kalırmış..


MALZEMELER
1/2 kg taze fasülye

SOSU
1limon
zeytinyağ
3-4 diş sarımsak
tuz

YAPILIŞI
  • Taze fasülyeleri temizleyip üçe dörde bölün.Tencerede fasülyeler yumuşayana dek haşlayın.Suyunu süzün.Fasülyeler tencerede kalsın..
  • Sosu için:Yeteri kadar zeytinyağın içine 1 limonun suyunu ekleyin,tuz,sarımsak rendesini iyice karıştırın.
  • Sosu,sıcak olan taze fasülyelerin üzerine dökün ve tencereyi sallayın(sosun lezzeti içine geçsin)
  • Soğuk olarak servis yapın..
  • Not:Buzdolabında bekletebilirsiniz..
Perşembe, Haziran 07, 2012 Tuğba Mutfakta
Sıyırmanın hikayesi şöyleymiş..Önceleri Balıkesir Dursunbeyde tarladan fasülyeleri toplarlar bütün olarak haşlayıp sosuyla beraber karıştırırlarmış.Büyük lahana yapraklarının (tas gibidir ya).içine koyup tarlada yerlermiş.Ama ismini yeme şeklinden almış.Taze fasülyeyi bütün olarak ağızlarına alıp fasülyesini  sıyırırlarmış.İpli kısım ellerinde kalırmış..


MALZEMELER
1/2 kg taze fasülye

SOSU
1limon
zeytinyağ
3-4 diş sarımsak
tuz

YAPILIŞI
  • Taze fasülyeleri temizleyip üçe dörde bölün.Tencerede fasülyeler yumuşayana dek haşlayın.Suyunu süzün.Fasülyeler tencerede kalsın..
  • Sosu için:Yeteri kadar zeytinyağın içine 1 limonun suyunu ekleyin,tuz,sarımsak rendesini iyice karıştırın.
  • Sosu,sıcak olan taze fasülyelerin üzerine dökün ve tencereyi sallayın(sosun lezzeti içine geçsin)
  • Soğuk olarak servis yapın..
  • Not:Buzdolabında bekletebilirsiniz..
 Bu ay günümüz eşimin halasının kızı olan Hatice abladaydı.Güzel sohbeti eşliğinde lezzetli ikramlarının tadına baktık.Aslında baya baya yedik desem daha doğru olcak:)

Menüsünde Balıkesir Dursunbeyin özel lezzetlerinden olan 'Sıyırma'da vardı.Mutfakta hazırlıkları yaparken 'Sıyırma' severmisin dedi.Bende taze fasulye ile fazla aram olmadığı için tadına bakıcam dedim.Aman Allahım o nasıl bir lezzet taze fasülye ile arası olmayan ben tam 3 kez tabağıma 'sıyırma'dan aldım..
Tarifleri en kısa zamanda paylaşıcam inşallah..Şimdi gelelim lezzetli MENÜsüne:
RULO POĞAÇA
YALANCI SU BÖREĞİ
KÖSTEBEK PASTA
MERCİMEK KÖFTESİ 




Perşembe, Haziran 07, 2012 Tuğba Mutfakta
 Bu ay günümüz eşimin halasının kızı olan Hatice abladaydı.Güzel sohbeti eşliğinde lezzetli ikramlarının tadına baktık.Aslında baya baya yedik desem daha doğru olcak:)

Menüsünde Balıkesir Dursunbeyin özel lezzetlerinden olan 'Sıyırma'da vardı.Mutfakta hazırlıkları yaparken 'Sıyırma' severmisin dedi.Bende taze fasulye ile fazla aram olmadığı için tadına bakıcam dedim.Aman Allahım o nasıl bir lezzet taze fasülye ile arası olmayan ben tam 3 kez tabağıma 'sıyırma'dan aldım..
Tarifleri en kısa zamanda paylaşıcam inşallah..Şimdi gelelim lezzetli MENÜsüne:
RULO POĞAÇA
YALANCI SU BÖREĞİ
KÖSTEBEK PASTA
MERCİMEK KÖFTESİ 




Çiğ köfte sevmeyen çok azdır herhalde bizde çook seviyoruz..Dün akşam annemler getirmişler.Fotoğraflamadan olmazdı:)Hep yaptıklarımızı değil sevdiğimiz lezzetleri de paylaşmak lazım değilmi?
Perşembe, Haziran 07, 2012 Tuğba Mutfakta
Çiğ köfte sevmeyen çok azdır herhalde bizde çook seviyoruz..Dün akşam annemler getirmişler.Fotoğraflamadan olmazdı:)Hep yaptıklarımızı değil sevdiğimiz lezzetleri de paylaşmak lazım değilmi?