25 Şubat 2013 Pazartesi

 Tadı hazır yaş pastaları aratmayan çok pratik ve çok lezzetli harika bir yaş pasta tarifi..
çikolatalı
MALZEMELER
1 pk kakaolu pandispanya

ISLATMAK İÇİN
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker

GANAJ KREMASI
2 pk. krema
2 pk. kare bitter
50 gr margarin
1 çay bardağı pudra şekeri

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
kuvertur çikolata(isteğe bağlı)

YAPILIŞI
  • Kremayı mikserle önce düşük sonra yüksek devirde iyice çırpın.
  • Pudra şekerini de ekleyin..
  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritin,içine margarini de ekleyin ve kremaya katıp mikserleyin.
  • Kremayı pandispanyayı hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.
  • Pandispanyanın ilk katını düz bir tabağa alın.
  • Süt ve şekeri karıştırıp yarısıyla pandispanyayı ıslatın.
  • Kremanın yarısını arasına sürüp üzerine kalan süt ile ıslattığınız pandispanyayı kapatın.
  • Kalan kremayla pastayı sıvayın.
  • İsteğe bağlı pastanın üzerini kuvertur çikolata rendesi ile kaplayın.
  • Hazır çikolata sosuyla süsleyip servis yapın..
Pazartesi, Şubat 25, 2013 Tuğba Mutfakta
 Tadı hazır yaş pastaları aratmayan çok pratik ve çok lezzetli harika bir yaş pasta tarifi..
çikolatalı
MALZEMELER
1 pk kakaolu pandispanya

ISLATMAK İÇİN
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker

GANAJ KREMASI
2 pk. krema
2 pk. kare bitter
50 gr margarin
1 çay bardağı pudra şekeri

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
kuvertur çikolata(isteğe bağlı)

YAPILIŞI
  • Kremayı mikserle önce düşük sonra yüksek devirde iyice çırpın.
  • Pudra şekerini de ekleyin..
  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritin,içine margarini de ekleyin ve kremaya katıp mikserleyin.
  • Kremayı pandispanyayı hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.
  • Pandispanyanın ilk katını düz bir tabağa alın.
  • Süt ve şekeri karıştırıp yarısıyla pandispanyayı ıslatın.
  • Kremanın yarısını arasına sürüp üzerine kalan süt ile ıslattığınız pandispanyayı kapatın.
  • Kalan kremayla pastayı sıvayın.
  • İsteğe bağlı pastanın üzerini kuvertur çikolata rendesi ile kaplayın.
  • Hazır çikolata sosuyla süsleyip servis yapın..